marţi, 27 iunie 2017

Invatamant

Performanță pentru o elevă din Constanța: Roxana Vătămanu a luat nota maximă la BAC-ul american!
De Ioana Paidos 18 februarie 2016

Performanță incredibilă pentru o elevă de la Liceul Internațional de Informatică din Constanța. A obținut nota maximă la bacalaureatul american la proba de matematică. Acest rezultat o plasează pe româncă în procentul de 1% al elevilor din întreaga lume care reușesc acest lucru.

Elevii constănțeni au adunat peste UN MILION de absențe în primul semestru: 'Se droghează, se duc să fumeze!'
De Ioana Paidos 16 februarie 2016

Elevii constănțeni au reușit o performanță, deloc de lăudat! În primul semestru au acumulat peste un milion de absențe, iar mai bine de jumătate sunt nemotivate. Fruntași la chiul sunt liceenii, care recunosc cu nonșalanță că pleacă de la ore pentru a se plimba cu prietenii prin oraș. Din cauza absențelor, elevii se aleg cu nota scăzută la purtare, iar unii dintre ei își pierd bursele.

ÎNCEPE ȘCOALA! Elevii din clasele terminale se pregătesc pentru simulări
De Ioana Paidos 14 februarie 2016

Gata cu vacanța! De mâine, elevii intră în cel de-al doilea semestru de școală. După doar o săptămână de la revenirea în bănci, cei din clasele terminale încep simulările evaluărilor naționale. Se vor bucura de următoarea vacanță abia la sfârșitul lunii aprilie, când vor avea liber două săptămâni de Paști.

Scrisoarea impresionantă a unei mame către școală: 'Rareș nu are o școală de trăit, ci o viață!'
De Alin Tarnovschi 10 februarie 2016

Mama unui elev a scris pe un blog o scrisoare emoționantă adresată sistemului de învățământ din România. Femeia este dezamăgită de faptul că programul de la școală este prea mare și nu le dă voie copiilor să se dezvolte normal, atât fizic, cât și psihic.

Povestea 'Grădiniței Armoniei', unde niciun copil nu se ceartă, nu e furios și nu vorbește urât!
De Neptun TV 8 februarie 2016

Învață și tu alături de noi cum să modelezi personalitatea copilului tău și cum să-i temeprezi accesele de furie sau violență, începând cu ora 16.30, la ASTA-I VIAȚA!

Scandal la Consiliul Județean al Elevilor Constanța!
De Robert Nenciu 2 februarie 2016

Consiliul Județean al Elevilor a rămas din nou fără președinte după ce Andreea Bărbuleasa și-a dat demisia. Motivul ar consta într-o serie de divergențe cu unii dintre membrii CJE, dar și cu fostul președinte.

Mesajul disperat al unui elev din Constanța către părinți: 'Au vrut să mă arunce pe geam! Mă zbăteam să mă lase jos'
De Ioana Paidos 1 februarie 2016

Este anchetă la o școală din Constanța, după ce un elev susține că a fost luat pe sus de doi colegi și scos pe geam, la etajul al doilea. Speriat de moarte, băiatul i-a trimis mamei un mesaj în care a povestit ce i s-a întâmplat. Elevul se teme acum să mai meargă la cursuri.

CONSTANȚA. Un elev a fost la un pas să fie ARUNCAT PE GEAM de la etajul școlii!
29 ianuarie 2016

Este anchetă la Școala Gimnazială nr 36 'Dimitrie Știubei' din Constanța, după ce un elev a fost la un pas să fie aruncat pe geam, de la etajul doi, de câțiva colegi.

Peste 2.500 de elevi participă la olimpiadele școlare organizate de ISJ Constanța
De Neptun TV 29 ianuarie 2016

În perioada 30-31 ianuarie, 2.520 de elevi vor participa la două competiții școlare - Olimpiada de informatică și Olimpiada de limbă și literatură română - organizate de către Inspectoratul Școlar Județean Constanța.

Dezbateri pe tema fumatului la Liceul Teoretic George Emil Palade din Constanța
29 ianuarie 2016

Legea care interzice fumatul în spațiile publice nu a trecut neobservată de elevii de la Liceul Teoretic George Emil Palade din Constanța. Alături de cadrele didactice, aceștia au organizat o sesiune de comunicări științifice în care au vorbit despre incidența fumatului în rândul elevilor.

Comuna Cumpăna are cel mai modern campus școlar din județ: peste 600 de elevi vor învăța la Grupul Școlar Cumpăna
27 ianuarie 2016

Singurul campus preuniversitar din județul Constanța va fi inaugurat, peste câteva luni, la Cumpăna. Proiectul, finalizat în proporție de 95% este cel mai îndrăzneț de până acum, iar valoarea lui depășește 8,5 milioane de euro, bani europeni.

Situație incredibilă la Medgidia. Elevii sunt nevoiți să facă naveta la Constanța din cauza numărului mic de clase în liceul din oraș
De Ioana Paidos 25 ianuarie 2016

Situație incredibilă la Medgidia. Mare parte dintre elevii care vor să se înscrie la un liceu teoretic trebuie să facă naveta la Constanța, întrucât unitatea de învățământ din oraș nu are suficiente clase. Conducerea unității școlare a solicitat suplimentarea numărului de clase, însă fără rezultat. Reprezentanții Inspectoratului Școlar susțin că planul de școlarizare s-a făcut conform legii.

SCANDAL ÎN ÎNVĂȚĂMÂNT. Profesor acuzat că le-a numit pe eleve 'jeguri, javre, mizere și frustrate'
22 ianuarie 2016

Scandal monstru la o școală din Prahova unde un profesor este acuzat de părinții unor eleve că le-ar fi adresat acestora cuvinte jignitoare pe Facebook. Dascălul incriminat se apară și spune că este nevinovat. Susține că persoane necunoscute i-au spart contul.

CONSTANȚA. Peste 200 de cazuri de violențe în școli. În top sunt agresiunile fizice, insultele și furturile!
De Ioana Paidos 21 ianuarie 2016

Agresiuni fizice, furturi sau amenințări. Acestea sunt câteva dintre cele mai întâlnite acte de violență care se petrec în școlile din județul Constanța. În primele 4 luni de școală, au fost înregistrate peste 200 de cazuri de violență printre elevi, cele mai multe în unitățile din mediul urban. Numărul este în scădere față de anii trecuți.

Un profesor șochează: Nu mai e mult până ce profesorii vor fi ASASINAȚI de elevi!
De Alin Tarnovschi 19 ianuarie 2016

Un profesor a redactat o scrisoare deschisă, adresată liderilor de sindicat, pe care îi îndeamnă 'să protesteze vehement împotriva aberațiilor elevilor minori care vor să schimbe legea în învățământ'.

Pregătiri pentru clasa pregătitoare - vezi calendarul înscrierilor!
De Ioana Paidos 19 ianuarie 2016

Ministerul Educație a anunțat calendarul pentru înscrierile la clasa pregătitoare. Astfel, din 29 februarie și până pe 18 martie, părinții care au copii de 6 ani vor trebui să îi înscrie în învățământul primar. Noua metodologie aduce însă și o modificare extrem de importantă.

Cazurile de plagiat ale demnitarilor vor fi analizate de universități
De Neptun TV 19 ianuarie 2016

Guvernul a aprobat o ordonanță de urgență de modificare a legii astfel încât demnitarii acuzați de plagiat nu vor mai fi verificați de Consiliul Național de Etică din subordinea Ministerului Educației, cazurile lor urmând să fie analizate, la fel ca toate tezele de doctorat, de univeristăți.

Mâine se redeschid toate școlile din județul Constanța
19 ianuarie 2016

Mâine se vor relua cursurile în toate unitățile de învățământ preuniversitar din Constanța, după ce au fost suspendate două zile din cauza ninsorilor și a viscolului.

CONSTANȚA. Școli închise și studenți care au ratat primele examene din sesiunea de iarnă din cauza vremii!
De Ioana Paidos 18 ianuarie 2016

Zeci de școli din județul Constanța rămân închise și astăzi din cauza vremii. În prima zi a săptămânii, cursurile au fost suspendate în toate unitățile de învățământ, cu excepția celor din municipiile Constanța, Medgidia și Mangalia. Probleme au întâmpinat și studenții care au intrat în sesiunea de iarnă. Mulți dintre ei nu au reușit să ajungă la Universități, deși aveau examene programate.

Situația Școlii Nr. 6 'Nicolae Titulescu' a fost rezolvată! Se va uni cu Școala Nr. 5!
18 ianuarie 2016

Scandalul comasării unor școli din municipiul Constanța a luat sfârșit. De anul viitor, Școala numărul 6 își va pierde personalitatea juridică și va trece în subordinea Școlii nr. 5.

CONSTANȚA. Cursuri suspendate în județ, cu excepția municipiilor Mangalia, Medgidia și Constanța
De Neptun TV 17 ianuarie 2016

Cursurile vor fi suspendate luni și în toate unitățile de învățământ din județele Vrancea și Tulcea, precum și în mai multe școli din Olt și Dâmbovița. Decizii similare au fost luate, anterior, și pentru București și județele Ilfov, Ialomița, Călărași, Giurgiu, Buzău și Brăila.

166 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu
15 ianuarie 2016

Astăzi se împlinesc 166 de ani de la nașterea poetului care a schimbat destinul culturii române.

Scandal în învățământul constănțean! Profesorii Școlii Nr. 30 'Gheorghe Țițeica' au intrat în GREVĂ JAPONEZĂ!
14 ianuarie 2016

Este scandal la Școala nr. 30, una dintre cele mai bune instituții de învățământ din Constanța! Profesorii au intrat în grevă japoneză, iar părinții au trimis un memoriu la Ministerul Educației, după ce autoritățile locale au venit cu propunerea să unească instituția cu Școala nr. 6. Chiar și după ce membrii Comisiei de învățământ au anunțat că cele două școli vor fi în continuare separate, scandalul nu s-a terminat.

Profesorii, părinții și elevii nu sunt de acord cu variantele de modificare a programei școlare!
De Ioana Paidos 13 ianuarie 2016

Profesorii, părinții și elevii nu sunt de acord cu variantele de modificare a programei școlare pentru gimnaziu propuse de Ministerul Educației. Aceștia sunt nemulțumiți de scoaterea unei ore de limba și literatura română, de eliminarea limbii latine, dar și de programul mult prea scurt de analizare a acestora. În prezent, elevii învață după o programă care nu a mai fost schimbată de aproape 15 ani.

Elevii ar putea primi GRATUIT periuțe și pastă de dinți!
De Alin Tarnovschi 10 ianuarie 2016

Elevii din învățământul de stat și privat ar putea primi gratuit pastă și periuțe de dinți, potrivit unui proiect de lege inițiat de un deputat și depus la Senat.

Elevii se întorc la școală! Vezi calendarul tezelor, examenelor și vacanțelor!
10 ianuarie 2016

Peste 3.000.000 de elevi din învățământul preuniversitar revin, luni, 11 ianuarie, în sălile de clasă. Elevii încep anul cu o săptămână în plus de vacanță. Nu este, însă, un motiv de fericire, pentru că anul școlar se va termina mai târziu.

Uniformele școlare ar putea deveni OBLIGATORII!
De Alin Tarnovschi 28 decembrie 2015

Uniformele ar putea deveni, din nou, obligatorii în școli și grădinițe. Mai mulți parlamentari au depus un proiect de lege prin care cer reintroducerea uniformelor atât în învățământul preșcolar și preuniversitar de stat, cât și în cel privat, pentru ca elevii să fie ușor de recunoscut și persoanele străine să nu poată avea acces în școli.

Fiecare elev din învățământul preuniversitar costă statul român 3.000 - 3.500 lei
De Neptun TV 23 decembrie 2015

Costul standard per elev, în învățământul gimnazial din mediul urban, pentru anul 2016, crește de la 2.520 lei la 3.043 lei, iar în mediul rural, de la 2898 lei la 3499 lei, potrivit deciziei Guvernului care a adoptat o hotărâre privind normele metodologice pentru determinarea costului standard.

Liceenii de la Colegiul 'Mircea cel Bătrân' au dus prestigiul țării peste hotare
De Ioana Paidos 17 decembrie 2015

La sfârșit de decembrie, când toți facem bilanțul anului care se încheie, elevii de la Colegiul 'Mircea cel Bătrân' au cu ce se lăuda. În 2015 au câștigat zeci de premii la concursuri naționale și internaționale. Asta îi motivează să fie și mai buni în 2016, pentru că fiecare medalie obținută este o răsplată a muncii lor.

Banca Mondială oferă României 200 milioane euro pentru sprijinirea elevilor și studenților cu rezultate slabe
De Neptun TV 3 decembrie 2015

Peste 1,6 milioane de elevi din 1.100 de licee cu rezultate slabe la bacalaureat și studenți din 300 de universități vor fi ajutați să își termine studiile, în cadrul unui proiect derulat până în 2022, finanțat printr-un împrumut de 200 milioane de euro acordat de Banca Mondială.