joi, 6 iulie 2017

Economic

Reducerea CAS cu 5%, analizată de experții Fondului Monetar Internațional
2 iunie 2014

Experții Fondului Monetar Internațional și cei ai Comisiei Europene și-au început astăzi vizita în România, pentru a treia evaluare a acordului stand-by. Cea mai importantă temă pe agendă este reducerea CAS cu 5 procente, începând cu jumătatea anului.

Dacia, brandul care domină piața auto din Franța
De Ciprian Paraschivu 2 iunie 2014

Dacia este brandul auto cu cea mai mare creștere a vânzărilor în ultimele cinci luni, în Franța. Deși înmulțirea înmatriculărilor de autoturisme Dacia noi în Hexagon a scăzut în mai față de aprilie, constructorul de la Pitești rămâne cea mai puternică marcă auto în perioada ianuarie-mai.

O nouă misiune a FMI vine astăzi la București
2 iunie 2014

Din nou în România. O misiune a Fondului Monetar Internațional vine astăzi la București pentru a treia evaluare a acordului stand-by.

Știrea zilei: Ambasadorul Rusiei la București vorbește despre Uniunea economică eurasiatică!
29 mai 2014

Vladimir Putin a semnat astăzi cu omologii săi din Belarus și Kazahstan crearea unei Uniuni economice eurasiatice, un proiect ce ar urma să permită reinstaurarea influenței Moscovei în rândul fostelor republici sovietice.

Euro, la valoarea de acum 10 luni
27 mai 2014

Vești bune de la Banca Națională a României. Euro a scăzut sub 4 lei și 40 de bani și este, anunță specialiștii, cel mai bun raport dintre leu și euro din ultimele 10 luni.

Microsoft a lansat o nouă tabletă Surface, care va concura cu laptopurile
21 mai 2014

Compania americană Microsoft a lansat o versiune cu ecran mai mare a tabletelor Surface. Diagonala ecranului măsoară 30,5 centimetri, noul dispozitiv fiind considerat un potențial înlocuitor al laptopurilor.

Radu Mazăre: „Portul ar trebui să duduie la fel ca stațiunea Mamaia“
21 mai 2014

„Portul ar trebui să duduie la fel ca stațiunea Mamaia. În schimb e părăsit, iar atmosfera e ca într-un sanatoriu”. Constatarea a fost făcută de primarul Constanței care a discutat astăzi cu încă un mare operator portuar. Reprezentanții acestuia i-au transmis lui Radu Mazăre că vor respecta decizia autorităților în privința transferului de acțiuni APMC către Consiliul Local. După ce ieri liderul unei federații sindicale s-a declarat împotriva protestului din port, astăzi președintele sindicatului din Șantierul Naval Constanța a spus că este de acord ca municipalitatea să primească un nou pachet de acțiuni.

Vreți să folosiți brandul turistic al stațiunii Mamaia? E gratuit!
21 mai 2014

La vară vom vedea șepci și tricouri imprimate cu brandul turistic al stațiunii Mamaia. Consiliul Local Constanța și-a dat astăzi acordul pentru ca brandul să fie folosit de agenții economici din stațiune, așa că turiștii vor putea cumpăra materiale promoționale cu stațiunea.

Dialogul, cuvântul cheie în discuțiile dintre Primărie și operatorii din Portul Constanța
20 mai 2014

Primarul Constanței a discutat astăzi cu reprezentanții a doi operatori portuari cărora le-a explicat planurile administrației locale în privința Portului. Radu Mazăre le-a transmis că vrea ca traficul din port să crească și odată cu el și activitățile companiilor, dar și profitul Administrație Porturilor Maritime. Reprezentantul uneia din din cele mai mari societăți din port a declarat că e important ca investitorii și autoritățile statului să dialogheze mai mult.

Lider de sindicat din Portul Constanța: „Nu trebuie să ținem partea Statului”
20 mai 2014

„Sindicatele nu trebuie să țină partea statului român”. O spune liderul Federației Sindicale Portuare Trans Conex, Silviu Stanciu, care atrage atenția că o parte dintre colegii din sindicatul FNSP care participă la proteste sunt manipulați. Stanciu se întreabă retoric de ce acești lideri ai lucrătorilor portuari nu au reacționat la fel și în anii în care au scăzut locurile de muncă în port sau când Guvernul a eliminat grupa întâi de muncă. Și în această dimineață, unii lucrători portuari au protestat în fața sediului APMC, dar au fost mai puțini decât ieri.

Victor Ponta: „Guvernul va elimina zeci de taxe“
20 mai 2014

Este oficial. De la 1 iulie vom avea mai puțin cu 92 de taxe. Astăzi, în ședință de Guvern, Executivul a aprobat proiectul de ordonanță de urgență și hotărârea de Guvern cu privire la comasarea sau eliminarea unor taxe.

Radu Mazăre vorbește despre Portul Constanța la Știrea Zilei!
19 mai 2014

În această seară, începând cu ora 20.45, primarul Constanței vine la Neptun TV pentru a discuta despre unul dintre cele mai dezbătute subiecte din ultimele luni, majorarea pachetului de acțiuni deținut de municipalitate la Administrația Porturilor Maritime Constanța.

Victor Ponta anunță creșterea salariilor și a pensiilor în 2015
19 mai 2014

Creșterile de salarii în 2015 vor viza primăriile mici, educația și sănătatea. Este declarația premierului Victor Ponta care a mai afirmat că încasările suplimentare la buget din acest an vor fi folosite pentru majorarea veniturilor mici din sectorul bugetar.

SC RAJA SA vrea să transforme nămolul în sursă de energie
17 mai 2014

Știm că nămolul de la Techirghiol este căutat în toată lumea pentru calitățile sale însă și cel rezultat din epurarea apelor uzate ar putea deveni o sursă de profit. Reprezentanții SC RAJA SA împreună cu oamenii de afaceri italieni au discutat despre implementarea unor tehnologii pentru valorificarea acestui tip de nămol. Astfel din sediment s-ar putea produce energie electrică și chiar termică.

România, atractivă pentru investitori, după ce Standard & Poor's a crescut ratingul de țară
16 mai 2014

România este țara cu cea mai mare creștere economică, pe primul trimestru din 2014, dintre toate cele 28 de țări ale Uniunii Europene. Veștile bune le-a dat premierul Victor Ponta. Tot astăzi, agenția de evaluare financiară Standard & Poor’s a îmbunătățit calificativul țării noastre cu o treaptă, în categoria recomandată pentru investiții, cu perspectivă stabilă. Acum ratingul României este similar cu cel al Rusiei, Spaniei sau Braziliei.

Mircea Geoană vine la Știrea Zilei!
14 mai 2014

Prezent astăzi la lansarea „Cluster-ului Maritim de la Marea Neagră“, eveniment desfășurat la Prefectura Constanța, senatorul PSD Mircea Geoană, Înalt Reprezentant al Guvernului pentru Proiecte Economice Strategice, va sta de vorbă la Știrea Zilei, începând cu ora 21.00, cu realizatorul emisiunii, Adriana Teodoru.

Modelele înflorate și culorile tari, vedetele târgului Tinimtex
14 mai 2014

Noile colecții de vară au venit la Constanța. Producătorii de la Târgul de Haine Tinimtex au adus haine în culori vii, voaluri sau dantele. Dacă doriți o ședință de shopping, comercianții vă așteaptă până duminică la Pavilionul Expozițional.

„Clusterul Mării Negre”, soluția de deblocare a Portului Constanța
14 mai 2014

Parteneriatul între privați și autoritățile publice a făcut din Rotterdam cel mai mare port al Europei. Soluția poate fi aplicată și în cazul portului Constanța. Tocmai de aceea astăzi a fost lansat „Clusterul Mării Negre”, un grup din care fac parte autoritățile statului, investitori din shipping și construcții navale și Marina Militară. Primarul Radu Mazăre a declarat în cadrul evenimentului că un echilibru între acțiunile Consiliului Local, Ministerul Transporturilor și privați poate debloca portul. Inițiatorul acestui cluster este senatorul Mircea Geoană.

Sute de locuri de muncă în străinătate, pentru specialiștii din Constanța, la AJOFM
13 mai 2014

S-au dus vremurile în care la mare căutare în străinătate erau muncitorii necalificați. Europenii vor acum oameni cu studii superioare, în special în domeniul IT sau medical. În această săptămână sunt puse la bătaie 475 de locuri de muncă peste graniță.

Avem cel mai puternic leu din ultimele 8 luni
9 mai 2014

Astăzi, Banca Națională a României a anunțat un curs de referință de 4 lei și 42 de bani pentru un euro. O valoare atât de ridicată nu a mai avut din septembrie 2013.

Rețea de gaze pentru locuitorii din 23 August și Costinești GALERIE FOTO
9 mai 2014

Vești bune pentru sudul litoralului românesc. Rețeaua de gaze ajunge și în localitățile 23 August și Costinești. Constructorii au demarat, astăzi, lucrările și le-au promis autorităților că anul viitor locuitorii celor două comune își vor putea racorda locuințele la gaze. Oamenii speră la facturi mai mici la întreținere, în timp ce primăriile văd o oportunitate de a atrage investitori în zonă.

Nuclearelectrica va opri, pentru mentenanță, Unitatea 1 de la Cernavodă
8 mai 2014

Nuclearelectrica va opri vineri Unitatea 1 a centralei nucleare de la Cernavodă, operațiunea făcând parte din programul de mentenanță, a anunțat compania.

Pagube de milioane de lei, în urma ploilor și grindinei, în județul Constanța
8 mai 2014

În urma ploilor torențiale și a grindinei, care au afectat județul Constanța, la începutul lunii, s-au produs pagube în valoare de 2.421.800 mii lei.

Schema de restructurare a datoriilor bancare ar putea intra în vigoare de la 1 iulie
8 mai 2014

Schema de restructurare a datoriilor bancare ar putea intra în vigoare de la 1 iulie. Anunțul a fost făcut de ministrul pentru Buget, Liviu Voinea.

Închirierile, afacere pentru agenții imobiliari, în sezonul estival
7 mai 2014

Odată cu debutul oficial al sezonului estival, afacerile cu imobiliare au început să aducă profituri consistente. Proprietarii care până mai ieri găzduiau studenți, acum își pun apartamentele la dispoziția turiștilor. La rândul lor, aceștia se bucură de confortul și spațiul pe care nu-l regăsesc într-o cameră de hotel. E drept că și prețul este pe măsură, mai ales dacă locuința este situată în vecinătatea mării.

România, pregătită să intre în zona euro, în 2019
6 mai 2014

România a transmis la Bruxelles data de la care și-a propus să treacă la moneda euro.

Proiect pentru extinderea vieții „Reactorului 1“ de la Cernavodă, în valoare de peste 1 miliard de euro
5 mai 2014

Compania de stat Nuclearelectrica a anunțat că va începe din acest an o serii de investiții complexe, ce se vor derula pe o perioadă de zece ani, pentru extinderea duratei de viață a rectorului 1. Valoarea acestora este de 1 - 1,5 miliarde de euro.

Constănțenii au început aprovizionarea pentru 1 Mai
29 aprilie 2014

A început numărătoarea inversă pentru petrecerile care se vor ține lanț în minivacanța de 1 Mai. În marile centre comerciale și în carmangerii este un du-te-vino continuu: o dată în rândul clienților, care au început deja cumpărăturile, iar apoi în cel al angajaților, care trebuie în permanență să aprovizioneze rafturile cu mici, carne și bere. Cei care și-au făcut de astăzi proviziile spun că vor da startul distracției chiar de mâine.

Guvernul vrea să reducă în acest an contribuția de asigurări sociale la angajator
29 aprilie 2014

Reducerea contribuției de asigurări sociale la angajator se află în topul listei subiectelor care vor fi abordate în cadrul întâlnirii de la începutul lunii iunie cu delegația Fondului Monetar Internațional, Comisiei Europene și Băncii Mondiale.

Dacia, lider pe piața auto europeană
De Ciprian Paraschivu 25 aprilie 2014

Dacia continuă să dețină statutul de motor al celor de la Renault. Marca românească a ajutat grupul francez să înregistreze în primele luni ale anului o creștere a vânzărilor de 19 la sută.