marţi, 27 iunie 2017

Invatamant

Elevii constănțeni, vizitați de pușcașii marini americani
17 mai 2016

Zi deosebită pentru elevii mai multor școli din Constanța. Aceștia au renunțat pentru o zi la orele obișnuite pentru a-i primi în vizită pe militarii americani de la Mihail Kogălniceanu. Împreună, au discutat despre ce înseamnă viața de soldat iar apoi au scos mingile pentru o partidă de fotbal pe terenul de sport.

Din acest an școlar, liceeni vor primi manuale gratuite
De Ioana Paidos 16 mai 2016

Din acest an școlar, liceeni vor primi manuale gratuite. Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice a declanșat procesul de asigurare a manualelor școlare pentru clasele a XI-a și a XII-a, pentru anul școlar 2016-2017.

BACALAUREAT 2016. Nouă elevi din Constanța susțin, la Brașov, probele sesiunii speciale ale examenului de Bac
De Neptun TV 16 mai 2016

În perioada 16 - 27 mai 2016, la Brașov, are loc sesiunea specială a examenului de Bacalaureat pentru absolvenții de liceu participanți la loturile naționale lărgite ce se pregătesc pentru olimpiadele și concursurile internaționale precum și pentru absolvenții de liceu care susțin examenul de admitere în universitățile din străinătate.

REVOLTĂTOR! Elevii unui liceu au primit INTERZIS să sune la numărul de urgență 112!
De Cristi Popovici 13 mai 2016

Situație revoltătoare la un liceu din Capitală. Directoarea unității de învățământ le-a interzis elevilor ca în cazul unei situații de urgență să sune la numărul unic 112. În schimb, copiii au fost îndemnați să apeleze serviciile companiei PULS.

Elev din Constanța, medaliat cu aur la Concursul Internațional de Chimie Mendeleev, de la Moscova
De Neptun TV 10 mai 2016

Un elev de clasa a XI-a a Colegiului Național 'Mircea cel Bătrân' din Constanța a fost medaliat cu aur la Concursul Internațional de Chimie 'Mendeleev' de la Moscova, întrecere la care au participat 140 de concurenți din 22 de țări, echipa României fiind compusă din patru băieți și două fete.

Universitățile Harvard și Columbia s-au 'luptat' pentru un elev din Constanța: i-au oferit burse de 70.000 de dolari!
De Neptun TV 7 mai 2016

Un elev din Costanța a uimit mediul academic din Statele Unite, iar două dintre cele mai importante universități din lumea s-au 'luptat' în oferte pentru a-l avea drept student pe constănțean.

CONSTANȚA. Grădinițele neautorizate, amendate de autorități. Poliția a fost sesizată!
De Ioana Paidos 5 mai 2016

Șase grădinițe din Constanța care funcționează fără autorizație au fost amendate de Protecția Consumatorului. Centrele educaționale care se prezintă ilegal drept grădinițe au fost verificate și de Poliția Locală, dar și de Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământ, în urma anchetei Neptun TV care a scos la iveală că mai multe astfel de instituții neautorizate funcționează în Constanța.

CONSTANȚA. Trei candidaturi pentru funcția de inspector școlar general adjunct
De Ioana Paidos 4 mai 2016

Trei cadre didactice și-au depus dosarele în vederea concursului care vizează funcția de inspector școlar general adjunct.

Elevii constănțeni, rezultate meritorii la etapa națională a Olimpiadei la Matematică
De Neptun TV 22 aprilie 2016

Ca în fiecare an, Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice organizează olimpiadele școlare, concursuri de masă ce reunesc în întrecere pe cei mai înzestrați elevi din toate domeniile.

Constănțeanca Elif Memet, coordonată în cercetarea în inegalitate economică de laureatul premiului Nobel Joseph Stiglitz
De Neptun TV 20 aprilie 2016

Elif Memet, o tânără din Constanța de numai 20 de ani, în prezent studentă la Universitatea Columbia, a fost aleasă de laureatul Premiului Nobel pentru economie, Joseph Stiglitz, pentru a-i coordona cercetarea în inegalitate economică.

Curtea de Apel Constanța a condamnat... o vulpe la 3 luni de închisoare cu executare
De Ioana Paidos 19 aprilie 2016

O vulpe a fost condamnată la 3 luni de închisoare cu executare, dar și la plata unor daune pentru înșelăciune și vătămare corporală. Elevii de clasa a IV-a de la Școala Gimnazială „Gheorghe Țițeica“ au simulat, astăzi, un proces chiar într-o sală de judecată.

Elevi din toată România au participat la Olimpiada Națională de Limba Rromani
De Ioana Paidos 18 aprilie 2016

Elevi din toată țara au participat astăzi la olimpiada națională de limba rromani. Aceștia au fost însoțiți de profesorii cu care s-au pregătit tot anul. Fiecare dintre ei speră ca la finalul competiției să câștige un loc pe podium.

Săptămâna 'Școala Altfel' la Constanța: orele de curs s-au mutat pe aerodrom, în gară și pe platourile Neptun TV
De Ana-Maria Stancu 18 aprilie 2016

Școlile au fost astăzi aproape goale. Nu pentru că elevii au chiulit în masă, ci pentru că orele s-au mutat la aerodrom, în gară sau și chiar în platourile Neptun TV. Activitățile practice în care s-au implicat elevii fac parte din proiectul Școala Altfel “Să știi mai multe, să fii mai bun”.

Constanța, gazdă pentru două olimpiade naționale
De Neptun TV 17 aprilie 2016

În perioada 18-20 aprilie 2016, Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice organizează la Constanța Olimpiada Națională de Limbă și Literatură Turcă și Olimpiada Națională de Limbă Rromani, la care vor participa 227 de elevi și cadre didactice din toată țara.

SCANDALOS. Copii amenințați de învățătoare: 'Măi, tu ești cretină? Termină testul că dau cu tine de pământ!'
15 aprilie 2016

Copii de clasa a doua înjurați la ore de învățătoare. Se întâmplă la Școala nr.119 din București. Femeia folosește un limbaj de mahala în timp ce le predă matematica celor mici.

CONSTANȚA. Scandal la o școală generală: 'Mi-a strâns fetița de gât!'
13 aprilie 2016

'Mi-a strâns fetița de gât. Am găsit-o plângând în hohote'. Sunt acuzațiile pe care o mamă i le aduce bibliotecarei unei școli din Constanța. Femeia ar fi bruscat o elevă de clasa a doua în momentul în care a vrut să aplaneze un conflict pornit între copii.

Guvernul a aprobat cifrele de școlarizare pentru anul școlar și universitar 2016-2017
De Neptun TV 13 aprilie 2016

Executivul a aprobat astăzi, prin Hotărâre de Guvern, cifrele de școlarizare pentru învățământul preuniversitar și universitar de stat pentru anul școlar și universitar 2016-2017, în privința învățământului preuniversitar cifrele menținându-se similare anului în curs.

CONSTANȚA. Situație îngrijorătoare: sute de copii înscriși în grădinițe neacreditate
De Ioana Paidos 7 aprilie 2016

Mare atenție la ce grădinițe vă înscrieți copiii! Cazul celei din București, care funcționa fără autorizație de 15 ani, nu este singular. În Constanța sunt cel puțin 10 astfel de instituții. În acte sunt simple centre de îngrijire zilnică a copiilor, dar își fac publicitate ca grădinițe și îi induc în eroare pe părinți. Reprezentanții Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar susțin că în astfel de cazuri folosirea titulaturii de grădiniță este ilegală. Din păcate, nimeni nu verifică astfel de centre, iar neregulile ies la iveală doar când părinții descoperă că micuții sunt agresați.

Gramatica, o limbă străină pentru unii adolescenți români
De Neptun TV 4 aprilie 2016

Limba pe care o vorbesc adolescentii în prezent nu mai seamănă deloc cu aceea învățată la școală. În aceste condiții, ne întrebăm firesc, limba română, încotro? Ne răspund chiar adolescenții olimpici care au reușit să-i pătrundă “tainele” și profesorul lor de română, la ASTA-I VIAȚA! începând cu ora 17.00.

Doliu în învățământul constănțean! Profesoara Claudia Dobrin a pierdut lupta cu boala!
De Ioana Paidos 2 aprilie 2016

Învățământul constănțean este în doliu. După o luptă cu o boală necruțătoare, profesoara de fizică Claudia Dobrin s-a stins din viață, lăsând în urmă o durere de nedescris în sufletul tuturor celor care au cunoscut-o și apreciat-o.

1800 de locuri libere pentru elevii constănțeni care se înscriu în clasa zero
De Ana-Maria Stancu 29 martie 2016

Părinții care nu și-au înscris copiii în clasa zero, o pot face în a doua etapă care va începe de mâine. În județul Constanța au rămas peste 1.800 de locuri libere care pot fi ocupate și de cei respinși până acum. Cea mai mare concurență a fost la Colegiul Pedagogic. Listele finale vor fi afișate pe 15 aprilie.

Rectorul Universității 'Ovidius', la Reporter Special!
De Neptun TV 29 martie 2016

Va conduce încă 4 ani destinele celei mai importante instituții de învățământ superior din Dobrogea. Doctorul Sorin Rugină vine la Reporter Special pentru a prezenta prioritățile sale care rector al Universității Ovidius.

Rectorul Universității 'Ovidius': Ne dorim să atragem mai mulți studenți
De Robert Nenciu 27 martie 2016

Introducerea de specializări noi, renunțarea la cele care nu mai sunt atractive și atragerea unui număr cât mai mare de studenți. Sunt câteva dintre proiectele rectorului Universității Ovidius, Sorin Rugină. Reales pentru următorii patru ani, Rugină mai spune că își dorește să mențină unitatea cadrelor didactice.

Concurs de matematică la Liga Navală
26 martie 2016

Matematica reprezintă pentru unii doar o materie școlară sau o știință exactă, însă pentru alții este un mod de viață ce are la bază pasiune și dăruire. Astăzi, peste 130 de elevi de clasa a 8-a au participat la concursul cifrelor Viceamiral Vasile Urseanu din Constanța.

Sute de elevi și părinți au fost prezenți la Târgul liceelor teoretice din Constanța
De Robert Nenciu 26 martie 2016

Însoțiți de părinți, elevii care vor termina anul acesta clasa a 8-a au dorit să vadă ce le pot oferi liceele teoretice din Constanța. Au avut ocazia la Târgul educațional ținut astăzi într-un centru comercial. Doar cei care au obținut medii bune în clasele 5-8 și își propun o notă mare și la testele naționale au șanse să intre la liceele de renume, spun profesorii.

CONSTANȚA. Ministrul Educației vrea schimbări în învățământ
De Ana-Maria Stancu 25 martie 2016

Rezultatele dezastruoase de la simularea examenului de Bacalaureat dar și cele de la testarea națională reflectă realitatea din învățământul românesc. Concluzia vine din partea ministrului Educației, Adrian Curaj, care crede că elevii au nevoie de mai mult ajutor și ar trebui orientați în carieră de dascăli mai bine pregătiți.

Medicul Sorin Rugină, reales în funcția de rector al Universității Ovidius!
De Ana-Maria Stancu 25 martie 2016

Emoții mari la Universitatea Ovidius din Constanța. Aproximativ 750 de cadre didactice și studenți au fost așteptați să-l voteze pe viitorul rector care va coordona instituția pentru încă patru ani. Lupta pentru postul de conducere se dă între actualul rector, Sorin Rugină și medicul Octavian Unc.

Copii bătuți și târâți din paturi chiar de directoarea grădiniței - poliția a deschis anchetă
De Neptun TV 25 martie 2016

Directoarea unei grădinițe private din Capitală a fost filmată de camerele de supraveghere bătând copiii pe care îi avea în grijă, iar doi părinți au depus plângere la Secția 17 de Poliție din Sectorul 5.

Universitatea Ovidius va avea de vineri un nou rector
23 martie 2016

Zi importantă pentru mediul universitar din Constanța. În două zile vor fi alegerile pentru noul rector al Universității Ovidius. În cursă au rămas două personalități - Sorin Rugină, rectorul în funcție și chirurgul Octavian Unc.

BACALAUREAT 2016. Doar 13 tineri din România au reușit să ia nota maximă la simularea Bac-ului
De Neptun TV 21 martie 2016

Rata de promovare a simulării Bacalaureatului este de 38,39% la clasa a XII-a și de 25,76% la clasa a XI-a, 13 elevi având media 10, potrivit datelor comunicate de Ministerul Educației.