Tortellini cu carne, cu sos alb de smantana, cu branza – reteta

Știai că sunt preparate sănătoase și sățioase pe care le poți găti chiar tu în 15 minute? Unul dintre acestea este faimosul tip de pastă tortellini. 

Omul modern are o viață agitată, este mereu pe fugă și rareori are timp să-și prepare o masă consistentă și sănătoasă, de cele mai multe ori apelând la mâncare procesată. 

Tortellini este un tip de pastă făcută din făină și ou, cu diverse umpluturi. Cele mai des întâlnite sunt umplutura de spanac, ciuperci, amestec de legume, brânză ricotta sau carne tocată. Acest preparat este foarte apreciat printre iubitorii de paste de toate vârstele.

Ingrediente tortellini

Ingrediente tortellini
  • un pachet de tortellini cu spanac sau cu orice altă umplutură la alegere
  • 200 ml smântână lichidă pentru gătit
  • 200 grame brânză ricotta
  • 4 căței de usturoi medii
  • 25 grame de unt
  • sare
  • piper
  • frunze proaspete de oregano sau busuioc

Timp de pregătire: 3 minute.

Timp de gătire: 17 minute.

Timp total: 20 minute.

Cum se fac tortellini – Mod de preparare

Cum se fac tortellini

Tortelinii se fac foarte rapid, în funcție de tipul de sos ales și timpul avut la dispoziție. În rândurile următoare, îți prezint o variantă clasică de tortellini cu spanac și ricotta, care îi va cuceri și pe cei mici, cunoscuți ca fiind mai pretențioși la mâncarea cu spanac.

Începi prin a pune la fiert tortellini într-o oală cu apă și un praf de sare, conform instrucțiunilor de pe pachet. Acum este momentul să cureți usturoiul, să il dai prin presă și să îl călești puțin în untul topit în tigaie fierbinte. Atenție, usturoiul se gătește doar câteva secunde la foc mic, pentru a evita să prindă un gust amar.

După ce usturoiul este gătit, se adaugă ricotta, se amestecă cu untul și usturoiul pentru a prinde aromă. Tortellini odată fiert, se scurge bine de apă și se clătește sub un jet de apă rece. 

Focul la aragaz este unul mediu, se adaugă tortellini cu smântâna lichidă peste amestecul din tigaie și se potrivește de sare și piper. Se acoperă cu un capac și se lasă la fiert alte 3-4 minute. Odată fierte și întrepătrunse aromele, se ornează cu frunze proaspete de oregano sau busuioc.

Cum se servesc tortellini

Cum se servesc tortellini

Tortellini se servesc într-o gamă variată de sosuri, mai simple sau mai complexe. Sosurile simple cele mai întâlnite sunt cele de smântână, sos de roșii, sau diverse sosuri albe și roșii pe bază de vin.

Sosuri mai complexe sunt cele care conțin mai multe îngrediente, cum ar fi cele de carne tocată și legume. Pentru o aromă mai sofisticată se folosesc sosuri cu trufe sau diferite nuci.

Moduri mai puțin întâlnite de servire a pastelor de tortellini sunt pregătirea acestora la cuptor sau gratinați. O altă utlizare mai puțin întâlnită este adăgarea în supe ca înlocuitor de tăieței sau găluște.

Lăsați imaginația să zburde și folosiți ce aveți în frigider și în cămară pentru a găti sosuri delicioase pentru tortellini. Fierbeți pastele tortellini și îmbrăcați-le în sosul gătit de dumneavoastră. 

Lasă un comentariu