Turta dulce reteta de casa cu miere pufoasa si simpla

Când ne gândim la sărbătoarea Crăciunului, tot felul de preparate tradiționale ne vin în minte, printre care se numără, desigur, și turta dulce! La noi în familie este o regulă ca întotdeauna să avem turtă dulce înainte de Ajunul Crăciunului, ca să îi punem lui Moș Crăciun o gustare copioasă din turtă dulce și lapte cald atunci când se oprește la noi.

A devenit o tradiție să pregătim turta dulce împreună, micii mei pofticioși sunt cei care se ocupă de decupare și decorarea acestor prăjituri, iar sarcina mea este să fac aluatul și să le pun la copt. Haideți să vedem care este procesul pas cu pas de pregătire a turtei dulce cu miere!

Ingrediente turta dulce reteta 

Pentru a pregăti turta dulce, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • Aproximativ 300 de grame de făină albă pentru prăjituri
  • 100 de grame de unt
  • 200 de grame de miere
  • Un ou
  • linguriță de bicarbonat
  • Un vârf de cuțit de sare
  • Două linguri de mix de condimente pentru turtă dulce
  • Un plic de zahăr vanilat

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de gătire: 10 minute

Timp total: 20 de minute

Porții: 50 de bucăți

Cum se face turta dulce reteta – Mod de preparare 

Pregatirea turtei dulci cu miere 

Vom începe prin a topi untul, fie prin încălzire într-o cratiță, fie cu ajutorul cuptorului cu microunde, și îl vom amesteca apoi cu mierea. Într-un alt vas vom amesteca făina, pe care am trecut-o printr-o sită cu ochiuri mici înainte ca să ne asigurăm că nu formează cocoloașe, oul și condimentele și vom adăuga la sfârșit și amestecul de untul cu miere.

Vom frământa amestecul cu mâna până când se va omogeniza compoziția acestuia. Dacă aveți un robot de bucătărie, puteți să îl folosiți pentru a frământa aceste ingrediente. După ce l-am frământat, vom pune aluatul într-o folie alimentară și îl vom lăsa la frigider cel puțin o oră, de preferat peste noapte ca să se întărească untul.

După aceea, îl vom scoate de la frigider și îl vom lăsa o jumătate de oră până ajunge la temperatura camerei, deoarece nu putem să îl întindem când este rece. Vom înfăina blatul de lucru și vom întinde apoi aluatul într-o foaie de 6mm grosime.

Acum vine partea preferată a micilor pofticioși! Cu ajutorul formelor de decupat, vom tăia aluatul de turtă dulce în bucățele: globulețe, brăduleți, Moș Crăciun, steluțe, forme care mai de care mai festive și deosebite. Le vom pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsând puțină distanță între ele, astfel încât să aibă loc să crească și să nu se lipească una de cealaltă.

Coacerea turtei dulci cu miere 

Va fi necesar să preîncălzim cuptorul la temperatură medie, adică 180 de grade Celsius pentru cuptoarele electrice. Turta dulce cu miere nu se va lăsa la cuptor mai mult de zece minute. 

Atunci când o veți scoate de la cuptor, ar trebui să fie fragedă și moale, urmând apoi să se întărească datorită compoziției sale care conține miere.

O puteți glazura sau o puteți servi simplă, însă vă spun din proprie experiență că este mult mai distractiv să o glazurați împreună cu copiii dumneavoastră care vor fi foarte încântați să pregătească Moșului o gustare pe cinste!

Glazura pentru turta dulce cu miere 

Când vor fi gata, vom scoate acești biscuiți din tava de copt și îi vom lăsa să se răcorească, apoi îi putem decora folosind o glazură care se găsește în comerț. Dacă adăugați colorant alimentar, puteți decora turta dulce cu mai multe culori sau puteți să lăsați copiii să se ocupe de acest aspect, ghidându-i din când în când.

Turta dulce astfel obținută se păstrează apoi fie în pungi de hârtie în care se vor mai frăgezi și care le împiedică din a se întări sau în cutii metalice speciale pentru biscuiți și turtă dulce.

Cum se serveste turta dulce reteta

Aceasta a fost rețeta specială pentru turta dulce pregătită în casă! Nu uitați că semnificația sărbătorilor de Crăciun nu este aceea de a primi cadouri, ci timpul petrecut în familie este cel mai mare dar pe care am putea să îl primim și să îl oferim! De aceea, pregătirea turtei dulci a devenit o tradiție pentru familia mea, fiind un eveniment în care fiecare știe ce trebuie să facă!

Eu mă ocup de aluatul de turtă dulce, copiii decupează și decorează turtele, iar tata… tata o servește! Sper că v-a făcut plăcere să pregătiți această rețetă alături de mine și sper că vă veți întoarce la ea ori de câte ori veți dori să preparați turta dulce din nou!

Lasă un comentariu