marţi, 25 iunie 2019

Social

Două feriboturi revoluționare, date în lucru la Șantierul Naval Damen Mangalia.
De Neptun TV 3 iunie 2019

Navele vor fi clasificate de Bureau Veritas și vor intra în exploatare în 2021, construcția acestora începând la Santierul Naval Damen Mangalia încă de anul acesta.

Papa Francisc în România, ultima zi a vizitei/ Moment ISTORIC la Blaj. Cei șapte episcopi greco-catolici au fost beatificați
De Neptun TV 2 iunie 2019

Suveranul Pontif a amintit de Edictul de la Turda, din 1586, care sancționa orice fel de radicalism, promovând un act de toleranță religioasă, fiind unul dintre primele cazuri din Europa de acest tip.

1 iunie marchează Ziua internațională a copilului în 50 de țări. Programul în România
De Mediafax 1 iunie 2019

Ziua copilului prinde toate lunile anului, dar 1 iunie e marcat în 50 de țări, iar România se numără printre spațiile în care aniversarea este programată în prima zi a primei luni de vară.

Bilanț tragic al ploilor abundente: trei frați morți, unul dispărut - zeci de case inundate!
De Neptun TV 1 iunie 2019

Trupurile a trei dintre cei patru copii cu vârste cuprinse între 9 luni și 6 ani luați de viitură la Sângeru, în Prahova, au fost găsite.

Papa Francisc în România, a doua zi a vizitei. Suveranul Pontif oficiază Sfânta Liturghie la Sanctuarul marian din Șumuleu-Ciuc
De Neptun TV 1 iunie 2019

Papa Francisc va oficia, sâmbătă, Sfânta Liturghie la Sanctuarul marian din Șumuleu-Ciuc, în cea de-a doua zi a vizitei sale în România. Ulterior, Suveranul Pontif va ajunge la Iași, unde va vizita Catedrala romano-catolică și va avea întâlniri, la Palatul Culturii, cu tinerii și familiile.

Iosif, liceanul înecat la mare, plâns de prieteni: 'Chipul lui luminos zâmbea a bine, a frumos, a iubire'
De Neptun TV 31 mai 2019

Iosif, liceanul de la Colegiul Militar din Craiova care s-a înecat la mare, era un băiat fruntaș la învățătură, olimpic național la Religie și cânta extrem de frumos - spun cei care l-au cunoscut.

CONSTANȚA. Zâmbește în ciuda unei boli greu de dus la orice vârstă - Alexandra are nevoie de ajutorul nostru ca să trăiască!
De Neptun TV 31 mai 2019

Alexandra este fata unui pompier care a suportat deja două operații și are nevoie de cea de-a treia, pe care medicii din Paris au acceptat să o facă.

Vremea rea a făcut ravagii în Constanța și alte județe din țară - viituri și inundații în zeci de localități, în ultimele 24 de ore!
De Neptun TV 31 mai 2019

Viituri și inundații locale au avut loc, în ultimele 24 de ore, în 34 de localități din județele Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Constanța, Galați, Hunedoara, Iași, Maramureș, Neamț, Sălaj și Suceava, anunță IGSU.

Papa Francisc ajunge astăzi în România. Program, măsuri de securitate, dar și meniul suveranului
De Mediafax 31 mai 2019

Vizita Papei Francisc în România este una istorică și mult așteptată pentru mii de oameni, iar pentru buna desfășurare a evenimentului au fost implementate o serie de măsuri drastice de securitate, pelerinilor recomandându-se să coopereze cu voluntarii și organizatorii.

CONSTANȚA. Piesă în premieră la Teatrul de Stat - 'Billy Șchiopul', o comedie neagră despre dragoste și cruzime!
De Neptun TV 30 mai 2019

Teatrul de Stat Constanța se pregătește de un sfârșit de săptămână de gală. Spectatorii sunt invitați la prima premieră a acestui an, care se va juca începând de vineri. “Billy Schiopul” este o comedie neagră despre dragoste și cruzime.

Papa Francisc în România. Tron din lemn, aur și catifea albă, construit special la Blaj. Pregătirile, pe ultima sută de metri!
De Mediafax 30 mai 2019

Pregătirile pentru vizita Papei Francisc sunt pe ultima sută de metri în Șumuleu Ciuc, Blaj și Iași. Autoritățile au reabilitat parcuri și drumuri, iar la Blaj a fost construit un tron special pentru Sfântul Părinte. La Șumuleu Ciuc este așteptat și președintele Ungariei, Ader Janos.

Pasarela din stațiunea Mamaia a intrat în reparații - când vor fi gata lucrările
De Neptun TV 30 mai 2019

Administrația locală a anunțat că pasarela din stațiunea Mamaia va fi reabilitată. Lucrările vor fi finalizate până în momenentul în care primii turiști vor veni aici în concediul de vară.

CONSTANȚA. Trupul elevului la Colegiul Militar din Craiova, dispărut în apa mării, adus de valuri la țărm!
De Neptun TV 30 mai 2019

Trupul elevului la Colegiul Militar din Craiova, dispărut în urmă cu două zile în apa mării, a fost adus de valuri la țărm, fiind găsit la 10 kilometri de locul în care fusese dat dispărut, pe o plajă din Năvodari.

CONSTANȚA. Forțe impresionante pentru căutarea lui Iosif, elevul militar dispărut în mare!
De Neptun TV 29 mai 2019

Iosif-Corneliu Mitroi, care participa la „Școala de vară“ a Ministerului Apărării Naționale, a fost dat dispărut după ce n-a mai ieșit la mal.

Fenomene extreme în România! Codul roșu a făcut ravagii - mașini și acoperișuri, distruse de grindina uriașă!
De Neptun TV 29 mai 2019

O jumătate de oră a durat potopul care a făcut ravagii în județul Sălaj. La Zalău, bucățile de grindină, mai mari decât o nucă, au distrus acoperisurile caselor si zeci de mașini. Șoferii s-au trezit cu parbrizele sparte si caroseriile ciuruite.

Nava Greenpeace, la Constanța, mesaj pentru România: stop cărbune, folosiți energie curată
De Neptun TV 29 mai 2019

Nava-fanion Greenpeace, Rainbow Warrior, care străbate lumea pentru a atrage atenția asupra schimbărilor climatice și, mai ales, asupra cauzelor acestora, a ajuns, miercuri, în Portul Constanța. Mesajul navei pentru România este stop cărbune, folosiți energie curată!

CONSTANȚA. 390 de biciclete puse la dispoziția constănțenilor și a turiștilor prin sistemul 'bike-sharing'!
De Neptun TV 28 mai 2019

Sistemul „bike-sharing” a devenit operațional de luni, 27 mai: 390 de biciclete sunt puse la dispoziția constănțenilor și a turiștilor

CONSTANȚA. Decebal Făgădău, declarații după ce mama lui a fost prinsă cu 5 buletine de vot: Este o înscenare ce m-a avut pe mine ca țintă și partidul pe care îl reprezint
De Neptun TV 27 mai 2019

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, susține că incidentul de la secția de votare în care a fost implicată mama sa, care a primit mai multe multe buletine de vot pentru alegerile europarlamentare și a fost văzută înainte să le bage în urnă, a fost o înscenare care l-a avut ca țintă pe el și partidul pe care îl reprezintă.

CONSTANȚA. Alianța USR PLUS și PNL sunt marii câștigători la alegerile europarlamentare!
De Neptun TV 27 mai 2019

După centrallizarea voturilor din jumătate de secții de votare din județ, Alianța USR PLUS și PNL se clasează pe primele locuri. PSD este pe locul trei.

ALEGERI EUROPARLAMENTARE - rezultate provizorii! Alianța USR PLUS, câștigător detașat la votul din străinătate!
De Neptun TV 27 mai 2019

Alianța 2020 USR PLUS este câștigător detașat la votul din străinătate, după numărarea voturilor din peste 50% din secții.

IMAGINI INCREDIBILE. Românii din diaspora stau ore întregi la cozi infernale pentru a vota. FOTO/VIDEO
De Neptun TV 26 mai 2019

Imaginile sunt deja distribuite în mediul online.

MApN transmite un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni
De Mediafax 26 mai 2019

Începând cu anul 2015, Ziua Românilor de Pretutindeni este sărbătorită în ultima duminică a lunii mai.

Referendum și europarlamentare 2019. Câte buletine de vot primesc românii la urne
De Mediafax 25 mai 2019

Românii își vor alege pe 26 mai reprezentanții în Parlamentul European și în aceeași zi are loc și referendumul pe teme legate de justiție, convocat de președintele Klaus Iohannis. Cetățenii vor vota în aceleași secții de votare, cu aceleași ștampile, pe trei buletine de vot.

Vești bune pentru milioane de români: Angajații vor avea parte de o nouă minivacanță
De Neptun TV 24 mai 2019

Angajatorii ai căror salariați lucrează în zile de sărbătoare legală, sunt obligați să le acorde acestora compensații.

Start pentru Rabla la electrocasnice 2019
De Mediafax 23 mai 2019

Potrivit șefului Administrației Fondului pentru Mediu, Cornel Brezuică, anul trecut au fost obținute, prin acest program, 12.900 de echipamente electrice.

CONSTANȚA. Preot de 34 de ani, acuzat că și-a filmat cumnata minoră în baie!
De Neptun TV 21 mai 2019

Cei doi se află în prezent în proces de divorț, iar la DIICOT Constanța a fost depusă o plângere penală pe numele preotului, în care acesta este acuzat de pornografie infantilă.

În ce condiții se prepară alimentele la cantinele din porturile Constanța și Agigea
De Neptun TV 21 mai 2019

Mai multe cantine care funcționează în Portul Constanța au fost închise de comisarii de la Protecția Consumatorilor, din cauza abaterilor constatate, între care mizerie și condiții neconforme, transmite corespondentul MEDIAFAX.

CONSTANȚA. Cum va fi sărbătorită ziua orașului: Procesiune religioasă, defilare cu elevi, concerte și focuri de artificii
De Neptun TV 20 mai 2019

Primăria Constanța a anunțat și ea programul evenimentelor pregătite pentru 21 mai.

REPORTER SPECIAL. Primarul Decebal Făgădău, în direct la Neptun TV - află când încep lucrările de reabilitare a Cazinoului!
De Neptun TV 20 mai 2019

Cazinoul din Constanta, sala polivalenta, dar și alte proiecte ale Primăriei, aflați în această seară la Reporter Special.

Sărbătoare mare. Sfinții Împărați Constantin și Elena. Ce nu ai voie să faci în această zi
De Neptun TV 20 mai 2019

Sfinții Împărați Constantin și Elena. Constantin cel Mare s-a născut in orasul Naissus (Nis, Serbia) in jurul anului 274 și a rămas cunoscut în istorie datorită măsurilor pe care le-a luat în favoarea bisericii și a preoților în timpul domniei sale. Acesta este venerat ca sfânt în Bisericile Ortodoxe, în Biserica Greco-Catolică, la data de 21 mai, odată cu Sfânta Elena, mama sa, precum și în Bisericile vechi orientale (necalcedoniene). Biserica Romano-Catolică o sărbătorește pe Sfânta Elena la 18 august.