marţi, 13 iunie 2017

Sanatate

ARGEȘ. Alți 11 copii internați în spitale în ultimele 24 de ore - un lanț de supermarketuri retrage de la comercializare brânza de vaci!
De Neptun TV 1 martie 2016

Alți 11 copii care prezentau scaune diareice au fost internați în ultimele 24 de ore în spitale din județul Argeș, numărul total al pacienților minori cu această simptomatologie ajungând astăzi la 62, au anunțat reprezentanții Instituției Prefectului.

ALARMĂ ALIMENTARĂ! Produse din carne și lapte din mai multe județe, INFESTATE CU BACTERIA E.COLI!
De Neptun TV 29 februarie 2016

ANCHETĂ ALIMENTARĂ. Primele rezultate ale anchetei alimentare declanșată în mai multe județe din România, după ce mai mulți copii s-au îmbolnăvit grav, confirmă prezența bacteriei E.coli în mai multe produse alimentare.

ALERTĂ MEDICALĂ. Vaccin neautorizat în Uniunea Europeană, testat pe bebelușii din România
29 februarie 2016

Într-o perioadă în care zeci de bebeluși au ajuns la spital după ce s-au îmbolnăvit din cauza unei bacterii și mai mulți români au murit de gripă, o altă situație scandaloasă iese la iveală în sistemul național de sănătate.

Copiii internați la Marie Curie, încă în stare gravă - autoritățile caută sursa îmbolnăvirilor
De Neptun TV 28 februarie 2016

Alți trei copii cu probleme digestive grave au fost aduși în ultimele 24 de ore la spitalele din Argeș, astfel că numărul celor internați a ajuns la 45.

Criza bebelușilor bolnavi din Argeș! Unul dintre copii suferă de o formă GRAVĂ a sindromului hemolitic uremic!
De Neptun TV 27 februarie 2016

Unul dintre ultimii doi copii internați la Spitalul Marie Curie cu sindrom hemolitic uremic ar putea suferi de o afectare neurologică în cadrul bolii, a declarat, astăzi, șeful Secției de Nefrologie, dr. Mihaela Bălgrădean.

Medicii avertizează! Zeci de constănțeni s-au îmbolnăvit în ultimele zile de GRIPĂ!
26 februarie 2016

Gripa se extinde rapid în toată țara, inclusiv la Constanța. Numai în ultimele zile, zeci de persoane au fost diagnosticate cu această afecțiune, iar la Spitalul de Boli Infecțioase toate saloanele sunt supraaglomerate. Medicii sunt în alertă și spun că a crescut și numărul cazurilor de gripă porcină. Din fericire, până acum la Constanța niciun pacient nu a murit din cauza virusului AH1N1.

Criza bebelușilor din Argeș: unii medici vor verificarea vaccinurilor!
26 februarie 2016

Este stare de alertă în județul Argeș, iar la Spitalul de Pediatrie din Pitești a fost instituit cod roșu, după șirul de îmbolnăviri care pare fără final. La Spitalul 'Marie Curie' din Capitală mai sunt internați șase copii. Unii medici vor și verificarea vaccinurilor.

Două lanțuri de magazine, în vizorul autorităților, în cazul bebelușilor bolnavi din Argeș!
De Mediafax 25 februarie 2016

Două lanțuri de magazine din Argeș sunt controlate, în această seară, de către DSP și DSV, produsele vizate fiind fructele, legumele, lactatele și cele de carne.

Cauza îmbolnăvirii copiilor din Argeș a fost DESCOPERITĂ! ANSVSA caută alimentele de la care a pornit tragedia!
25 februarie 2016

După trei săptămâni de întrebări fără răspuns, Ministerul Sănătății a identificat sursa îmbolnăvirilor copiilor din Argeș care au ajuns la spital cu sindron hemolitic uremic. Este vorba despre o tulpină de E-coli 'mult mai agresivă'. Autoritățile nu au găsit, însă, sursa exactă.

ALERTĂ! Zeci de tone de roșii contaminate cu pesticide, retrase de pe piață
De Neptun TV 25 februarie 2016

Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a retras de la comercializare 20 de tone de roșii din import, deoarece prezentau reziduuri de pesticide peste limitele admise.

84 de cazuri de gripă porcină în Constanța! 33 de români, printre care doi copii, și-au pierdut viața din cauza virusului gripal!
25 februarie 2016

Gripa porcină a mai dus la moartea a 12 români în ultima săptămână. Potrivit reprezentanților Ministerului Sănătății avem astfel 33 de oameni răpuși de virusul gripal, dintre care doi copii care nu au împlinit nici măcar un an.

Trei cazuri noi de gripă AH1 s-au înregistrat într-o săptămână la Sibiu
De Neptun TV 25 februarie 2016

Specialiștii Direcției de Sănătate Publică Sibiu au raportat astăzi încă trei cazuri de gripă AH1 în județul Sibiu, înregistrate în decurs de o săptămână.

Secția de Pediatrie de la Spitalul Județean Constanța va avea mobilier nou
24 februarie 2016

După ce a fost modernizată complet, Secția de Pediatrie va avea și mobilier nou. Anunțul a fost făcut de conducerea Spitalului de Urgență Constanța care susține că este în curs de achiziționare a 100 de paturi și tot atâtea noptiere.

Ministrul Sănătății: 'Am descoperit cauza îmbolnăvirii bebelușilor din Argeș'
De Neptun TV 24 februarie 2016

Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că s-a identificat cauza îmbolnăvilor copiilor din Argeș. Potrivit ministrului, este vorba despre o tulpină a bacteriei escherichia coli.

Persoanele infectate cu HIV, în topul discriminării!
De Neptun TV 24 februarie 2016

Dreptul la ocrotirea sănătății este garantat. Articolul 34 din Constituție pare însă o himeră pentru pacienții infectați cu HIV, marginalizați de o societate bolnavă. De la ora 20.30 de minute, la Neptun TV, vom afla și poziția Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării și a reprezentanților Colegiului Medicilor.

Studenții de la Medicină vor subiecte unice la examenul de rezidențiat
23 februarie 2016

Studenții de la Medicină i-au cerut ministrului Sănătății subiecte unice la rezidențiat. Ei mai vor păstrarea celor 6 centre de examen: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara.

Pericol pentru consumatori! Batoanele Mars și Snickers vor fi RETRASE de pe piața din România!
De Alin Tarnovschi 23 februarie 2016

Compania care produce celebrele batoane de ciocolată Mars și Snickers a decis să retragă de pe piața din România, dar și din alte 54 de țări, unele loturi de batoane și bomboane Mars, Snickers și Milky Way.

DISCRIMINARE. Cabinet stomatologic special pentru pacienții infectați cu HIV în Constanța!
De Ioana Paidos 23 februarie 2016

În România secolului 21, persoanele seropozitive încă sunt discriminate și lăsate fără acces la servicii medicale. Mulți stomatologi refuză să le trateze, deși acest lucru este interzis prin lege. Așa s-a ajuns în situația în care pacienții cu HIV sunt nevoiți să străbată sute de kilometri până la cabinetele deschise special pentru ei, cum este cel de la Constanța.

Ministerul Sănătății, în control la spitalele din țară - unitatea din Constanța, vizată de Inspecția Sanitară de Stat
De Neptun TV 22 februarie 2016

Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș, a declarat, astăzi, că în următoarea perioadă vor fi realizate controalele încrucișate la mai multe Direcții Sanitare din țară, printre care și cea din Constanța.

Testări gratuite pentru hepatita B și C, dar și HIV într-un mall din Constanța
21 februarie 2016

Suntem pe primele locuri în Europa la numărul bolnavilor de Hepatita C. Din acest motiv, specialiștii insistă să mergeți să vă testați. La Constanța, Fundația Baylor Marea Neagră a demarat o campanie gratuită prin care constănțenii sunt chemați să-și cunoască starea de sănătate.

Mămicile au împărțit cadouri copiilor internați la Spitalul Județean Constanța
21 februarie 2016

'Zâmbește copile' este deviza după care se ghidează mai multe mămici din Constanța care vor să aducă un zâmbet pe fața micuților aflați în suferință. Au pus mână de la mână și au cumpărat dulciuri, biberoane, fructe dar și jucării pe care le-au donat Secției de Pediatrie a Spitalului Județean Constanța. Spun că nu vor să se oprească aici, așa că au creat și pagina de facebook 'Zâmbește Copile'.

Vești bune pentru copiii din Argeș care suferă de sindromul hemolitic-uremic!
21 februarie 2016

Autoritățile aruncă vina între ele, în cazul bebelușilor îmbolnăviți din Argeș. Secretarul de stat din Ministerul Sănătătii, doctorul Victor Strâmbu, a lăsat de înțeles astăzi că spitalul de Pediatrie din Pitești a greșit și nu a comunicat în timp util cazurile copiilor bolnavi către Direcția de Sănătate Publică. Acuzațiile sunt întărite și de ministrul Sănătății. Singurele vești bune sunt că micuții internați se simt mai bine.

Fetiță de un an, internată în stare gravă - medicii nu pot confirma sindromul hemolitic uremic!
De Neptun TV 20 februarie 2016

DSP Bacău a început o investigație epidemiologică după ce starea unui copilaș de un an cu sindrom hemolitic uremic s-a înrăutățit și a fost transferat la Spitalul de Pediatrie din Iași.

Le-a ajuns cuțitul la os: medicii de familie protestează
19 februarie 2016

Medicii de familie se revoltă. Supărați că au fost amendați pentru că nu au introdus în sistemul informatic toate rețetele eliberate, au semnat o petiție colectivă pe care o vor trimite Casei de Asigurări de Sănătate. Cadrele medicale au cerut și ajutorul premierului Dacian Cioloș și vor ca în noul contract cadru pe care îl vor semna să nu mai apară clauza care permite sancționarea lor, în condițiile în care sistemul informatic dă frecevent erori.

Dacian Cioloș: 'Nu se știe cauza îmbolnăvirii copiilor din Argeș, în spitalul de Pediatrie nu e epidemiolog'
De Neptun TV 19 februarie 2016

Premierul Dacian Cioloș a declarat, azi, că, după cazurile copiilor îmbolnăviți în Argeș și care prezintă o situație "curioasă", se impune suplimentarea posturilor de epidemiologi în spitale, primul de pe listă fiind chiar cel de Pediatrie din Pitești, unde sunt internați 33 de copii.

O femeie infectată cu virusul AH1 a murit astăzi la Spitalul de Urgență Ploiești
De Neptun TV 19 februarie 2016

O femeie, pentru care analizele au ieșit pozitive la virusul AH1, a murit, astăzi, la Spitalul Județean de Urgență Ploiești.

ALERTĂ NAȚIONALĂ. Un medic M.A.I. acuză: 'Epidemiologii din Argeș ar trebui DEMIȘI'. APC acuză 'bâlbâiala autorităților'!
De Neptun TV 19 februarie 2016

Medicul Laurențiu Belușică, șeful Secției Chirurgie de la Spitalul Ministerului Afacerilor Interne ''Prof. Dr. Dimitrie Gerota'' acuză medicii epidemiologi care au efectuat ancheta în Argeș că nu și-au făcut treaba.

CRIZA BEBELUȘILOR DIN ARGEȘ. Experții internaționali în medicină vor verifica ipotezele lansate de medicii români
18 februarie 2016

Incapabile să găsească sursa îmbolnăvirii copiilor din Argeș, autoritățile de la București își pun, acum, speranțele în experții internaționali. Aceștia vor verifica toate ipotezele lansate de medicii români. Ultima dintre ele este arată că bacteriile ucigașe ar proveni din materiile fecale.

21 de români au murit, infectați cu VIRUSUL GRIPAL - peste 300 de persoane sunt bolnave!
De Neptun TV 18 februarie 2016

Numărul total de infecții respiratorii acute înregistrate la nivel național în cursul săptămânii trecute a fost de 91.244, iar numărul de cazuri de gripă a fost de 319, potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile.

CONSTANȚA. Salvatori în pericol: 85% din cadrele medicale sunt agresate
18 februarie 2016

Salvează vieți, fac intervenții complicate și, cu toate acestea, în loc să primească recunoștință, uneori sunt luați la bătaie. Vorbim despre angajații din sistemul sanitar. Statisticile arată că 85% din personalul medical este agresat verbal, iar 10% fizic.