Tort oreo reteta cofetarie cu mascarpone si ciocolata, prajituri fara coacere

Dacă aveți nevoie să pregătiți rapid un tort fără coacere, atunci ați înimerit la locul potrivit! Rețeta pe care o vom pregăti astăzi este cea de tort oreo rapid fără coacere, o alegere minunată pentru iubitorii de deserturi cu blat din biscuiți! 

Acest tort este alegerea mea atunci când nu am suficient timp la dispoziție ca să mă pot ocupa și de coacerea blatului. De obicei, pregătesc acest tort în preajma sărbătorilor, când am nevoie de cuptor pentru a putea prepara felurile principale de mâncare. Doar îl las la frigider și este gata!

Ingrediente tort oreo

Pentru blatul tortului:

 • jumătate de kilogram de biscuiți oreo
 • 100 de grame unt topit 

Pentru crema tortului:

 • 1.2L de smântână pentru frișcă
 • 400 de grame de ciocolată amăruie
 • jumătate de kilogram de mascarpone
 • 200 de grame de zahăr pudră
 • 30 de grame de gelatină
 • 300 de grame de biscuiți oreo 
 • Un vârf de cuțit de sare

Pentru glazura acestui tort:

 • 200 de ml de smântână pentru frișcă
 • 200 de grame de ciocolată amăruie
 • 6 grame de gelatină foi

Timp de pregătire: 2 ore

Timp de gătire

Timp total: 2 ore

Porții: 12 porții

Cum se face un tort oreo – Mod de preparare 

Blatul din biscuiti zdrobiti pentru tortul oreo 

Vom începe prin a topi untul, fie pe focul argazului fie la cuptorul cu microunde. Vom mărunți biscuiții cu blenderul și îi vom amesteca cu untul topit. 

Trebuie să aveți în vedere că blatul acestui tort trebuie pus direct în platoul în care îl veți prezenta, deoarece va fi dificil de mutat ulterior. Vom pune cercul de metal în platou și vom pune în el amestecul de biscuiți cu unt. Netezim uniform tot amestecul și îl lăsăm la frigider pentru o jumătate de oră.

Mousse de ciocolata cu mascarpone pentru tort oreo 

Vom începe pregătirea spumei de ciocolată prin a lăsa foile de gelatină să se hidrateze timp de zece minute într-un bol cu apă rece.

Între timp, noi vom încălzi aproximativ două sute de ml de smântână pentru frișcă, în care vom adăuga apoi foile de gelatină pe care le-am stors înainte, pentru a înlătura excesul de apă. Vom amesteca, iar apoi vom adăuga și bucățelele rupte mărunt de ciocolată și ne vom opri din amestecat, lăsând totul să se odihnească timp de trei minute.

După ce au trecut cele trei minute, vom amesteca totul foarte bine cu un tel ca să ne asigurăm că avem o compoziție omogenă. Vom adăuga și un vârf de cuțit de sare și vom lăsa acest amestec deoparte, ca să se mai răcească.

Cât timp se răcește amestecul, noi ne vom ocupa de mixarea smântânii pentru frișcă, pe care o vom îndulci cu cele 200 de grame de zahăr pudră. Această smântână pentru frișcă trebuie neapărat să stea la frigider cel puțin 6 ore înainte ca noi să o mixăm. După ce am obținut frișca noastră, vom adăuga și mascarponele, amestecând scurt cu mixerul la viteză mică.

Vom îngloba gradual frișca bătută în compoziția cu ciocolată, luând cu spatula două sau trei linguri de frișcă, pe care le-am amestecat cu sosul de ciocolată cu ajutorul unui tel. Vom proceda în acest fel până când vom încorpora toată frișca și vom obține o spumă aerată și omogenă. Vom adăuga în crema noastră și bucățelele de biscuiți oreo și vom amesteca puțin cu ajutorul unei spatule.

Apoi, vom turna crema peste blatul pe care l-am scos de la frigider. Vom aduce crema la același nivel și vom lăsa tortul la răcit încă 6 ore.

Glazura de ciocolata pentru tort oreo 

Vom pregăti glazura de ciocolată încălzind 200 de smântână în care vom pune foile de gelatină, după ce le-am lăsat la hidratat, similar cum am procedat pentru a pregăti crema. Adăugăm apoi și ciocolata mărunțită și vom amesteca totul cu un tel.

Vom aștepta să se răcească un pic glazura și apoi o vom turna peste tortul nostru, nivelând-o cu o spatulă astfel încât să obținem un strat uniform.

Decorare tort oreo cu crema de ciocolata 

Pentru decor, puteți folosi biscuiți oreo mai subțiri sau bucățele de ciocolată. Dacă doriți, puteți pregăti puțină frișcă pe care să o puneți într-un poș cu dui subțire și să ornați marginea exterioară a tortului cu rozete de frișcă.

Cum se serveste un tort oreo 

Tortul oreo pe care l-am pregătit urmând această rețetă se servește neapărat după ce a fost lăsat la rece. Savoarea acestui tort este incomparabilă cu cea a altor prăjituri, iar consistența sa îl face desertul perfect în zilele călduroase de vară!

Lasă un comentariu