Sushi reteta mancare cu orez usor de facut, preparare

Bucătăria asiatică are unele dintre cele mai sănătoase, cele mai diversificate și exotice feluri de mâncare pe care le-ați putea încerca vreodată. Preparatele din pește sunt pregătite în moduri creative astfel încât acestea sunt incluse cu ușurință în alimentația zilnică a oamenilor.

De aceea, pentru a ajunge și noi cu un pas mai aproape de zonele exotice asiatice, astăzi vom pregăti un fel de mâncare tradițional chinezesc: sushi! Există mai multe moduri de a pregăti sushi, pe lângă cel original, sub formă de rulouri cu alge. Unul dintre acestea este sushi la castron, un fel de salată care înglobează toate ingredientele adăugate de obicei în rețeta originală.

Ingrediente sushi reteta 

Pentru a pregăti această rețetă, vom avea nevoie de următoarele ingrediente:

 • Un avocado mediu
 • Doi morcovi
 • 400 de grame de orez bob cu bob
 • Două conserve de ton în ulei de măsline
 • Două lingurițe de zahăr
 • Doi castraveți 
 • Foaie de alge pentru sushi
 • 100 de ml de oțet din orez
 • Ceapă verde
 • Aproximativ 50 de grame de cremă de brânză
 • Patru linguri sos de soia
 • Patru ridichi proaspete
 • Ghimbir murat 
 • linguriță ulei de susan
 • lingură de maioneză
 • linguriță sare

Timp de pregătire: 20 de minute

Timp de gătire: 30 de minute

Timp total: 50 de minute

Porții: 6 porții

Cum se face sushi dupa reteta – Mod de preparare

Motivul pentru care de obicei optez pentru această rețetă în locul celei originale este faptul că se pregătește mult mai repede, nu mai trebuie să ne chinuim să îl rulăm sau să ne facem griji că orezul nu se va lipi dacă nu este fiert cum trebuie, iar bucățile de sushi nu vor fi întregi. Ne putem bucura de același gust, aceeași textură, aceleași preparate gustoase și sănătoase, însă pregătite multe mai repede decât de obicei.

Deci, vom pregăti această rețetă din ingredientele pe care l-am fi folosit în mod obișnuit și pentru rulourile de pește, însă nu le vom mai rula într-un cilindru, ci le vom așeza frumos, făcând un plating deosebit într-un bol.  Sushi este un fel de mâncare deosebit de sățios și hrănitor, în special datorită orezului pe care îl are în compoziția sa. Vom adăuga sos de soia, avocado, bucăți întregi de ton, cremă de brânză și toate celelalte ingrediente pe care le-am găsi în mod obișnuit în sushi.

Pregatirea orezului pentru sushi 

Așa cum am spus mai sus, orezul este cel mai important component al acestei rețete. Nu putem folosi orice fel de orez pentru a pregăti sushi, avem nevoie de un orez special care nu reține foarte multă apă și care este suficient de lipicios cât să țină tot amestecul laolaltă, acest lucru fiind deosebit de important în mod special dacă pregătiți sushi sub formă de rulouri. 

Norocul nostru este că se găsește destul de ușor acest tip de orez, în raionul de mâncăruri internaționale al fiecărui supermarket la care veți merge. Se prepară deosebit de ușor, respectând indicațiile de pe ambalaj. Pentru a asezona acest orez, vom adăuga puțin oțet de orez, zahăr și sare, ingrediente necesare în prepararea oricărei rețete de sushi.

Pe lângă acest orez, am ales să tai legume crude în fâșii lunguiețe cum ar fi morcovul, ridichiile și avocado. Castravetele am ales să îl feliez în rondele subțirele, iar ceapa verde am tocat-o mărunt și am presărat-o peste tot sushiul la bol. Nu puteau lipsi algele nori în care de obicei se rulează bucățile de sushi, iar ghimbirul murat a fost piesa de rezistență al acestui preparat.

Puteți adăuga orice alt fel de legume preferați dumneavoastră, ardei capia, iar pe lângă bucățile de ton pe care le adăugați acestui preparat, puteți adăuga și bucăți de somon afumat pentru a vă bucura de un gust deosebit. Vă garantez că sushiul la bol pe care l-ați pregăti vă va impresiona invitații, deoarece nu multă lume se încumetă să pregătească acest fel de rețetă.

Cum se serveste sushi dupa reteta 

Dacă aveți timp, puteți urma aceeași rețetă pentru a pregăti sushi așa cum îl știți, sub formă de rulouri ușor de servit, în special dacă plănuiți să călătoriți undeva și aveți nevoie de o gustare rapidă pentru drum. Vom avea nevoie de aceleași ingrediente, iar modul de pregătire va fi similar, însă veți avea nevoie de un covoraș special în care veți întinde foile de alge nori, apoi un strat uniform din orezul special pentru sushi, urmând să așezăm pe mijloc bucățile de pește și legume. Vom rula toate ingredientele strâns și iată cum sushiul nostru pregătit în casă este gata!

Poftă bună!

Lasă un comentariu