Tocanita de pipote si inimi – reteta mancare de pui cu ceapa si sos

Tocănița de pipote și inimi este un fel de mâncare principal iubit pentru aroma sa și pentru consistența de care dă dovadă, fiind perfect pentru zilele în care vreți să gătiți ceva rapid și ușor! Această tocăniță îmbină armonios gustul dulce al legumelor pe care le conține cu savoarea intensă a pipotelor și inimilor!

Rețeta de tocăniță de pipote și inimi o să devină rapid una dintre rețetele dumneavoastră preferate! Mai jos, vă voi prezenta detaliat, pas cu pas, cum se pregătește acest fel de mâncare aromat, pentru ca dumneavoastră să vă puteți bucura de el împreună cu familia dumneavoastră!

Ingrediente tocanita de pipote si inimi 

Ingrediente tocanita de pipote si inimi

Pentru a pregăti rețeta de tocăniță de pipote și inimi, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

Aproximativ un kilogram de pipote și inimi de pui

  • 3 cepe albe de dimensiune medie
  • Un ardei capia roșu
  • lingură cu vârf de boia dulce
  • Sare
  • Piper
  • 3 linguri de ulei de floarea soarelui

Pe lângă acestea, veți mai avea nevoie de:

  • O garnitură
  • Smântână
  • Pătrunjel proaspăt
  • Mălai

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de gătire: 1 oră 30 de minute

Timp total: 1 oră 40 de minute

Porții: 4-6 porții

Cum se face tocanita de pipote si inimi de pui – Mod de preparare 

Cum se face tocanita de pipote si inimi de pui - Mod de preparare

Vom începe prin a trece organele prin mai multe ape reci, apoi scurgându-le de apă într-o strecurătoare. Este important să ne asigurăm că pipotele sunt foarte bine curățate de membrana groasă din interiorul acestora.

Apoi, vom curăța cepele albe și le vom toca mărunt. Într-o tigaie vom adăuga uleiul de floarea soarelui și puțină sare și vom căli cepele până când acestea se vor înmuia puțin și vor căpăta o culoare ușor translucidă. Aveți grijă să nu se ardă.

Vom spăla și curăța ardeiul, pe care apoi îl vom toca cubulețe și îl vom adăuga în tigaia cu ceapă călită. Îl vom căli ș pe acesta timp de câteva minute, până când se va înmuia și el. După aceea, este timpul să adăugăm și pipotele și inimile de pui și să asezonăm tot amestecul cu sare și piper după gusturile și preferințele noastre.

Vom lăsa organele să un pic pe foc, ca să prindă și acestea gustul delicios și aroma cepei călite, apoi vom stinge compoziția adăugând două căni mari de apă, neapărat caldă, nu rece. Acum, vom adăuga și boia de ardei dulce. Nu vă sfătuiesc să o adăugați înainte pentru că se va arde și va căpăta un gust amar.

De asemenea, nu vă sfătuiesc să adăugați roșii, fie că sunt ele proaspete, bulion (de casă sau de cumpărat) sau din conservă deoarece pipotele și inimile vor deveni foarte tari și greu de servit.

Cat se fierbe tocanita de pipote si inimi de pui? 

Tocănița noastră are nevoie de lichid îndeajuns în care să clocotească, de aceea adăugăm cele două căni de apă caldă. Apoi, acoperim parțial tigaia cu un capac și dăm focul la temperatura medie. Va dura aproximativ o oră și jumătate ca tocănița noastră să fiarbă, timp în care va fi necesar să verificăm dacă a scăzut lichidul din cratiță și să mai completăm cu apă, dar și să amestecăm ocazional în compoziție ca să nu se lipească de pereții cratiței.

Puteți să folosiți o oală sub presiune pentru a fierbe amestecul mai repede, timpul se va reduce la aproximativ 45 de minute din momentul în care oala începe să facă zgmot. Oricum, cel mai sigur mod de a ști când este gata acest fel de mâncare este să gustați o inimă și o pipotă și să vedeți dacă sunt fierte și fragede! 

După ce a trecut acest timp, tocănița noastră de pipote și inimi de pui este gata și este momentul să oprim focul aragazului. Spălăm repede pătrunjelul proaspăt și îl tocăm mărunt și îl presărăm pe deasupra tocăniței!

Poftă bună!

Cum se serveste tocanita de pipote si inimi de pui 

Cum se serveste tocanita de pipote si inimi de pui

Eu de obicei pun repede de o mămăligă atunci când tocănița mai are aproximativ 10 minute și este gata! O servesc fierbinte, cu mămăligă, smântână și murături! Este delicioasă!!

Vă recomand dacă aveți timp să pregătiți și o garnitură lângă această tocăniță. De obicei, aleg să fac o garnitură de risotto, orez lung bob cu bob și asezonat corespunzător, deoarece îmi place enorm complementaritatea texturii acestui preparat lângă tocănița noastră de pipote și inimi de pui! Puteți prepara și garnituri de cartofi natur sau, de ce nu, chiar și paste!

Sper că v-a făcut plăcere să pregătiți delicioasa tocăniță de pipote și inimi de pui alături de mine!

Lasă un comentariu