Tort rapid – reteta blat cu ciocolata simplu, ingrediente, preparare

Uneori îmi propun să pregătesc tot felul de deserturi pretențioase, dar știți și dumneavoastră cât poate să fie de dificil uneori să realizăm tot ceea ce ne propunem. Însă, partea bună este că putem să ne adaptăm și să fim creativi în fiecare situație în care suntem puși. 

Așa că astăzi vă voi prezenta o rețetă a unui tort rapid cu cremă de ciocolată cu tonka și blat pufos de ciocolată. Se pregătește foarte rapid și, după ce îl vom decora, veți vedea că vom obține o rețetă foarte deosebită. Să începem!

Ingrediente tort rapid 

Pentru a pregăti acest tort rapid vom avea nevoie de următoarele ingrediente:

Pentru blatul de ciocolată:

 • 150 de grame de făină albă, specială pentru prăjituri
 • 170 de grame de zahăr alb, cristalin
 • 170 de grame de unt gras, la temperatura camerei
 • Trei ouă
 • 50 de grame de pudră de cacao
 • 4 grame de praf de copt
 • Un praf de sare
 • Un praf de bicarbonat
 • Un plic de zahăr vanilat

Pentru a pregăti crema de ciocolată cu tonka:

 • 400 de ml de smântână pentru frișcă (cel puțin 30% grăsime)
 • 350 de grame ciocoată amăruie 
 • Un sfert de păstaie tonka dată pe răzătoare

Timp de pregătire: 20 de minute

Timp de gătire: 40 de minute

Timp total: o oră

Porții: 12 porții

Cum se face un tort rapid – Mod de preparare 

Ganache de ciocolata cu tonka 

Vom începe prin a pregăti crema de ciocolată cu tonka. Vom mărunți ciocolata în bucățele de dimensiuni potrivite astfel încât să se topească mai ușor. Smântâna pentru frișcă va fi pusă într-o crăticioară și o vom pune pe focul aragazului la încălzit.

Smântâna pentru frișcă nu trebuie sub nicio formă să fiarbă, ne dorim să ajungă cam la 80 de grade Celsius astfel încât să poată topi bucățile de ciocoaltă. Adăugăm păstaia de tonka rasă, iar când aceasta ajunge la temperatura potrivită, vom opri focul aragazului. Adăugăm și bucățele de ciocolată și le lăsăm să se topească timp de două sau trei minute, fără să amestecăm.

După ce trece acest timp, vom amesteca cu un tel și vom observa cum compoziția noastră își va schimba culoarea. Când acest amestec va ajunge la temperatura camerei, îl vom lăsa la frigider aproximativ o jumătate de oră, iar apoi vom amesteca cu un mixer până când crema va crește în volum și își va schimba culoarea.

Blat rapid de ciocolata 

Pentru a pregăti blatul acestui tort, trebuie să ținem cont de anumite sfaturi. În primul rând, untul pe care îl vom folosi trebuie să fie neapărat unt cu cel puțin 80% grăsime, la temperatura camerei. Vom amesteca untul, zahărul, praful de sare și pudra de cacao cu făina pe care am cernut-o ca să ne asigurăm că nu formează cocoloașe în amestecul nostru, cu praful de copt și zahărul vanilat.

Vom amesteca cu ajutorul unui mixer setat la treapta înaltă de viteză, până când se va omogeniza aluatul nostru. Vom pregăti o formă, tapetând-o cu hârtie de copt și vom turna aluatul, nivelând suprafața acestuia.

Cuptorul trebuie să fie preîncălzit la temperatură medie, adică la 180 de grade Celsius pentru cuptoarele electrice. Îi puteți face testul scobitorii ca să vedeți când este gata. După ce va trece acest timp, îl vom scoate din cuptor, lăsându-l să se răcorească timp de zece minute în formă, apoi îl vom scoate din formă și îl vom lăsa să ajungă la temperatura camerei pe un grătar de bucătărie.

Când s-a răcit, îl vom tăia în două sau trei foi.

Asamblare tort rapid de ciocolata cu ganache de ciocolata 

Vom pune prima foaie pe un platou de porțelan sau o tavă metalică, apoi vom pune jumătate din cantitatea de cremă pe care am obținut-o și o vom nivela cu ajutorul unei linguri sau a unei spatule. Vom pune a doua foaie peste cremă și vom adăuga restul cantității de cremă, nivelând uniform, apoi vom pune ultima foaie.

Dacă doriți, puteți păstra puțină cremă pentru suprafața tortului sau îl puteți pudra cu cacao pe deasupra, atunci când îl veți servi. Acest tort trebuie să stea în frigider cel puțin două ore înainte de a fi servit. Îl puteți orna cu bomboane sau bucățele de ciocolată, sau chiar cu frișcă pusă într-un poș cu dui stelat.

Cum se serveste un tort rapid 

Ați văzut cât de repede se pregătește acest tort? Cu siguranță gustul său va impresiona și cel mai mare mofturos, ciocolata fină din cremă se completează perfect cu blatul de ciocolată pufos! Savoarea pe care o conferă păstaia de tonka este nemaipomenită și faptul că durează doar o oră să îl pregătim este un mare avantaj pentru gospodinele ocupate!

Lasă un comentariu