marţi, 27 iunie 2017

Invatamant

Elev constănțean medaliat cu argint la Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului din Brazilia
De Neptun TV 21 septembrie 2015

Lotul olimpic al României a obținut două medalii de argint și o medalie de bronz la a IX-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Științe ale Pământului (Internațional Earth Science Olympiad — IESO), desfășurată în Brazilia (Pocos de Caldas), în perioada 12-20 septembrie.

Adeverințele medicale pentru copii și elevi: 1 octombrie - MISIUNE IMPOSIBILĂ!
21 septembrie 2015

Sunt puși în situația de a alege între a consulta un om bolnav sau a completa adeverințe lungi de 5 pagini elevilor sănătoși. Cu această problemă se confruntă medicii de familie din întreaga țară care sunt disperați că până la 1 octombrie trebuie să elibereze aceste documente preșcolarilor, școlarilor de la clasa pregătitoare și liceenilor din clasa a IX-a.

Educație cu ajutorul internetului! Copiii sunt mai ușor de supravegheat pe.... Facebook!
17 septembrie 2015

Într-o eră a tehnologiei, în care internetul a devenit parte a vieții noastre, relația dintre școală și părinți se menține acum... pe Facebook! Este metoda inedită prin care dascălii mai multor școli din Constanța au ales să-i țină la curent pe adulți cu activitățile pe care le desfășoară la clasă, ori cu cele extracurriculare.

BAC 2016. A fost stabilit calendarul examenului de bacalaureat 2016. Vezi ce noutăți îi așteaptă pe elevi
De Ioana Paidos 16 septembrie 2015

Ministerul Educației a stabilit calendarul desfășurării examenului de Bacalaureat 2016. Ca o noutate, în acest an, elevii care au intrat în clasa a XII-a vor susține probele cu o săptămână mai târziu. Astfel, primele probe, cele de evaluare a competențelor, vor începe pe 13 iunie, față de 8 iunie, așa cum au fost susținute în acest an.

Sindicaliștii nu acceptă mărirea cu 10% a salariilor. Cer 15 sau 20 de procente!
16 septembrie 2015

Negocieri eșuate între Guvern și reprezentanții sindicatelor din Educație. Premierul Victor Ponta, însoțit de miniștrii Educației, Muncii și Finanțelor, s-a întâlnit seara trecută cu liderii cadrelor didactice pentrua discuta despre măririle de salarii din sistemul de învățământ.

Ponta și Iohannis, mesaje pentru elevi la începutul anului școlar!
14 septembrie 2015

Emoții la început de an școlar nu au avut doar elevii și profesorii. Și președintele Klaus Iohannis dar și premierul Victor Ponta și-au adus aminte de prima zi de școală. Ce doi le-au transmis copiilor că educația și sănătatea vor fi domeniile în care se va investi cel mai mult în viitor. Discursul ministrul Sorin Cîmpeanu a fost întrerupt de... un câine care a intrat în curtea școlii.

Elevii din toată țara au spus PREZENT... pe Facebook!
14 septembrie 2015

A început școala și pe Facebook. Rețeaua de socializare a fost invadată astăzi de fotografii postate de părinții mândri de copiii lor și dornici să împărtășească emoția acestei zile. Nici liceeni nu s-au lăsat mai prejos. Selfie-urile de la festivitate au fost rapid încărcate pe internet.

Peste 3 milioane de elevi au început școala! Află noutățile despre anul școlar 2015 - 2016!
De Ioana Paidos 14 septembrie 2015

Primul drum spre școală a fost cea mai frumoasă călătorie din viața lor. Plină de mister, zâmbete și surprize. Copiii din clasele pregătitoare din Constanța au îmbrăcat astăzi, în premieră, uniforma de școlar. Alături de ei, părinții și dascălii au fost încercați de sentimente puternice, atât de mândrie cât și de emoție.

Și-au imaginat prima zi de școală în zeci de scenarii, iar mâine vor trăi emoții de neuitat
13 septembrie 2015

Sunt curioși, entuziaști, nerăbdători, iar imaginația lor este debortantă. S-au gândit toată vara cum va fi în prima zi de școală, iar acum, înainte de marele debut în lumea cifrelor și a literelor, emoțiile sunt mai intense ca niciodată. Vorbim despre elevii care mâine vor păși în clasa pregătitoare, dar și despre cei ce sunt în clasele mai mari.

Ultimele ore de vacanță pentru elevi! De mâine se întorc la școală!
De Ioana Paidos 13 septembrie 2015

Sunt ultimele ore de vacanță pentru cei peste trei milioane de elevii din întreaga țară. De mâine se vor întoarce în bănci, iar noul an școlar vine și cu o structură schimbată. Mai exact, vacanța de iarnă va fi mai lungă, dar în același timp cea de vară va începe mai târziu.

Ministerul Educației a modificat structura anului școlar în ultima clipă. Vezi care sunt schimbările!
11 septembrie 2015

Structura noului an școlar, modificată în ultima clipă de Ministerul Educației. Astfel, la iarnă, elevii vor avea o săptămână de vacanță în plus, dar vor termina școala cu o săptămână mai târziu la vară. Aceste măsuri dau peste cap afacerile turoperatorilor români care spun că vor avea pierderi semnificative. Revoltați sunt și copiii, dar mai ales părinții, care cred că micuții vor fi bulversați.

Elevi egali, pretenții diferite! Copiii din oraș își cumpără rechizitele online, iar cei de la țară de la… magazinul din sat!
De Ioana Paidos 11 septembrie 2015

Școala începe peste două zile pentru toți elevii. Nu însă și în aceleași condiții. În vreme ce la oraș copiii beneficiază de rechizite și accesorii de ultimă generație, unele chiar comandate de pe internet, cei de la țară merg la școală cu ce au.

Noul an școlar începe luni, cu MAI MULTE NOUTĂȚI - vezi ce trebuie să știe elevii și părinții acestora!
De Neptun TV 11 septembrie 2015

Noul an școlar începe luni și cuprinde o vacanță de iarnă de trei săptămâni în loc de două și una de vară care se încheie pe 11 septembrie, astfel că anul școlar 2016-2017 nu va începe cu o săptămână mai devreme, așa cum prevedea structura anterioară.

Învățământul, la mâna necalificaților! Mulți au venit să ocupe un post din cele 400 rămase neocupate!
10 septembrie 2015

Peste trei zile va suna clopoțelul, însă multe școli nu sunt pregătite să-și întâmpine elevii. Ieri vă prezentam o sală de curs care arată ca după război, astăzi, vorbim despre criza dascălilor calificați.

CONSTANȚA. Primăria a plătit 1 milion de lei pentru plata arieratelor școlilor
9 septembrie 2015

În prag de început de an școlar, mai multe unități de învățământ din municipiul Constanța riscau să rămână fără apă, electricitate sau căldură. Totul din cauza datoriilor acumulate din cauza subfinanțării sistemului. Pentru a ieși din situația disperată în care se aflau, consilierii locali au votat astăzi, de urgență, alocarea unui milion de lei pentru plata arieratelor acestor școli.

Imagini de coșmar într-o școală din Constanța! Copii așteptați în clasa I cu bănci și scaune rupte!
9 septembrie 2015

Este inadmisibil ce se întâmplă cu doar câteva zile înainte de primul clopoțel într-una dintre cele mai bune școli din Constanța. Părinții elevilor dintr-o clasă s-au trezit că micuții lor vor învăța într-o sală în care au fost adunate laolaltă cele mai rupte și vechi scaune și bănci din toată unitatea de învățământ.

Sunt posturi, nu sunt profesori! La ședința de repartizare a catedrelor mulți dintre dascăli au refuzat ofertele
De Ioana Paidos 9 septembrie 2015

Dascălii constănțeni au participat astăzi la o nouă ședința de repartizare a posturilor în învățământ. Mulți dintre ei au fost nemulțumiți de ofertă, așa că au refuzat catedră după catedră. Ultima ședință de repartizare va avea loc mâine așa că Inspecatoratul Școlar Județean speră să se ocupe cât mai multe dintre cele 600 de posturi rămase vacante.

Anul școlar ar putea începe la Constanța cu 600 de posturi vacante la catedră
De Ioana Paidos 8 septembrie 2015

Mai sunt doar câteva zile până la începerea anului școlar, dar sute de catedre sunt încă libere. Cele mai multe posturi rămase neocupate sunt de educatori și învățători. Inspectoratul Școlar Județean Constanța caută urgent soluții. Tocmai de aceea, mâine, va organiza o nouă ședință publică de repartizare a posturilor, a cincea din acest an.

Premieră la Universitatea 'Ovidius'. Cereri ONLINE pentru ocuparea locurilor în căminele studențești!
8 septembrie 2015

Chinul de a sta ore nesfârșite la coadă, dar și nesiguranța că vor ocupa, în cele din urmă, un loc în căminele studențești, vor dispărea complet din această toamnă. În premieră, peste numai două zile, studenții Universității Ovidius își pot depune on-line cererile pentru cazare la cămin.

JUDEȚUL CONSTANȚA. Școli fără autorizație și apă curentă, dotate cu WC-uri insalubre - adevărate focare de infecție
3 septembrie 2015

În 2015, în județul Constanța există încă școli în care condițiile sunt de Ev Mediu. Nu au apă curentă, iar wc-urile din curte sunt atât de insalubre încât elevii preferă să dea o fugă până acasă decât să le folosească. Nu sunt respectate nici măcar condițiile minime de igienă, așa că oricând poate izbucni un adevărat focar de infecție.

Studenții care au absolvit facultăți neacreditate își vor primi diplomele de licență sau masterat
De Ioana Paidos 2 septembrie 2015

Studenții care au absolvit forme de învățământ superior neacreditate își vor primi diplomele de licență sau masterat. În această situație sunt doar cei care au terminat studiile până în anul 2011. Prin proiectul de ordonanță de urgență elaborat de Ministerul Educației, din acest an, universitățile care vor organiza admiterea la facultăți neautorizate sau care vor depăși cifra de școlarizare vor fi amendate sau chiar închise.

Analizele de laborator nu mai sunt obligatorii la școală. Mulți părinții spun că nu sunt de acord cu noile prevederi
2 septembrie 2015

Este oficial. Din acest an, elevii se pot înscrie la școală fără să mai ducă rezultatul analizelor de laborator. Este suficientă o adeverință de la medicul de familie. Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, care susține că părinții aveau, nejustificat, o cheltuială în plus.

Locuri disponibile la Universitatea Ovidius, în a doua sesiune de admitere în facultăți
2 septembrie 2015

La Universitatea Ovidius din Constanța a început de ieri a doua sesiune de admitere. Pentru etapa din septembrie sunt disponibile aproape 2.500 de locuri la cele 16 facultăți. Doar 100 dintre acestea sunt însă la fără taxă.

PREGATIRI DE SCOALA. Părinții trebuie să scoată din buzunar minim 500 de lei!
De Mediafax 2 septembrie 2015

Marile magazine sunt pline de promoții la produsele necesare pentru deschiderea noului an școlar, însă, cu toate reducerile, care merg și până la 40 la sută, părinții au senzația că lista de cumpărături nu se mai termină, spre deosebire de sutele de lei cu care vin pregătiți.

BACALAUREAT 2015. Sute de contestații după afișarea rezultatelor la sesiunea de toamnă a bacalaureatului
De Ioana Paidos 2 septembrie 2015

Peste 500 de contestații au fost depuse ieri după afișarea rezultatelor la sesiunea de toamnă a bacalaureatului. Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Constanța spun că cele mai multe s-au înregistrat la limba și literatura română, urmate de matematică, biologie și geografie.

REZULTATE BACALAUREAT 2015. Trei sferturi dintre candidați AU PICAT! 25,99% dintre candidații constănțeni au promovat!
De Ioana Paidos 1 septembrie 2015

Rezultate dezastruoase și la a doua sesiune a bacalaureatului. Nici un sfert dintre candidați nu au reușit să promoveze examenul. Situația este aproape similară și la Constanța. Deși au luat note de 2 și 3, mulți își pun speranța în contestații. Cei care au învățat se gândesc la facultate.

Ofertă bogată de locuri de muncă... la sate: școlile din județul Constanța duc lipsă de cadre didactice
De Ioana Paidos 31 august 2015

Cu doar două săptămâni înainte de începerea anului școlar, sute de posturi din învățământul constănțean sunt neocupate. Cele mai multe sunt de învățători și educatori în mediul rural. Cadrele didactice refuză aceste catedre pentru că ar fi nevoite să facă naveta. Astăzi, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a organizat o nouă ședință publică de repartizare a posturilor vacante. Unii dascăli au fost mulțumiți de catedra primită, alții au plecat acasă dezamăgiți.

BACALAUREAT. Aproape 1100 de elevi din Constanța au dat astăzi proba scrisă obligatorie a profilului - doi au fost eliminați
De Neptun TV 26 august 2015

1. 094 de absolvenți de liceu din județul Constanța au participat la probă scrisă obligatorie a profilului, Matematică/Istorie. 294 de candidați au absentat și doi (din centrele de examen Liceul Teoretic Murfatlar și Liceul Teoretic „N. Bălcescu” Medgidia) au fost eliminați pentru fraudă (materiale nepermise, mijloace electronice de comunicare).

Părinții nu sunt încântați că școala ar putea începe mai devreme
25 august 2015

Părinții nu vor ca anul școlar să înceapă pe 5 septembrie. Asta arată un sondaj Avangarde în care majoritatea respondenților s-au declarat împotriva inițiativei susținute de profesori ca elevii să revină la cursuri cu zece zile mai devreme. Numai 16 la sută dintre părinții chestionați cred că este o idee bună. Măsura ar urma să intre în vigoare în anul școlar 2016 – 2017.

A început repartizarea profesorilor suplinitori
De Lorena Târşoagă 25 august 2015

A început repartizarea profesorilor suplinitori pe posturile rămase vacante în învățământ. Locurile pot fi ocupate de candidații care au obținut minimum nota 5 la titularizare atât la proba scrisă, cât și la proba practică.