Supa crema de morcovi si ardei copti – reteta cu ghimbir

Supa cremă de morcovi și ardei copți- o minunăție. O supă cremă care, pe lângă faptul că se prepară foarte rapid, este delicioasă și sănătoasă. Are gust și miros tomnatic, iar pentru persoanele care adoră aroma vie a ardeilor copți, această supă va fi preferata lor. 

Nu știm cât v-ați gândit până acum la combinația dintre morcov și ardei copți, dar dulceața morcovilor și afumătura ardeilor se îmbină armonios, completându-se atât de bine, că-ți lasă gura apă.

Partea bună e că aveți nevoie doar de aceste două ingrediente cheie, iar restul ingredientelor adăugate pot fi cele pe care le aveți la îndemână la momentul respectiv.

Așadar, cum se prepară supa cremă de morcovi cu ardei?

Ingrediente supa crema de morcovi si ardei copti

Pentru această supă o să aveți nevoie de:

  • 1 kg de morcovi;
  • 750 de grame de ardei grași sau 350 de grame de ardei copți;
  • 150 de bacon cuburi;
  • 4-5 căței de usturoi;
  • 1 lingură de ulei de floarea soarelui;
  • Sare
  • Pătrunjel verde;
  • Crutoane sau felii de tortillas.

Timp de preparare: 30 de minute

Timp de gătire: 60 de minute

Timp total: 1 oră jumătate

Porții: 8

Cum se face supa crema de morcovi si ardei copti – Mod de preparare

Prima dată trebuie să ne ocupăm de ardeii grași. Dacă aveți deja ardei copți la congelator sau ați cumpărat din market, săriți peste acest paragraf deoarece vom explica cum se coc ardeii la grill. 

Ar fi bine să găsiți ardei galbeni și roșii, nu verzi, pentru a nu schimba culoarea supei. Ardeii roșii kapia sau gogoșarii sunt perfecți pentru această supă. Lăsați-i la copt, întorcându-i din când în când pe o parte și pe alta pentru a se coace uniform. 

După ce s-au făcut, trebuie să se răcească puțin. Pe grill, ardeii vor scădea la jumătate după coacere și decojire, însă ce este important de menționat este să dați la o parte toate părțile negre, pentru ca supa să nu fie amară după.

După ce ați obținut și ardeii, este timpul să trecem la celelalte legume. Morcovii trebuie decojiți și spălați, apoi tăiați în cubulețe sau în bucăți mai mari. Asigurați-vă că fiecare bucată este egală cu cealaltă pentru ca morcovul să se gătească în mod egal.

În cazul în care doriți să îi schimbați textura, mai puteți adăuga un cartof sau orez.

Cum se fierbe supa crema de morcovi si ardei copti

În primul rând alegeți o oală potrivit de mare. Una de 4 litri ar trebui să fie suficient de bună. În ea prăjiți puțin baconul în acea lingură de ulei, totul la foc mare. După ce observați să bucățelele de bacon sunt rumenite, le scoateți pe un șervețel absorbant.

Dacă vreți să obțineți o supă cremă de post, eliminați baconul din rețetă.

Peste uleiul rămas de la bacon puneți la călit morcovii, apoi lăsați-i la sotat cam 5 minute. Cele două arome se vom combina foarte bine și va da supei un gust delicios! Peste cele 5 minute, adăugați 3 căței de usturoi feliați, mai lăsați totul 2 minute pe foc apoi stingeți cu 2-3 litri de apă fierbinte pentru a nu opri procesul de fierbere.

Legumele trebuie să stea la fiert 25-30 de minute din momentul în care a început să clocotească. Apoi puteți pune puțină boia iute sau dulce, astfel încât să obțineți o culoare frumoasă.

Testați câteva bucăți de morcov să determinați dacă sunt fierți sau nu, iar la final, puneți peste fâșiile de ardei copți și ultimul cățel de usturoi. Stingeți imediat focul și lăsați 5-10 minute la răcit și pentru a se combina aromele. 

Cum se piseaza supa crema de morcovi si ardei copti

Supa cremă de morcovi cu ardei copți se pasează cu ajutorul unui blender vertical sau a unui mixer. Consistența ei trebuie să fie puțin groasă. Dacă vreți să îi schimbați consistența mai puteți adăuga apă caldă și să lăsați să mai iarbă la foc mic puțin. 

Condimentați totul cu sare. Mai puteți adăuga și alte condimente, după cum preferați, însă sarea trebuie neapărat menționată aici. 

Cum se serveste supa crema de morcovi si ardei copti

Supa cremă de morcovi cu ardei copți se servește alături de crutoane simple sau aromatizate (le recomandăm pe cele cu boia de ardei dulce). 

Se mai pot găti și câteva felii de quesadillas la grill, lăsându-le să se rumenească pe o parte și pe alta. 

Peste supa cremă puteți să presărați brânză cheddar sau Gouda, puteți pune câteva felii subțiri de ardei copt sau mici bucățele de morcov fiert. 

Lasă un comentariu