marţi, 27 iunie 2017

Invatamant

Două treimi dintre elevii constănțeni nu sunt pregătiți să promoveze Bac-ul
De Neptun TV 21 martie 2016

Dacă Bacalaureatul ar fi avut loc în urmă cu două săptămâni, rezultatele ar fi fost catastrofale. Doar 35% dintre elevii de clasa a XII-a din județul Constanța ar fi promovat examenul, așa cum au arătat rezultatele de la simulare. Au timp să recupereze în 3 luni ce nu au asimilat în 4 ani?

Tot mai mulți elevi aleg școlile profesionale, unde sunt plătiți să învețe meserie!
De Ana-Maria Stancu 19 martie 2016

Decât șomer cu diplomă, mai bine bine mecanic sau instalator bine plătit. Pe acest principiu merg din ce în ce mai mulți adolescenți care optează pentru școlile profesionale. În această perioadă, la Constanța se desfășoară Târgul educațional “Fă-ți temele din timp”.

CONSTANȚA. Elevii de la Colegiul Mircea cel Bătrân, performanțe de excepție la concursul NASA Ames Space Settlement Contest 2016
19 martie 2016

Liceenii constănțeni au luat și anul acesta crema trofeelor puse la bătaie de NASA, la concursul Ames Space Settlement Design 2016. Elevii au construit stații spațiale care i-au uimit pe americani, iar două dintre echipele participante au obținut medalia de aur, iar acum se pregătesc să meargă la Puerto Rico și să aducă acasă trofeul.

CONSTANȚA. Dezastru la simularea examenului de bacalaureat: 2 din 3 elevi ar trebui 'să pice' examenul!
18 martie 2016

Au simulat că au învățat! Mai puțin de 35% din elevii constănțeni care au participat la simularea examenului de bacalaureat au obținut o medie de promovare. Și mai gravă este situația la clasa a XI-a, unde rata de promovare scade până la 20%.

SCANDAL LA ȘCOALĂ. Elevi bătuți de tatăl unui coleg pe care l-au agresat și înjurat!
18 martie 2016

Este revoltător ce s-a întâmplat la o școală din Cernavodă. Doi elevi au ajuns la spital după ce ar fi fost bătuți în clasă de părintele unui coleg. Bărbatul și-ar fi ieșit din minți când fiul său a ajuns acasă cu vânătăi și a venit să îi facă dreptate cu pumnul. Unul dintre copiii agresați are un handicap locomotor.

Zeci de copii au ajuns la spital după ce au mâncat 'Cornul și Laptele'. Ministrul Educației cere înlocuirea programului!
De Neptun TV 17 martie 2016

Ministrul Educației, Adrian Curaj, a reiterat astăzi ideea înlocuirii programului 'Cornul și laptele' cu o masă caldă și s-a arătat îngrijorat de faptul că tot mai mulți copii au ajuns la spital cu intoxicații după ce au consumat produse de panificație și lapte oferit în unele școli.

CONSTANȚA. Vineri începe Târgul Ofertelor Educaționale, adresat absolvenților de gimnaziu și liceu
De Neptun TV 16 martie 2016

In perioada 19 martie - 24 aprilie 2016, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, în colaborare cu Instituția Prefectului – județul Constanța, organizează la Maritimo Shopping Center Constanța precum și în alte 11 locații din județul Constanța (Medgidia, Mangalia, Năvodari, Ovidiu, Băneasa, Cobadin, Hârșova, Cernavodă, Techirghiol, Eforie, Mihail Kogălniceanu), o nouă ediție a Târgului Ofertelor Educaționale, adresată absolvenților de gimnaziu și liceu, sub sloganul „Fă-ți temele pentru viitor!”

CONSTANȚA. Liga Navală Română organizează concursul de matematică 'Viceamiral Vasile Urseanu'
De Neptun TV 15 martie 2016

Liga Navală Română, cu sprijinul Consiliului Județean Constanța, organizează concursul de matematică 'Viceamiral Vasile Urseanu'. La concurs participă elevi din clasele a VIII-a ale școlilor din municipiul și județul Constanța.

O profesoară palestiniană a fost desemnată 'cel mai bun profesor din lume', a câștigat un milion de dolari
De Neptun TV 14 martie 2016

Hanan Al Hroub, profesoară palestininană în ciclul primar,care a crescut într-o tabără de refugiați în țara natală,a câștigat premiul Global Teacher Prize,de un milion de dolari,decernat pentru "o contribuție excepțională" în profesia sa,fiind desemnată "cel mai bun profesor al anului", conform CNN.

REVOLTĂTOR! Învățătoare înregistrată în timp ce țipă la copiii de clasa I: 'Te strâng de gât. Ești papagal?'
De Neptun TV 12 martie 2016

Un nou caz de violență verbală din partea persoanelor de la catedră zguduie învățământul românesc. O învățătoare a fost înregistrată în timp ce țipă și îi jignește pe copiii de clasa I.

Profesorul Cornel Panait, ales rector al Universității Maritime Constanța!
De Ana-Maria Stancu 11 martie 2016

Universitatea Maritimă din Constanța are de astăzi un nou rector. Cornel Panait a câștigat alegerile cu peste 80% din voturi și obține astfel cel de-al treilea mandat la conducerea UMC.

Doar 486 de copii vor fi înscriși direct în clasa I, față de 2.900 anul trecut
De Neptun TV 10 martie 2016

Părinții au depus 486 de cereri de înscriere în clasa I, pentru copiii care nu au urmat clasa pregătitoare, mai puțin față de anul școlar anterior când au fost depuse 2.901, potrivit datelor comunicate, astăzi, de Ministerul Educației.

O nouă disciplină în Legea Educației!
De Neptun TV 9 martie 2016

Camera Deputaților a adoptat tacit, astăzi, o modificare la legea educației naționale prin care se introduce în sistemul preuniversitar și universitar disciplina 'Noțiuni de prim ajutor'.

CONSTANȚA. Peste 1.100 de elevi au chiulit de la simularea examenului de bacalaureat, la probele Istorie și Matematică!
De Ana-Maria Stancu 9 martie 2016

Alți trei elevi din Constanța au fost eliminați de la simularea examenului de bacalaureat după ce au încercat să copieze. Doi dintre ei au făcut schimb de ciorne iar celălalt a folosit o fițuică pentru a rezolva subiectele. Și la probelele de astăzi, peste o mie de liceeni din clasele a XI-a și a XII-a au absentat de la testare.

Distincție remarcabilă pentru Colegiul Național 'Mircea cel Bătrân' din Constanța!
De Ioana Paidos 8 martie 2016

Într-o lume în care toată lumea învață engleza, cei care știu și franceza au o șansă în plus. Pe acest lucru mizează zeci de liceeni de la Colegiul 'Mircea cel Bătrân' din Constanța care studiază în limba franceză și au reușit să aducă unității de învățământ o recunoaștere internațională. Ministerul Afacerilor Externe al Franței a acordat Colegiului diploma 'Label Franc Education', distincție obținută de doar 6 unități școlare din România.

Scrisoarea emoționantă a unei profesoare: 'Să nu faceți imprudența să-mi aduceți flori'
De Alin Tarnovschi 7 martie 2016

Scrisoarea unei profesoare a devenit virală în mediul online, după ce femeia i-a rugat pe părinții copiilor pe care îi învață în școală 'să nu facă imprudența' de a-i aduce flori de 8 martie.

Patru elevi din Constanța, eliminați de la simularea examenului de bacalaureat la limba română. VEZI SUBIECTELE
De Ioana Paidos 7 martie 2016

Au copiat la simulare! Patru liceeni din Constanța și-au furat singuri căciula și au încercat să fraudeze testarea menită să le arate nivelul cunoștințelor. Au fost dați afară din sală după ce s-au folosit de telefonul mobil pentru rezolvarea subiectelor. Nu au fost singurii lipsiți de seriozitate. Sute de elevi nu s-au prezentat astăzi la proba de limba și literatura română.

Rezultate slabe la simularea Evaluării Naționale. Zeci de elevi au predat foile goale!
De Ioana Paidos 4 martie 2016

Rezultate dezastruoase la simularea Evaluării Naționale. Elevii de clasa a VIII-a s-au întrecut în note de 2 și 3, iar cei care au luat nota maximă pot fi numărați pe degete. Afișarea rezultatelor a fost ca un duș rece pentru cei mai mulți școlari, care speră ca până la examenul din vară să se pună la punct cu materia.

Programul ȘCOALĂ DUPĂ ȘCOALĂ, închis în mai multe unități: părinții spun că sunt nevoiți să renunțe la locurile de muncă pentru a sta acasă cu copiii
De Ioana Paidos 2 martie 2016

Zeci de părinți din Constanța sunt revoltați după ce programul „Școală după școală“ a fost suspendat în mai multe unități de învățământ. Mamele spun că nu au cu cine să îi lase pe micuți și sunt nevoite astfel să renunțe la locurile de muncă. Directorii spun că motivul pentru care au renunțat la program este lipsa personalului care să se ocupe de copii, dar și a spațiilor unde își desfășoară activitățile.

Învățământul preuniversitar particular va beneficia de aceeași finanțare ca cel de stat
De Neptun TV 2 martie 2016

Executivul a adoptat astăzi o Hotârâre potrivit căreia unitățile de învățământ preuniversitar particular și confesional acreditat vor primi finanțare de bază de la bugetul de stat, prin bugetele locale, la un nivel similar celei acordate pentru învățământul de stat.

Pedepse mai mari pentru cei care îi amenință sau îi agresează pe profesori!
De Neptun TV 1 martie 2016

Personalul didactic de predare, de conducere, de îndrumare și control din învățământul preuniversitar este învestit cu exercițiul autorității publice, iar amenințarea și infracțiunile săvârșite împotriva acestuia se sancționează cu pedeapsa prevăzută de lege, ale cărei limite speciale se majorează cu o treime - prevede un proiect de lege aflat în dezbatere publică la Camera Deputaților.

Învățătoarea din Valu lui Traian acuzată că bătea elevii de la clasa pregătitoare a fost sancționată
De Ioana Paidos 29 februarie 2016

Învățătoarea din Valu lui Traian, acuzată că a lovit doi frați din clasa pregătitoare, a fost sancționată. Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale Viceamiral Ioan Murgescu a decis să îi taie salariului cu 10% pe o perioadă de trei luni, dar și să îi monitorizeze activitatea.

CONSTANȚA. Au început înscrierile la clasa pregătitoare: care sunt școlile preferate de părinți!
De Ioana Paidos 29 februarie 2016

Au început înscrierile pentru clasa pregătitoare. Fie că au ales școala de lângă casă, fie una mai îndepărtată dar recunoscută pentru performanțele elevilor, părinții au vrut să se asigure din prima zi că vor găsi un loc pentru copilul lor.

Calendarul și regulile de înscriere la clasa pregătitoare 2016
De Neptun TV 29 februarie 2016

Părinții își pot înscrie copiii la clasa pregătitoare în două etape, începând de astăzi, prin completarea unei cereri de înscriere la școală, potrivit calendarului și metodologiei publicate de Ministerul Educației.

Mai mulți copii de la o școală din Constanța s-au umplut de păduchi
De Ioana Paidos 27 februarie 2016

Este panică printre părinții din localitatea constănțeană Piatra. Mai mulți copii care învață la școala din sat s-au umplut de păduchi. Cadrele didactice spun că au controlat elevii și i-au trimis acasă pe cei cu probleme. În plus, pentru a scăpa definitiv de insectele parazite, în unitatea de învățământ va fi efectuată o dezinsecție.

Înscrierile pentru clasa I au început! Cererile se pot depune până pe 28 februarie!
De Ioana Paidos 22 februarie 2016

Au început înscrierile în clasa I. Cererile pot fi depuse doar de părinții ai căror copii nu au urmat clasa pregătitoare în anul școlar 2015-2016 și care împlinesc 7 ani până la 31 august 2016. Înscrierile se fac până pe 28 februarie.

Problemele din învățământ, dezbătute la Reporter Special!
De Neptun TV 22 februarie 2016

Învățământul românesc, un subiect de interes care suscită controverse și care, permanent, este într-o continuă schimbare. Subfinanțarea și modificarea de la an la an a programei școlare, dar și a examenelor, sunt punctele slabe ale acestui domeniu considerat de interes național.

Au început simulările Evaluării Naționale! Vezi ce subiecte au pimit elevii de clasa a VIII-a la limba și literatura română
22 februarie 2016

Floare la ureche a fost Simularea Evaluării Naționale de astăzi. Asta spun elevii de clasa a VIII-a, după proba scrisă la Limba și Literatura Română. Cei aproape 190 de mii de adolescenți au primit ca subiecte Pastelul și o compunere despre o întâmplare petrecută într-o vacanță.

Reguli noi pentru înscrierea copiilor la clasa pregătitoare - VEZI DETALII
De Neptun TV 19 februarie 2016

ÎNSCRIERI ÎN CLASA PREGĂTITOARE. Metodologia și calendarul de înscriere a copiilor în învățământul primar pentru anul școlar 2016-2017 au fost aprobate prin Ordin de ministru, a informat, astăzi, Ministerul Educației.

Cele mai importante instituții de învățământ internaționale vor fi prezente la Constanța la World Education Fair
De Neptun TV 19 februarie 2016

Cei care doresc să studieze în străinătate vor avea ocazia să discute cu reprezentanții unora din cele mai importante universități, colegii și licee internaționale la cel mai important târg educațional al anului. World Education Fair va fi organizat pe 23 februarie la Hotel Ibis din Constanța, începând cu ora 11.00.