Supa crema de mazare, ingrediente, mod de preparare, sfaturi 2021

În copilăria mea adesea mă regăseam întrebând-o pe mama dacă poate să-mi pregătească din nou supa mea preferată, supa cremă de mazăre cu crutoane de pâine pregătite în casă, delicioase, cu usturoi și oregano! Această supă era minunată pe timp de vară, rece, răcoritoare și savuroasă!

Din fericire, acum ne putem bucura pe tot parcursul anului de această supă cremă densă, fiind la fel de gustoasă chiar dacă o pregătim din mazăre congelată. În continuare, voi prezenta pas cu pas rețeta mamei mele pentru ca și dumneavoastră să vă puteți bucura de această supă delicioasă!

Ingrediente supă cremă de mazăre

Ingrediente supă cremă de mazăre

Ingredientele de care veți avea nevoie sunt ingrediente foarte simple pe care, cu siguranță, le veți găsi în gospodăria dumneavoastră, iar dacă nu le veți găsi, sigur vor fi disponibile la cel mai apropiat magazin. Veți avea nevoie de:

Pentru supă:

  • 500-600 g mazăre
  • 2 morcovi de dimensiune medie
  • 50 g unt la temperatura camerei
  • 2 cartofi de dimensiune medie
  • o rădăcină de țelină de dimensiune mică
  • o ceapă medie
  • sare după gust
  • piper după gust
  • mărar 

Pentru crutoane:

  • Pâine
  • Oregano
  • Usturoi granulat
  • 2 linguri ulei de măsline

Timp de pregătire: 40 de minute

Timp de gătire: 20 de minute

Timp total: o oră

Porții: 6 porții

Cum se face supa cremă de mazăre – Mod de preparare 

Cum se face supa cremă de mazăre - Mod de preparare

Pentru această rețetă trebuie doar să vă înarmați cu puțină răbdare, că în rest, această supă se va face singură. Veți spăla mazărea și o veți pune la fiert, într-un recipient diferit față de celelalte legume. 

Veți tăia cubulețe morcovii, cartofii, țelina și le veți pune la fiert. Ceapa se va tăia subțire și se va căli în puțin unt. Apoi, se va adăuga ceapa cu tot cu untul în recipientul în care fierb deja celelalte legume. Se vor lăsa la fiert până când legumele par a fi ușor pasat, testând acest lucru prin scoaterea uneia dintre ele și pasarea cu o furculiță.

Dacă par a fi gata, se vor scoate legumele din apă cu ajutorul unei site. Nu aruncați încă apa, deoarece este posibil să o utilizați în cazul în care supa de mazăre are o consistență prea densă pentru gusturile dumneavoastră.

Veți pasa legumele cu ajutorul unui blender sau cu un pasator până la obținerea unui piure dens. Pentru a obține consistența pe care o doriți, veți adăuga din supa în care au fiert legumele peste acesta. Apoi veți începe să dregeți supa cremă de mazăre, prin adăugarea mărarului tocat și a condimentelor.

Crutoanele acestei supe le veți prepara asta: veți tăia cubulețe feliile de pâine proaspătă. Într-o tavă, veți pune hârtie de copt și veți porni cuptorul la 180 de grade celsius pentru a-l preîncălzi. 

Veți pune cubulețele de pâine în tavă și veți presăra peste acestea oregano măcinat și usturoi granulat. Apoi, cu ajutorul unei linguri, veți presăra pe deasupra lor și puțin ulei de măsline. Le veți lăsa la cuptor până vor prinde o culoare arămie.

Cum se servește supa cremă de mazăre 

Cum se servește supa cremă de mazăre

Supa cremă de mazăre este cea mai bună servită caldă, cu crutoane de pâine cu usturoi și oregano. Eu adaug și o lingură de smântână atunci când prepar această supă, însă acest lucru este la latitudinea dumneavoastră. Îmi place să fac acest lucru deoarece supa pare să se lege mult mai bine după ce amestec smântâna și pare să fie mult mai savuroasă.

De asemenea, dacă vă plac aromele mai exotice și răcoritoare, puteți să adăugați 2-3 frunze de mentă proaspete. Acestea vor spori intensitatea supei cremă de mazăre, complementând gustul acesteia.

Puteți, de asemenea, să adăugați frunze de mărar și pătrunjel întregi în timp ce legumele se fierb, urmând ca după ce și-au lăsat gustul, să le îndepărtați.  Nu am inclus acest pas în rețeta principală deoarece nu toată lumea se bucură de gustul lăsat de verdețurile acestea, însă trebuie să menționez că eu niciodată nu sar peste acest pas!

Veți acoperi oala în care fierb legumele cu un capac de dimensiune potrivită, lăsând verdețurile la infuzat timp de aproximativ 5-10 minute. Pentru aspect, veți presăra mărar tocat mărunt deasupra supei cremă de mazăre în momentul în care o veți servi. 

Aceasta este rețeta supei mele favorite! Supa cremă de mazăre este de asemenea foarte nutritivă și hrănitoare pentru organismului dumneavoastră, asigurând toți nutrienții necesari pentru o creștere armonioasă în cazul copiilor! Sper că nu vi s-a părut dificilă și sper că și pentru dumneavoastră această supă va deveni supa la care reveniți cu drag, fiind atât de ușor de preparat și având un gust atât de savuros! 

Lasă un comentariu