joi, 6 iulie 2017

Economic

Producția de porumb a fost de 10,7 milioane de tone, dublă față de anul trecut
21 noiembrie 2013

Producțiile de porumb și de floarea soarelui au crescut de aproape două ori în acest an față de anul 2012, beneficiind de condițiile meteo mai bune, a declarat miercuri într-o conferință ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Pământul românesc, disponibil doar pentru cetățenii Uniunii Europene
20 noiembrie 2013

Doar membrii Uniunii Europene vor putea cumpăra, fără restricții, terenuri agricole în țara noastră, începând de anul viitor. Precizările au fost făcute în ședința de Guvern de astăzi, după ce Opoziția a acuzat că străinii vor cumpăra tot terenul agricol din țara noastră.

Statul român suprataxează totul
20 noiembrie 2013

Investițiile în industria berii se ridică la peste un miliard de euro. De asemenea patronii hotelurilor și ai unităților de cazare au investit în ultimul timp sume colosale. Cu toate acestea, prin impozite și taxe, statul vrea să dea o lovitură grea acestor industrii.

Colecția de iarnă, la Târgul Național de Îmbrăcăminte și Încălțăminte Tinimtex
20 noiembrie 2013

Se simte deja atmosfera sărbătorilor, așa că mulți constănțeni au decis că e momentul să-și facă primii un cadou. La Pavilionul Expozițional Constanța, acolo unde s-a deschis ediția de iarnă a târgului de îmbrăcăminte și încălțăminte Tinimex a fost aglomerație încă de la deschidere. La mare căutare au fost blănurile, ghetele și gențile.

Gigantul Microsoft a cumpărat grupul Nokia
20 noiembrie 2013

Grupul finlandez Nokia a anunțat că acționarii săi au aprobat vânzarea diviziei de telefoane mobile către gigantul american de IT, Microsoft. Tranzacția a fost convenită la suma de 5,44 miliarde de euro și va fi finalizată în martie 2014.

România poate exporta carne de porc în China
20 noiembrie 2013

Firmele românești interesate de exportul de carne de porc și taurine vii pe piața chineză nu vor mai avea niciun impediment după data de 25 noiembrie.

Prețul terenurilor ar putea exploda ca urmare a interesului investitorilor străini
18 noiembrie 2013

România poate deveni de anul viitor una dintre cele mai căutate piețe imobiliare din Europa. Se va întâmpla după ce țara noastră se va afilia dispoziției Uniunii Europene care prevede că orice străin poate cumpăra fără limite terenuri și locuințe din România. De departe, ținta vor fi terenurile agricole. Extrem de căutate pe bătrânul continent, acestea sunt aici cu până la 70 la sută mai ieftine decât media Uniunii Europene.

Invitație la vacanță. Cele mai bune oferte pentru sărbătorile de iarnă se găsesc la Târgul de Turism din Capitală
16 noiembrie 2013

Alegerea unei vacanțe de sărbători nu este un lucru ușor. Târgul de Turism organizat zilele acestea în Capitală vine cu oferte pentru toate pretențiile și bugetele. Agențiile le recomandă turiștilor să își facă rezervări de pe acum pentru vacanța de Crăciun deoarece locurile se ocupă repede, iar prețurile cresc odată cu apropierea sărbătorilor.

Ne bucurăm de Crăciun din noiembrie: în magazine au apărut produsele de sezon
15 noiembrie 2013

Cu fiecare an care trece, ne pregătim tot mai devreme de Crăciun. Magazinele sunt pline de brazi, globuri și lumini de sărbători, în florării au apărut Crăciunițele, iar produsele tradiționale precum toba și caltaboșul așteaptă să fie degustate.

Capitala găzduiește Târgul de Turism al României
14 noiembrie 2013

O vacanță planificată din timp înseamnă bani economisiți. O spun agenții de turism care îi întâmpină pe vizitatorii Târgului de Turism deschis la Romexpo, în Capitală, cu oferte una și una. Așa că cei care se gândesc de pe acum unde vor să își petreacă la vară concediul pot beneficia de reduceri chiar și de 50 la sută.

Guvernul a aprobat bugetul pe anul 2014
14 noiembrie 2013

Proiectul de buget pentru 2014 a fost aprobat de Guvern și trimis în Parlament, acolo unde aleșii vor putea depune amendamente și își vor da votul final. La începutul ședinței Cabinetului, premierul a ținut să corecteze informațiile cu privire la bugetul Sănătății care este mai mare decât cel din 2013. Ponta le-a răspuns astfel medicilor care amenință cu greva generală.

Economia României a crescut cu 4,1 % în trimestrul trei față de aceeași perioadă a anului trecut
14 noiembrie 2013

România a avut cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană. Potrivit Institutului Național pentru Statistică, în trimestrul trei, Produsul Intern Brut a crescut cu 1,6% față de lunile aprilie-iunie și cu 4,1 la sută comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Bugetul pe anul 2014, pus sub lupă
13 noiembrie 2013

Proiectul de buget pentru 2014 a ajuns pe ultima sută de metri. Astăzi, la Parlament, grupurile PSD si PNL au avut întâlniri separate pentru a pune la punct ultimele detalii. Premierul Victor Ponta a participat și el la discuția din grupul social-democrat, apoi a mers la Guvern unde a stat de vorbă cu miniștrii. Proiectul bugetului de stat va fi aprobat mâine, în ședință de Guvern și apoi va fi trimis spre aprobare în Parlament.

Peste un miliard de euro sunt așteptați să „aterizeze“ în România
12 noiembrie 2013

Peste 1,1 miliarde de euro din fonduri europene va putea cheltui România în următorii 7 ani pentru proiecte de extindere a mai multor aeroporturi din țară.

Acțiunile Romgaz, listate la bursa din Londra
12 noiembrie 2013

Acțiunile Romgaz sunt listate astăzi la bursa din Londra unde sunt vândute sub formă de certificate de depozit. Premierul Victor Ponta a ajuns în capitala Regatului Unit pentru a asista la tranzacții.

După șapte ani, România poate exporta carne de porc
De Antonia Maer 11 noiembrie 2013

Pentru prima dată după șapte ani, România va putea exporta carne și produse din carne de porc pe piața europeană. Veniturile din aceste exporturi ar putea ajunge la un miliard de euro.

Proiectul Roșia Montană a fost respins
11 noiembrie 2013

Este oficial. Proiectul de lege privind exploatarea minieră de la Roșia Montană a fost respins de Comisia parlamentară specială. Decizia fusese anunțată însă de președintele PNL, Crin Antonescu, de dimineață, imediat după ședința USL. Liderul liberalilor a mai spus că pe viitor va fi construită o legislație sănătoasă, care să nu blocheze exploatarea, nici dezvoltarea, dar care să respecte toate standardele din domeniu.

Noi tichete pentru programul „Rabla“
De Antonia Maer 11 noiembrie 2013

Administrația Fondului de Mediu va distribui, începând de joi, 3000 de tichete valorice în cadrul programului „Rabla”.

Supermarketurile din Constanța s-au pregătit pentru Crăciun, la 19 grade Celsius
11 noiembrie 2013

Afară sunt 19 grade Celsius, dar în hipermarketuri a venit deja Crăciunul. Deși nu suntem nici la mijlocul lunii noiembrie brazii împodobiți cu globulețe și beteală, dar și cadourile aranjate exemplar pe rafturi crează în centrele comerciale o atmosferă identică cu cea din Ajunul Nașterii Domnului. Psihologii spun că aceste strategii de marketing îi ajută pe cei mai mulți să se bucure de spiritul sărbătorilor, în schimb, sunt și persoane care pot suferi depresii în acestă perioadă.

Mașina care citește emoțiile
11 noiembrie 2013

Cei de la Toyota se pregătesc să lanseze o mașină capabilă să citească emoțiile șoferului. Noul model, Toyota FV2, aduce în prim plan un concept demn de filmele science fiction și anume un vehicul ce va putea să stabilească cu șoferii conexiuni fizice și emoționale.

La Constanța, taxele vor fi indexate cu rata inflației
11 noiembrie 2013

Constanța nu va crește taxele locale în acest an, ci le va indexa cu rata inflației. Codul Fiscal prevede obligativitatea acestei măsuri o dată la trei ani. Anul trecut, Constanța a fost singurul oraș din țară unde impozitele nu au crescut, în condițiile în care în alte localități, administrațiile locale au aplicat și indexarea, și o majorare pe care o permite ordonanța de urgență a Guvernului.

Salariile profesorilor debutanți vor crește de anul viitor
11 noiembrie 2013

Salariile bugetarilor vor crește de anul viitor. Dar nu pentru toți. Potrivit unei hotărâri de Guvern, medicii și farmaciștii rezidenți vor primi de la 1 ianurie 2014 o bursă lunară în valoare de 670 de lei.

Obiceiurile culinare ale românilor, diferite de cele ale europenilor
8 noiembrie 2013

Mâncăm de două ori mai mult pui și porc față de acum 10 ani, dar cu toate acestea suntem codașii Europei la consumul de carne. O arată ultimele statistici, care au scos în evidență și faptul că de cel puțin două-trei ori pe săptămână avem la masă mezeluri.

Disneyland Paris a pierdut un milion de vizitatori în 2013
7 noiembrie 2013

Parcul de distracții Disneyland din Paris, prima destinație turistică privată din Europa, a pierdut în 2013 peste un milion de vizitatori, din cauza crizei care a afectat veniturile consumatorilor, a anunțat, joi, dezvoltatorul parcului.

Guvernul va cheltui și anul viitor mai mult decât va încasa
De Antonia Maer 7 noiembrie 2013

Vom avea un deficit de 2,2 la sută și o creștere care ar putea acoperi gaura bugetară în aceeași valoare. Sunt prognozele proiectului de buget întocmit de guvern pentru anul viitor. Tot astăzi BNR a anunțat că revizuiește prognoza de inflație pentru acest an, de la 3,1 la sută la 1,8 la sută.

Sondaj: românii preferă să lucreze de acasă
6 noiembrie 2013

Mai mult de jumătate dintre români sunt interesați să lucreze de acasă și spun că ar renunța la un job la birou. O spune un studiu realizat de platforma de recrutare BestJobs.ro. În același timp 27 % dintre cei chestionați lucrează deja la proiecte de freelancing care le aduc venituri suplimentare.

Ucraina a încheiat un acord cu Chevron pentru explorarea și exploatarea gazelor de șist
5 noiembrie 2013

Ucraina a reușit să încheie un acord de 10 miliarde de dolari cu grupul american Chevron, pentru explorarea și exploatarea gazelor de șist din această țară. Contractul vizează un zăcământ din vestul țării, în cadrul eforturilor de diversificare a furnizorilor de energie și reducere a dependenței față de Rusia.

FMI: creștere economică constantă a României pentru 2014
5 noiembrie 2013

Fondul Monetar Internațional estimează o creștere economică constantă a României pentru 2014! Anunțul a fost făcut astăzi, de șefa misiunii FMI în România în cadrul unei conferințe găzduite de Banca Națională a României. Aceasta a lăudat Executivul de la București pentru repectarea înțelegerilor cu Fondul, dar și pentru creșterea nivelului de absorbție a fondurilor europene. Totuși, șefa FMI a subliniat că România mai are câteva restanțe pentru care s-au stabilit deja soluțiile.

Salariile și pensiile vor crește de anul viitor
5 noiembrie 2013

Salariul minim va crește din vara anului viitor la 900 de lei. Este una dintre măsurile convenite de Guvern cu Fondul Monetar Internațional. Premierul Victor Ponta spune că vor exista bani suficienți și pentru creșterea salariilor bugetarilor și pensiilor. În schimb, vor fi introduse noi taxe pentru construcțiile cu regim special, iar carburanții se vor scumpi. Reprezentanții FMI spun că țjinta de deficit se păstrează în jurul valorii de 2,2 la sută din Produsul Intern Brut.

Salariul minim pentru bugetari ar putea să ajungă la 1.000 de lei
4 noiembrie 2013

Vești bune pentru bugetari. De anul viitor, salariul minim pe economie pentru angajații de la stat ar putea ajunge la o mie de lei. Dar pentru că nu sunt bani suficienți, creșterea ar urma să se facă în două tranșe.