marţi, 27 iunie 2017

Invatamant

MIZERIE ÎN FOILETON. Condițiile improprii persistă la Universitatea “Ovidius”!
26 noiembrie 2015

Este sfidător ceea ce se întâmplă la Universitatea Ovidius din Constanța. La mai bine de două săptămâni de când Neptun TV vă prezenta condițiile mizere în care sunt nevoiți să învețe studenții, responsabilii nu au luat nicio măsură.

VEȘTI BUNE pentru elevi: zile libere la început de decembrie!
25 noiembrie 2015

Elevii din întreaga țară se vor bucura de o minivacanță: aceștia nu vor merge PATRU zile la școală! Și asta după ce zilele de 30 noiembrie și 1 Decembrie au fost declarate libere prin lege.

11 olimpici constănțeni, răsplătiți de Guvern pentru performanță
De Ioana Paidos 19 noiembrie 2015

Sunt adolescenți ca oricare alții, însă au o pasiune care îi diferențiază de ceilalți: învățatul. 11 elevi din Constanța au fost premiați de Guvern pentru medaliile obținute la olimpiadele internaționale. Au fost răsplătiți pentru efortul lor, dar și pentru că fac cinste României peste hotare. Toți spun că acest gest de apreciere îi motivează să fie și mai buni.

28 de elevi și profesori din Constanța au fost premiați astăzi de premierul interimar, Sorin Cîmpeanu
De Neptun TV 16 noiembrie 2015

În cursul zilei de astăzi, 28 de elevi și profesori din Constanța au fost premiați de prim-ministrul interimar al României și ministru al Educației și Cercetării Științifice, Sorin Mihai Cîmpeanu, în cadrul unei festivități care a avut loc la Palatul Victoria.

Pretenții europene, condiții rușinoase la Universitatea Ovidius!
12 noiembrie 2015

Săli de curs cu pereți scorojiți sau murdari, bănci pe care nu se poate scrie, scaune rupte și băi care sunt adevărate focare de infecție. Nu vorbim despre vreo școală dintr-un sat uitat de lume, ci de “Ovidius”, cea mai mare universitate europeană la țărmul Mării Negre. Sătui de mizerie și de taxele mari, studenții au filmat condițiile și ne-au trimis înregistrările revoltătoare pe adresa redacției.

MECATRONICUS, clubul pentru lecții de electronică și informatică
7 noiembrie 2015

“Dacă eu am reușit, deși am un handicap, sigur veți putea și voi”. Este îndemnul informaticianului orb Radu Vasile, adresat copiilor din Constanța dispuși să învețe, în timpul liber, mecanică, electronică și programare. Radu a fost invitat de inițiatorii Clubului “Mecatronicus” să le insufle celor mici pasiunea pentru informatică.

Doar 7% din școlile din România au autorizații de la pompieri
De Neptun TV 7 noiembrie 2015

Aproape 2.000 de școli din România, reprezentând 7% din numărul total, au autorizație de la pompieri, potrivit situației prezentate sâmbătă de premierul interimar Sorin Cîmpeanu, care deține în continuare și portofoliul Educației.

Concluziile unui proiect care a schimbat mentalități
6 noiembrie 2015

Povești de viață inedite, peste 15 mii de ore de curs și satisfacția că le-au redat copiilor, dar și părinților încrederea în sine și dorința de autodepășire. Sunt pe scurt câteva dintre reușitele dascălilor implicați în programul european „Consiliere și Oportunități de Reintegrare și Acces liber la educație”, într-un cuvânt CORAL. Reprezentanții inspectoratelor școlare din Constanța și Tulcea au prezentat cauzele abandonului școlar, dar și efectele acestuia în societate.

VIOLENȚA ÎN ȘCOALĂ. Profesoara filmată în timp ce bătea un elev ȘI-A DAT DEMISIA
De Ioana Paidos 29 octombrie 2015

Profesoara filmată în timp ce pălmuia un elev în sala de clasă, în timpul unei ore, a renunțat la strângerea semnăturilor de susținere de la părinții elevilor și și-a dat demisia.

PROIECT. Salariile cadrelor didactice și SPORURILE cresc cu 15% de la 1 decembrie
De Neptun TV 28 octombrie 2015

Proiectul de Ordonanță de Urgență care prevede majorarea salariilor cadrelor didactice și auxiliare cu 15% a fost lansat în dezbatere publică de Ministerul Educației, iar acesta a decis, împreună cu reprezentanții Guvernului, să majoreze salariile din învățământ începând din luna decembrie.

Guvernul turc investește în educație la Constanța
26 octombrie 2015

Guvernul turc investește în educație la Constanța. Executivul de la Ankara a decis să includă Universitatea „Ovidius”, câteva școli și o grădiniță de la malul mării în programul său internațional de investiții pentru promovarea limbii și culturii turce. Două laboratoare moderne, dar și un loc de joacă au fost inaugurate astăzi în prezența ambasadorului Turciei la București.

VIOLENTA IN SCOLI. Copil SNOPIT ÎN BĂTAIE de o profesoară într-o școală din Tulcea - VIDEO
De Alin Tarnovschi 23 octombrie 2015

Scenele de violență în școli sunt departe de a se fi încheiat. O nouă înregistrare video dintr-o clasă de școală arată cum un copil este snopit în bătaie de o profesoară.

Un secretar de stat în Ministerul Educației oferă sfaturi elevelor: 'Pieptul în față, dosul în spate, să leșine băieții!'
De Ioana Paidos 22 octombrie 2015

Secretarul de stat în Ministerul Educației, Vasile Șalaru, spune că vrea să introducă în școli cursuri pentru eleve, care ar trebui să învețe "să meargă frumos și să fie gazde bune", el adăugând că fetele ar trebui să se ghideze după enunțul: "Pieptul în față, dosul în spate și să leșine băieții".

VEȘTI BUNE! Salariile din învățământ vor fi majorate cu 15% de la 1 decembrie
12 octombrie 2015

Salariile profesorilor vor fi majorate cu 15 procente din luna decembrie. Anunțul vine după întâlnirea pe care sindicaliștii din învățământ au avut-o cu mai mulți miniștri ai Guvernului Ponta.

ALARMANT. În fiecare zi, sunt peste 70 de cazuri de violență în școli!
10 octombrie 2015

În fiecare zi, în școli se înregistrează peste 70 de cazuri de violență. Pentru prima dată, Ministerul Educației a făcut o statistică, iar cifrele sunt alarmante.

Școlile în care elevii nu primesc teme pentru acasă
De Ioana Paidos 9 octombrie 2015

Aproape 1400 de copii constănțeni au dat învățământul tradițional pe sistemele de predare alternativă - Step by Step, Waldorf și Planul Jena. Asta înseamnă că orele de curs se desfășoară total diferit, elevii nu primesc note și nici teme pentru acasă.

CONSTANȚA. Elevii unui liceu riscă să ABANDONEZE cursurile pentru că nu au bani de transport!
8 octombrie 2015

Situație revoltătoare în localitatea constănțeană Carvăn. Mai mulți adolescenți care primesc bursă de merit riscă să nu-și mai poată continua studiile, deoarece nu au cum să ajungă la liceul aflat la mai bine de 25 de kilometri de casă.

Burse școlare pentru mii de elevi constănțeni!
De Ioana Paidos 6 octombrie 2015

Elevii din municipiul Constanța vor primi burse din acest an școlar. Autoritățile locale au aprobat suma de 2 milioane de lei, bani ce vor ajunge la copiii cu performanțe la învățătură sau la cei care provin din familii cu venituri mici. Până acum, Inspectoratul Școlar Județean a centralizat peste 9.500 de cereri.

FĂRĂ BARBĂ LA ORE! Directorii unor licee au INTERZIS elevilor să poarte bărbi!
De Alin Tarnovschi 4 octombrie 2015

Directorii unor licee din țară au modificat regulamentele de ordine interioară ale instituțiilor de învățământ astfel încât elevii care poartă bărbi sau care fumează în liceu pot fi pedepsiți și chiar exmatriculați.

Unitate în diversitate: 32 de studenți din străinătate învață la Universitatea Ovidius prin programul Erasmus
3 octombrie 2015

Au auzit de România de la colegi sau prieteni și au vrut să se convingă că este frumoasă în realitate. Au venit la Constanța de la mii de kilometri distanță, iar acum se simt ca acasă. Vorbim despre cei 32 de studenți din străinătate care anul acesta vor învăța la Universitatea „Ovidius” prin programul european de burse Erasmus. Numărul este unul record pentru instituția de învățământ superior.

CONSTANȚA. Peste 250 de copii depistați cu păduchi după începerea anului școlar!
2 octombrie 2015

La reînceperea cursurilor după vacanța de vară, medicii și asistenții medicali din cabinetele școlari și medicii de familie din județul Constanța au efectuat examenul medical entru supravegherea stării de sănătate a elevilor. În urma examenului au fost descoperite peste 600 de cazuri de îmbolnăviri.

Studenții universităților particulare s-au întors înapoi în bănci
1 octombrie 2015

Și la universitățile particulare studenții s-au întors astăzi, în bănci. Alături de ei au fost și proaspeții boboci, care spun că aici pot îmbina mai ușor școala și munca. Unii dintre ei și-au făcut deja planuri încă din prima zi.

Sute de liceeni constănțeni prezenți la târgul universităților!
1 octombrie 2015

Vor un viitor strălucit, dar mai ales siguranța că după terminarea studiilor nu rămân pe drumuri. Este motivația care-i determină pe tot mai mulți tineri români să plece la cursuri în străinătate. Astăzi, la World Education, un târg al universităților din Europa, care și-a deschis porțile și la Constanța, liceenii au venit cu sutele să afle despre oferte din Olanda, Marea Britanie sau Danemarca.

Anul universitar a început cu mai puțini studenți!
De Ioana Paidos 1 octombrie 2015

Anul universitar a început cu mai puțini studenți. Ministrul Educației spune că numărul acestora s-a înjumătățit față de ultimii ani. Prin urmare, rezultatele slabe la bacalaureat se văd și în amfiteatre. Cu toate acestea, deschiderea noului an universitar a fost încărcată de emoții. Studenții sunt optimiști și speră ca la terminarea facultății își vor găsi repede un loc de muncă.

Studenților constănțeni le place viața de cămin. Cererea, mai mare decât oferta!
De Ioana Paidos 29 septembrie 2015

A început numărătoarea inversă. Joi se deschide noul an universitar, așa că în instituțiile de învățământ superior este agitație. Studenții din țară care învață la Constanța au venit mai devreme și și-au luat în primire camerele de cămin. Agitație a fost astăzi atât la Universitatea Ovidius cât și la cea Maritimă. Și în acest an, numărul cererilor îl depășește pe cel al locurilor de cazare.

Liceenii din anii terminali nu au bani pentru manuale. Merg la ore doar cu caiete!
De Ioana Paidos 28 septembrie 2015

Elevii din clasele a XI-a și a XII-a nu primesc manuale gratuite de la stat, așa că fiecare trebuie să se descurce cum poate. Așa se face că la două săptămâni de la începerea anului școlar, mulți liceenii merg la ore doar cu caiete. Unii și-au achiziționat doar cărțile pentru materiile la care vor susține bacalaureatul.

Despre menirea unui dascăl: 'domnul Trandafir', personajul lui Sadoveanu, predă limba română copiilor din Constanța!
25 septembrie 2015

Cine a spus că Domnul Trandafir ar putea preda doar într-o școală de la sat? Ei bine, un profesor de limba și literatura română ce seamăna izbitor cu celebrul personaj al lui Mihail Sadoveanu predă în centrul Constanței, la o școala particulară. La aproape 70 de ani recunoaște că vrea să rămână la catedră până în ultima clipă pentru că doar asta este menirea lui. Dar și dascălii de 20 de ani au același crez. Îi cunoaștem și noi în reportajul următor.

Povestea 'mircistului' medaliat cu argint la Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului
24 septembrie 2015

Cu modestie și emoție în glas, mircistul Dan-Mircea Neagoe a vorbit astăzi în fața presei constănțene despre experiența de la Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului, de unde s-a întors cu o medalie de argint. Premiul este cel mai important de până acum din palmaresul său, după ce anul trecut a adus României o medalie de bronz la competiția internațională de Științe pentru juniori.

ALERTĂ în Constanța! Liceul Emil Racoviță din Techirghiol, evacuat din cauza puricilor!
22 septembrie 2015

Situație inacceptabilă pentru sistemul de învățământ al secolului XXI. Cei 400 de elevi ai Liceul “Emil Racoviță” din Techirghiol au fost evacuați din cauza puricilor. Toți copiii și profesorii au început să acuze mâncărimi, așa că orele au fost întrerupte. Conducerea liceului a adus o echipă să facă dezinsecția.

SUNT STUDENT, CAUT CAZARE! Vezi care sunt ofertele în Constanța!
21 septembrie 2015

Sunt student, caut chirie! Așa sună tot mai multe cereri ale tinerilor care nu mai prind locuri libere în căminele studențești. Și cum până la deschiderea anului universitar mai sunt doar 10 zile, solicitările lor nu rămân fără ecou. Agenții imobiliari ori proprietarii de apartamente și chiar hotelierii, vin cu oferte.