joi, 6 iulie 2017

Economic

Constantin Niță: „Avem foarte puțini consilieri economici pe piața externă“
18 septembrie 2014

Avem produse extrem de apreciate de străinii care ne vizitează țara, dar nu suntem în stare să ne promovăm pe piața externă.

Cu CÂT și CUM ești taxat când scoți 100 de lei de la bancomat
15 septembrie 2014

Comisioanele pot fi foarte mari, mai ales dacă alegi să scoți banii de la ATM-ul unei alte bănci decât cea care a emis cardul.

Unitățile 3 și 4 ale Centralei Nucleare de la Cernavodă ar putea fi construite de chinezi
9 septembrie 2014

Chinezii ar putea construi reactoarele 3 și 4 ale Centralei Nucleare de la Cernavodă. Societatea Națională Nuclearelectrica a anunțat că a finalizat prima etapă a procedurii de selecție a investitorilor pentru cele două unități.

România și China au proiecte în derulare de 6 miliarde de euro în agricultură, energie și transporturi
4 septembrie 2014

România și China au proiecte în derulare de 6 miliarde de euro în agricultură, energie și transporturi. Anunțul a fost făcut astăzi de premierul Victor Ponta, în debutul ședinței săptămânale de la Palatul Victoria. Șeful Executivului a mai subliniat că, în contextul geopolitic actual, când România susține sancțiunile economice impuse Rusiei, este necesar să fie identificate noi piețe de desfacere.

Socotelile pomicultorilor români, încurcate de embargoul rusesc
3 septembrie 2014

Embargoul impus de Rusia produselor agroalimentare din Uniunea Europeană încurcă și socotelile pomicultorilor români. O fermă pomicolă din județul Buzău care exporta de nouă ani toată producția de prune pe piața rusească ține acum 150 de tone de fructe la păstrare, într-un depozit.

1000 de angajați ai OIL TERMINAL riscă să rămână fără slujbe! ANAF impune executarea silită
26 august 2014

Peste o mie de angajați ai companiei Oil Terminal riscă să rămână fără slujbe întrucât firma a fost executată silit de Fisc pentru suma de 73 de milioane de lei.

Paradoxul din agricultură. Recolte mai bune decât anul trecut, prețuri mai mici la cereale
De Cristi Popovici 25 august 2014

Cu o producție record în agricultură în acest an, paradoxal, fermierii se plâng că vor ieși în minus când vor trage linie. Și asta pentru că cerealele, deși mai multe, sunt de calitate mai proastă față de anul trecut.

Cine dă CELE MAI MICI SALARII dintre marile hipermarketuri din țară
24 august 2014

Cât câștigă, în medie, salariații Kaufland, Carrefour, Cora sau Auchan.

România continuă creșterea economică
14 august 2014

Insititutul Național de Statistică a stabilit că există o creștere industrială de 9 procente și de 2,6 % față de același semestru din 2013.

Persoanele care nu își pot plăti RATELE LA CREDITELE IPOTECARE ar putea scăpa temporar de EXECUTAREA SILITĂ
5 august 2014

Vești bune pentru cei care au luat credite ipotecare și nu le pot achita. Patru parlamentari PSD printre care și liderul senatorilor social democrați, Ilie Sârbu, au inițiat o propunere legislativă aflată în consultare publică.

Sănătatea, Apărarea și Transporturile primesc bani în plus la rectificarea bugetară
29 iulie 2014

Prima rectificare bugetară din acest an este una pozitivă. O spune premierul Victor Ponta care în această dimineață a anunțat că mai multe ministere vor primi bani în plus.

Începe forajul la o nouă sondă în Marea Neagră
21 iulie 2014

Una dintre cele două mari companii care operează în țara noastră începe forajul la o nouă sondă în Marea Neagră. Aceasta a costat aproape jumătate de miliard de dolari și este amplasată în zona perimetrului Neptun, unde specialiștii au descoperit gaze în 2012.

ANAT cere extinderea TVA de 9% la mai multe tipuri de cazare
9 iulie 2014

Asociația Națională a Agențiilor de Turism vrea extinderea cotei reduse de TVA la cazarea în regim de demipensiune sau pensiune completă.

Mii de români vor beneficia de un loc de muncă înființat cu bani europeni
8 iulie 2014

Bruxelles-ul se ține de cuvânt și investește în crearea de locuri de muncă în statele membre. România va primi de la Uniunea Europeană încă 200 de milioane de euro pentru înființarea unor întreprinderi sociale destinate românilor din mediul rural și persoanelor ce fac parte din categorii vulnerabile - de pildă, minoritatea rromă. Premierul Victor Ponta a anunțat astăzi că Executivul a aprobat deja acest program ce face parte din pachetul de măsuri pentru stimularea creșterii economice.

Autoturismele Dacia se vând bine peste hotare
7 iulie 2014

Vânzările globale de autovehicule sub brandul Dacia ale grupului Renault au crescut cu 24 de procente în primele șase luni ale anului.

Ponta la CNN: „Politica este un sport sângeros în România, dar nu numai în țara noastră“
4 iulie 2014

Electrica a fost listată pe bursele din București și Londra. Acțiunile au crescut cu 1% după prima oră de tranzacționare. Prețul de pornire a fost de 11 lei pe acțiune. Totuși, analiștii financiari se așteptau la o creștere cu 10%. Premierul Victor Ponta a dat la Londra semnalul începerii tranzacționării, unde statul a vândut 51% din companie cu aproape 450 de milioane de euro.

Ponta a anunțat reducerea cu 5% a CAS din luna octombrie
18 iunie 2014

Contribuțiile de asigurări sociale vor fi reduse cu 5% începând cu 1 octombrie. Anunțul a fost făcut de astăzi, de premierul Victor Ponta, în debutul ședinței săptămânale de la Palatul Victoria. Potrivit șefului Executivului, proiectul care va fi trimis spre aprobare Parlamentului în cel mai scurt timp, ar putea fi menținut următorii 8 ani.

Ministrul Apelor: „Resursele de apă au devenit de importanță strategică“
16 iunie 2014

Racordarea a 80% din populația României la rețeaua de apă-canal în următorii 5 ani și atenta gestionare a resurselor - acestea sunt două dintre obiectivele prioritare ale autorităților din țara noastră. Începând de astăzi, strategiile în domeniu sunt dezbătute de profesioniștii în domeniu în cadrul evenimentului “Expo Apa 2014” desfășurat în Capitală.

Proiectul privind reducerea CAS va fi adoptat miercuri în ședința de Guvern
16 iunie 2014

Proiectul de lege privind reducerea cu 5% a contribuțiilor de asigurări sociale la angajator va fi adoptat miercuri în ședința de Guvern și apoi trimis Parlamentului.

Noua Directivă a UE, menită să protejeze consumatorii de pe internet, intră în vigoare de astăzi
De Mediafax 13 iunie 2014

Noua Directivă UE privind drepturile consumatorilor, care intră în vigoare începând de astăzi, consolidează drepturile consumatorilor în toate cele 28 de state membre, oferind, totodată, beneficii și firmelor, prin crearea unei mediu concurențial echitabil, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene.

Bărci de agrement pentru toate buzunarele la târgul „Tomis Yacht“
De Andreea Filip 12 iunie 2014

Tradiția sporturilor de agrement cu ambarcațiuni autohtone trebuie să revină în actualitate. Spun asta reprezentanții Camerei de Comerț, Industrie și Navigație. Aceștia îi învită pe turiști și pe constănțenii la târgului de bărci Tomis Yacht, care este prezent zilele acestea în parcarea unui mall din Constanța. Reducerile sunt substanțiale, spun organizatorii.

UPDATE Reprezentanții Guvernului și FMI nu au ajuns la un acord pentru reducerea CAS
12 iunie 2014

Reprezentanții Guvernului discută astăzi cu cei ai Fondului Monetar Internațional, Băncii Mondiale și Comisiei Europene.

Acord între Statele Unite și băncile care activează în România
9 iunie 2014

Peste 100 de bănci, asigurători și firme de brokeraj din România vor pune la dispoziția SUA date despre americanii care au conturi în țara noastră.

Contractul cadru, soluție pentru atragerea investitorilor în Portul Constanța
De Cristi Popovici 5 iunie 2014

Investițiile în port depind de creearea unui contract cadru care să reglementeze în special ce taxe trebuie să plătească operatorii – au spus-o astăzi la Constanța membrii Comisiei de Transporturi din cadrul Camerei Deputaților. Aceștia s-au întâlnit cu reprezentanții portului pentru a vedea ce soluții sunt ca investitorii străini să fie mai atrași de principala poarta maritimă a țării.

Lituania, pregătită să adere la „Zona Euro“
De Ciprian Paraschivu 4 iunie 2014

Comisia Europeană și Banca Centrală Europeană au aprobat, astăzi, intrarea Lituaniei în Zona Euro de la 1 ianuarie 2015.

Delivery cu fructe și legume proaspete: un business al viitorului, la Constanța
4 iunie 2014

La doar 40 de kilometri distanță de Constanța, în localitatea Ciocârlia, o afacere pornită de doi constănțeni, iubitori ai unui stil de viață sănătos, promite să devină business-ul viitorului. Este vorba despre delivery cu fructe, legume, lactate și carne de la animalele din ferma proprie.

Știrea Zilei: România rămâne în afara zonei euro!
4 iunie 2014

Comisia Europeană a anunțat astăzi că România și alte șase țări central și est-europene nu îndeplinesc toate cele cinci criterii pentru aderarea la zona euro, iar situația lor va fi reevaluată peste 2 ani.

Reducerea CAS, fără introducerea de noi taxe
4 iunie 2014

Reducerea CAS nu presupune introducerea de noi taxe ca măsuri compensatorii. Declarația îi aparține premierului Victor Ponta.

Sprijin pentru românii care întâmpină dificultăți la plata ratelor
4 iunie 2014

Executivul vrea să reducă sumele pe care le achită cei cu venituri de până la 2.000 de lei pe lună. Timp de cel mult doi ani, beneficiarii acestei măsuri vor putea achita jumătate din valoarea ratelor.

Victor Ponta, pregătiri pentru „războiul rece“
2 iunie 2014

“Guvernul este gata să susțină proiectele marilor companii și să își asigure independența energetică, în perspectiva războiului rece care va veni cu iarna".