marţi, 11 iulie 2017

Social

APEL UMANITAR. O șansă pentru Maria Mihaela Frânga! Spectacol caritabil la Casa de Cultură din Constanța - VIDEO
11 iunie 2016

În 13 ani nu a rostit niciodată cuvântul 'mama', poartă scutec și nu se poate hrăni singură. Este, pe scurt, drama trăită de Maria Mihaela Frânga din Mangalia. La naștere, copila a fost diagnosticată cu paralizie cerebrală.

CONSTANȚA. Imagini șocante: copiii care cerșesc în intersecție dorm pe cartoane, pe trotuare!
De Neptun TV 9 iunie 2016

Indiferența oamenilor care treceau pe trotuar în timp ce mai mulți copii dormeau întinși pe asfalt, pe cartoane, a stârnit indignarea unei constănțence.

Guvernul a adoptat ordonanța privind salariile bugetarilor
De Neptun TV 8 iunie 2016

Ordonanța de urgență privind salariile bugetarilor a fost adoptată în ședința de astăzi a Executivului, a anunțat ministrul Muncii, Dragoș Pâslaru.

CONSTANȚA. Sindicaliștii din Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor se solidarizează cu mișcările de protest CNSLR Frăția
De Neptun TV 8 iunie 2016

Funcționarii publici din Constanța au decis să se solidarizeze cu mișcările de protest ale colegilor din restul țării, explicând, prin intermediul unui comunicat de presă, că solicitările acestora sunt obiective și întemeiate.

Legea antifumat, modificată: SE POATE FUMA ÎN BARURI ȘI CLUBURI!
De Neptun TV 7 iunie 2016

Legea antifumat a fost modificată astăzi de senatori, prin redefinirea spațiului public închis - acesta fiind încadrat de pereți de jur împrejur, prin permiterea fumatului în spații separate, complet izolate și inscripționate.

APEL UMANITAR. Salvați viața Dariei Dima, o constănțeancă de trei ani care are nevoie de radioterapie! VIDEO
De Neptun TV 6 iunie 2016

Daria Dima, o fetiță de numai 3 anișori din Constanța, a fost salvată în ultimă clipă de medicii bucureșteni, care i-au extirpat o tumoră pe creier de 15 mm. Biopsia, însă, a arătat că micuța mai trebuie să treacă un prag foarte important ca boala să nu recidiveze și să-i curme viața.

Mesajul EMOȚIONANT al unei fetițe de 3 ani din Constanța care luptă pentru viața ei - VIDEO
De Neptun TV 6 iunie 2016

Daria Dima, o fetiță de numai 3 anișori din Constanța, a fost salvată în ultimă clipă de medicii bucureșteni, care i-au extirpat o tumoră pe creier. Totuși, micuța are nevoie în continuare de tratament, respectiv mai multe ședințe de radioterapie care depășesc cu mult capacitățile financiare ale familiei - 17.000 de euro.

CONSTANȚA. Alina Cosmoiu, realizatoarea emisiunii 'Bărcuța cu povești', a lansat o carte pentru copii
5 iunie 2016

A fost mereu printre copii, iar acum a vrut să le ofere celor mici un dar: o carte de povești care va ajunge cu siguranță la sufletul tuturor. Alina Cosmoiu, realizatoarea emisiunii „Bărcuța cu povești“ spune că a început să scrie cartea „Cipilică, ciulinul de câmpie” cu ani în urmă. S-a oprit din lipsă de timp, dar nu a renunțat niciodată la visul ei. În cele din urmă, cartea ei a ajuns în mâinile celor mici.

CONSTANȚA. RADET promite facturi mai mici la apa caldă: vezi cum este posibil!
3 iunie 2016

Gata cu apa lăsată să curgă minute în șir la robinet, până să se încălzească. De astăzi, la Constanța este testat un sistem de distribuție pe orizontală a apei calde de consum cu contorizare individuală. Proprietarii apartamentelor se bucură că astfel vor putea face economii. Reprezentanții RADET spun că în curând acest sistem ar putea fi montat în tot orașul.

Rupere de nori în Constanța: străzile orașului pline de apă - echipele RAJA intervin! GALERIE FOTO / VIDEO
De Neptun TV 3 iunie 2016

Echipele RAJA SA intervin, în aceste momente, în municipiul Constanța și în localitatea Valu lui Traian, pentru a limita pagubele produse de ploaia torențială care s-a abătut asupra județului.

CONSTANȚA. Mămicile vor umple sala de judecată pentru a protesta împotriva abuzurilor din grădinițe!
De Neptun TV 3 iunie 2016

Un grup de mămici din Constanța, revoltate pe judecătorii constănțeni, s-au decis să protesteze într-un mod inedit. Printr-un apel lansat pe site-ul PetitieOnline.ro, acestea au decis să se deplaseze vineri, 17 iunie, la Palatul de Justiție din Constanța și să intre într-o sală de judecată, în încercarea de a-și face auzite problemele.

ALEGERI LOCALE 2016. Informațiile cu privire la desfășurarea scrutinului, ținute departe de ochii publicului!
De Robert Nenciu 2 iunie 2016

Toate informațiile despre buletinele de vot, cum vor fi distribuite, de unde vor putea fi ridicate au fost ținute departe de ochii opiniei publice. Organizatorul alegerilor, Prefectura Constanța, aruncă responsabilitatea în curtea Biroului Electoral Județean, care la rândul său nu are o persoană care să comunice datele de interes public.

Nouă copii au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție, după grătarul de pe 1 iunie!
De Neptun TV 2 iunie 2016

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui va face o anchetă după ce nouă copii cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani din localitatea Rotari au ajuns la spitalul din Bârlad cu simptome de toxiinfecție alimentară, după ce au mâncat la școală, de 1 iunie, salam și pulpe la grătar.

Polaris M Holding sărbătorește Ziua Mediului alături de copii: 'Natura ne protejează, dacă o respectăm!'
De Ioana Paidos 2 iunie 2016

Polaris M Holding sărbătorește Ziua Mediului alături de copii. La Constanța, în această perioadă se desfășoară campania 'Natura ne protejează, dacă o respectăm!'.

CONSTANȚA. Șir de evenimente în Parcul Tăbăcăriei: parade eco, licitații și un flashmob! Dress code, SE POARTĂ VERDE!
De Neptun TV 1 iunie 2016

CONSTANȚA. Vineri, 3 iunie, de la ora 16.00, ONG Mare Nostrum îi invită pe constănțeni în Parcul Tăbăcăriei, unde pot participa la o paradă inedită de costume eco, realizate de elevii constănțeni.

Imagini spectaculoase cu bulevardul Tomis: Decebal Făgădău vorbește, în această seară, despre transformarea feței orașului. GALERIE FOTO
De Neptun TV 1 iunie 2016

Tomis, cel mai important bulevard din Constanța, se transformă complet în urma lucrărilor de reabilitare și modernizare. Pe segmentul cuprins între Capitol și strada Ștefan cel Mare s-au amenajat deja pistele de biciclete, cele două benzi de circulație și cea destinată locurilor de parcare.

Campionat mondial de bob pe rotile, mutat de la Monaco în Mamaia - oficialii competiției, prezenți la malul mării!
31 mai 2016

Mamaia se pregătește să organizeze Campionatul Mondial de Bob cu rotile, desfășurat mai bine de un deceniu doar la Monaco. Astăzi, oficialii competiției au ajuns la Constanța pentru a inspecta terenul unde va fi amplasată pista. Se anunță un eveniment spectacol, la care vor participa sute de sportivi din zeci de țări și unde este așteptat și Prințul Albert de Monaco.

Produsele bio, vândute cu succes pe Internet: fructele și legumele, comandate direct de pe Facebook!
29 mai 2016

Produsele bio capătă din ce în ce mai mult spațiu chiar și în lumea virtuală. Producătorii locali își pot vinde marfa acum și într-un târg țărănesc creat pe Facebook. Fructe, legume și lactate naturale așteaptă să fie cumpărate. Și pentru că există cerere, mulți fermieri fac și livrări în țară.

Constanța, pregătită pentru Guiness Book! Mii de oameni vor dansa Sirtaki mâine, pe plaja Modern!
27 mai 2016

A mai rămas doar o zi până când Constanța ar putea intra în Cartea Recordurilor, pentru organizarea celui mai mare sirtaki din lume. Pentru asta însă este nevoie ca aproape 6 mii de oameni să își prindă mâinile în celebrul dans. Locul de întâlnire: Plaja Modern.

INCDM a inaugurat sala de Conferințe 'Prof. Dr. Fokion K. Vosniakos'
De Robert Nenciu 27 mai 2016

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Marină „Grigore Antipa“ Constanța a găzduit ceremonia festivă de inaugurare a Sălii de Conferințe „Prof. Dr. Fokion K. Vosniakos“, denumită în memoria celui care a fost președintele Asociației Balcanice de Mediu (B.EN.A.).

Nemulțumiri sindicale la RADET Constanța
De Robert Nenciu 26 mai 2016

Tensiuni între angajați și conducerea RADET Constanța. Reprezentanții sindicatului Energo-RADET îi acuză pe șefi că au reținut ilegal din salariile angajaților sumele imputate de ANAF în 2015. Directorul RADET, Liviu Popa, spune că acest conflict se va rezolva în instanță.

Dezvoltarea infrastructurii municipiului Constanței, în atenția primarului Decebal Făgădău
De Robert Nenciu 25 mai 2016

Dezvoltarea infrastructurii sportive reprezintă o prioritate pentru Decebal Făgădău, candidatul PSD pentru funcția de primar al Constanței. Reabilitarea terenurilor și a sălilor de sport din incintele școlilor vor fi primele pe lista de priorități.

Umor... de culoare la Constanța: studenții nigerieni, actori, comedianți și vloggeri de succes!
25 mai 2016

Studenții nigerieni din Constanța, vloggeri de succes. Veniți în România pentru a deveni marinari, ei se fac cunoscuți pe Facebook grație sketchurilor pe care le realizează în fiecare săptămână. În seara aceasta vă invităm să urmăriți o știre de culoare: o pastilă de râs cu un grup de tineri cu umor și talent.

Primăria Constanța începe distribuirea tichetelor valorice aferente programului RESPECT
De Neptun TV 25 mai 2016

Primăria municipiului Constanța anunță beneficiarii programului RESPECT că, începând de vineri, 27 mai, vor fi distribuite tichetele valorice prin Poșta Română.

PRECIZĂRI. Apa livrată de RAJA Constanța respectă toate normele de calitate și potabilitate
De Neptun TV 25 mai 2016

În ultimele zile, în anumite zone ale județului Constanța au apărut tot felul de zvonuri legate de ploile din ultima perioadă, ploi care ar afecta calitatea apei livrată de RAJA Constanța. Având în vedere aceste false afirmații, reprezentanții SC RAJA SA aduc la cunoștința mai multe aspecte.

CONSTANȚA. Tichetele valorice pentru persoanele nevoiașe vor fi distribuite în următoarele zile
De Robert Nenciu 22 mai 2016

Programul 'Respect' își intră în drepturi la Constanța. Tichetele valorice pentru persoanele nevoiașe vor fi distribuite de primărie în următoarele 20 de zile. Anunțul a fost făcut de primarul Decebal Făgădău, care a spus că a semnat deja dispoziția privind acordarea tichetelor valorice.

CONSTANȚA - FILE DE ISTORIE. Geții și romanii s-au luptat, astăzi, într-o reconstituire istorică la malul mării - GALERIE FOTO
De Ioana Paidos 21 mai 2016

S-au dat lupte între geți și romani la Constanța. Zeci de constănțeni și turiști au asistat la spectacolul desfășurat în parcul Carol I.

PROPUNERE. Românii, obligați să-și îngroape morții cu brățări de identificare la mâini!
De Neptun TV 21 mai 2016

Persoana decedată va fi înmormântată purtând, obligatoriu, la mâna dreaptă o brățară cu date de identificare ale firmei de pompe funebre care a acordat îngrijirile mortuare, se arată într-un proiect pus în dezbatere publică de Ministerul Sănătății.

Peste 1.700.000 de români își sărbătoresc onomastica de Sf.Constantin și Elena
De Neptun TV 21 mai 2016

Peste 1.700.000 de români își sărbătoresc, astăzi, onomastica de Sărbătoarea Sfinților Mari Împărați Constantin și Elena, dintre care, peste 1.000.000 sunt femei, cele mai multe cu numele de Elena și Ileana.

Greva de avertisment de pe aeroportul Otopeni s-a încheiat, dar sindicaliștii amenință cu noi proteste
20 mai 2016

A fost grevă astăzi, pe aeroportul Henri Coandă din Capitală. Aproape două sute de angajați ai unei firme care se ocupă de pregătirea avioanelor pentru decolare și manevrarea bagajelor au întrerupt lucrul timp de două ore. Oamenii sunt nemulțumiți de programul de muncă, de salariile mici, dar și că nu li se asigură transportul. Toate cursele programate astăzi au plecat la timp, astfel că pasagerii nu au avut de suferit.