sîmbătă, 27 iulie 2019

DOCUMENTE

Nicușor Constantinescu, încă două dosare penale, imediat după ce i-a reclamat pe procurorii DNA
De Neptun TV 15 aprilie 2019

La ieșirea de la DNA Constanța, Nicușor Constantinescu a vorbit din nou despre abuzurile și presiunile din justiție: „Este dosarul în care este vizată firma Tel Drum a domnului Dragnea. Este șantaj pentru a face denunț împotriva domnului Dragnea, cel care deranjează poporul roman”.

Nicușor Constantinescu: 'Actul de justiție se transformă într-un act de impresionare a publicului nespecializat'
De Neptun TV 12 februarie 2019

Fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, a reacționat printr-o postare pe pagina sa de Facebook la sentința instanței din dosarul retrocedărilor.

Nicușor Constantinescu face un apel public către Avocatul Poporului, Parlamentul României, Guvernul României, CSM și ministrul Justiției
De Neptun TV 23 ianuarie 2019

Fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, a făcut un apel public către Avocatul Poporului, Parlamentul României, Guvernul României, CSM și ministrul Justiției, după ce, pe data de 4 ianuarie, judecătorul a amânat cu cinci luni evaluarea pentru cererea de eliberare.

Sorin Strutinsky, omul ascultat 7.710 zile, denunță protocoalele PICCJ-SRI
De Neptun TV 1 septembrie 2018

"Mi-am asumat riscurile pe care vi le-am sintetizat. Consecințele sunt în derulare și nu mă aștept la unele favorabile... Rămânerea în pasivitate, speranța că sistemul se va vindeca sunt, în fapt, abuzuri colective, coezionate prin complicitate interinstituțională, care nu fac decât să multiplice și să perpetueze un lanț infinit de încălcări."

Probleme de sănătate pentru Nicușor Constantinescu
De Neptun TV 27 iulie 2018

A fost alertă astăzi la secția exterioară a Penitenciarului Poarta Albă de la Valu lui Traian. Un echipaj SMURD a fost chemat să intervină de urgență după ce unul dintre condamnați a acuzat o stare de rău, cu suspiciune de infarct.

Avocata lui Nicușor Constantinescu, semnal de alarmă cu privire la starea de sănătate a fostului președinte CJ: 'De 10 luni aștept o expertiză medico-legală pentru a-i da posibilitatea să moară acasă, lângă familie'
De Neptun TV 28 noiembrie 2017

Avocata fostului președinte al CJ Constanța, Nicușor Constantinescu, trage un semnal de alarmă cu privire la starea de sănătate a acestuia. Într-o postare pe contul său de Facebook, Laura Vicol susține că dosarul se tergiversează și că instanțele nu au decis, de mai bine de 10 luni, să-i fie stabilit un diagnostic și i se refuză tratamentul medical

Nicușor Constantinescu: 'Procurorii DNA mi-au spus că dacă voi face orice denunț împotriva lui Liviu Dragnea, voi scăpa de toate dosarele și voi fi liber'
De Robert Nenciu 20 septembrie 2017

“Procurorii DNA mi-au spus că dacă voi face orice denunț împotriva lui Liviu Dragnea, voi scăpa de toate dosarele și voi fi liber”. Este declarația fostului președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, aflat în penitenciarul Rahova din Capitală. Într-un interviu acordat în exclusivitate reporterilor Neptun TV, Constantinescu mai spune că a fost executat de fostul președinte PSD Victor Ponta.

ÎNREGISTRARE. O inspectoare se plânge că Laura Kovesi i-a cerut să renunțe la controlul de la DNA: 'Aștia îți născocesc orice... îmi rămâne copilul pe drumuri'
De Neptun TV 20 septembrie 2017

O înregistrare cutremurătoare, realizată ambiental chiar în biroul procurorului Gheorghe Stan (inspector-sef adjunct al Inspectiei Judiciare) scoate la iveală panica din interiorul sistemului însărcinat cu strângerea unor probe și trimiterea în judecată a unor persoane considerate incomode de sistem.

Judecătorii se vor pronunța cu privire la revizuirea dosarului Centrului Militar Zonal pe 12 septembrie!
De Antonia Maer 31 august 2017

Curtea de Apel Constanța a judecat astăzi cererea de revizuire depusă de fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, în dosarul Centrului Militar Zonal.

Scrisoarea deschisă a lui Nicușor Constantinescu: 'Este o nouă rușine a justiției constănțene!'
De Neptun TV 29 martie 2017

Refuzul Președintelui Tribunalului Constanta, judecător Toader Viorel Gheorghe, de a admite revizuirea dosarului CMZ (Centrul Militar Zonal ) în care am fost condamnat abuziv, nelegal și neconstituțional la 5 ani de închisoare cu executare de către judecătorii-călăi Iulia Cezara Suciu, respectiv Nastase Dan Iulian si Ianca Andreea (Curtea de Apel Constanța), împreuna cu tandemul de judecători Coadă-Mitea reprezintă o nouă RUȘINE a justiției constănțene.

Fostul președinte al CJC, Nicușor Constantinescu, a solicitat revizuirea dosarului Centrului Militar Zonal: 'Nu s-a ținut cont de decizia CCR!' - VIDEO
De Antonia Maer 27 martie 2017

Fostul președinte al Consiliului Județean Constanța le-a cerut judecătorilor reviziurea dosarului Centrului Militar Zonal. Apărătorul său a spus că nu s-a ținut cont de decizia CCR, prin care abuzul în serviciu a fost parțial dezincriminat, deși Nicușor Constantinescu a fost unul dintre cei care au sesizat Curtea Constituțională a României.

Expertul contabil din dosarul lui Sorin Strutinsky, sancționat de CECCAR pentru expertiza care 'a răspuns doar scopului acuzării'
De Neptun TV 28 ianuarie 2017

Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România a dispus sancționarea expertului contabil Adriana Timofte, cea care a întocmit expertiza contabilă în dosarul lui Sorin Strutisnky și al lui Radu Mazăre, după ce Comisia de Disciplină din cadrul CECCAR a descoperit numeroase nereguli în întocmirea expertizei ce a servit numai scopului acuzării, respectiv DNA.

ÎCCJ a respins cererea lui Nicușor Constantinescu de suspendare a executării pedepsei - UPDATE
De Mediafax 11 ianuarie 2017

Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) au rămas în pronunțare, astăzi, pe solicitarea fostului președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, de suspendare a executării pedepsei din dosarul Centrului Militar Zonal, pe motiv de boală.

Nicușor Constantinescu, mutat la Penitenciarul Slobozia în regim închis, deși nu a primit încă tratament pentru cancerul de care suferă!
17 noiembrie 2016

Plimbat între instanțe, acum între închisori. Nicușor Constantinescu a fost mutat la Penitenciarul Slobozia. Decizia vine în contextul în care fostul președinte al Consiliului Județean Constanța nu a fost evaluat corespunzător pentru bolile de care suferă și încă are dosare la instanțele constănțene. Constantinescu a fost transferat la scurt timp după ce dimineață a fost dus cu duba la DNA în dosarul referitor la cadastrul drumurilor județene.

Celeritate zero. Recursul în casație al lui Nicușor Constantinescu, trimis la Curtea Supremă abia după 3 luni
9 noiembrie 2016

Celeritate zero. Recursul în casație din dosarul Centrului Militar Zonal, trimis spre judecare după aproape trei luni. Deși judecătorii Curții de Apel Constanța s-au grăbit să-l condamne la 5 ani de închisoare pe Nicușor Constantinescu în acest dosar, nu același lucru l-au făcut cu recursul în casație.

Începe judecata contestațiilor în anulare în dosarul CMZ. Nicușor Constantinescu, așteptat la Curtea de Apel Constanța - VIDEO
26 octombrie 2016

Mâine începe judecata contestațiilor în anulare în dosarul Centrului Militar Zonal. Este cel în care Nicușor Constantinescu a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare după ce Consiliul Județean Constanța nu a plătit la timp câteva facturi.

Martori în dosarul elicopterului: 'Operarea aparatului de zbor nu putea fi făcută din bani europeni. Plățile pentru acest serviciu s-au făcut cu aprobarea CJ Constanța'
25 octombrie 2016

'Costurile întreținerii și operării elicopterului SMURD nu puteau fi acoperite din fonduri europene'. Este reacția avocatului lui Nicușor Constantinescu, după ce fostul președinte al Consiliul Județean a fost acuzat în instanță că ar fi făcut plăți ilegale din bugetul instituției.

Curtea de Apel Constanța, răspuns la scrisoarea deschisă a lui Nicușor Constantinescu. Avocații transmit că judecătorii îi încalcă drepturile fundamentale!
21 octombrie 2016

În urmă cu câteva zile, Nicușor Constantinescu a transmis o scrisoare deschisă în care reclama modul abuziv în care judecătorii din dosarul Centrului Militar Zonal îi întârzie recursul în casație.

Scrisoarea deschisă a lui Nicușor Constantinescu pentru președintele Curții de Apel Constanța: 'Cine îi dă dreptul acestui om-judecător să îmi calce în picioare drepturile?'
De Neptun TV 17 octombrie 2016

Nicușor Constantinescu a trimis, astăzi, o scrisoare deschisă președintelui Curții de Apel Constanța în care reclamă modul abuziv și ilegal în care judecătorul Dan Iulian Năstare refuză să transmită recursul în casație formulat de fostul șef al CJ Constanța către ÎCCJ.

Denunțătorul lui Nicușor Constantinescu, protejat de DNA? Acuzat de foștii asociați că i-a țepuit cu milioane de euro, Marian Turbatu încă face afaceri - DOCUMENTE
27 septembrie 2016

Vineri începe judecata apelului în dosarul eolienelor în care Nicușor Constantinescu a fost denunțat de afaceristul Marian Turbatu. Dosarul a ajuns deja în această fază în condițiile în care procurorii nu s-au atins de Turbatu, deși acesta are plângeri penale înregistrate de ani buni.

Scrisoarea deschisă a lui Nicușor Constantinescu: 'DNA Constanța recidivează: au fabricat un nou dosar penal politic abuziv!'
De Neptun TV 22 septembrie 2016

Prin intermediul unei scrisori deschise, Nicușor Constantinescu, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, a anunțat, astăzi, că procurorii DNA Constanța i-au fabricat un nou dosar penal bazat pe... hotărâri luate de Consiliul Județean.

Nicușor Constantinescu a depus plângere penală împotriva procurorilor DNA Constanța în care îi acuză de TORTURĂ și CERCETARE ABUZIVĂ - DOCUMENTE
De Robert Nenciu 22 septembrie 2016

Procurorii DNA Andrei Bodean și Sorin Constantinescu, precum și judecătorii Iulia Cezara Suciu, Dan Iulian Năstase și Andreea Ianca, fac obiectul unei noi plângeri penale a lui Nicușor Constantinescu. Cei cinci magistrați sunt acuzați de cercetare abuzivă, supunere la rele tratamente, tortură și abuz în serviciu.

Fostul vicepreședinte al CJ Constanța, Cristinel Dragomir, martor la Tribunal: 'Achiziția elicopterului și apoi cedarea lui la Aerodromul Tuzla s-au făcut legal' - DOCUMENTE
13 septembrie 2016

Tribunalul Constanța a judecat un nou termen în dosarul elicopterului în care este inculpat Nicușor Constantinescu. Instanța l-a audiat pe fostul vicepreședinte al CJ Constanța, Cristinel Dragomir. Acesta a confirmat că achiziția elicopterului pentru situații de urgență s-a făcut în conformitate cu legea și după aprobarea în acest sens a unei hotărâri la Consiliului Județean.

Scrisoarea deschisă a lui Nicușor Constantinescu din Penitenciarul Poarta Albă: 'Condamnat, fără să fiu acuzat că aș fi furat vreun leu' - DOCUMENTE
9 septembrie 2016

Condamnat definitiv la 5 ani de închisoare în dosarul Centrului Militar Zonal, fostul președintele al Consiliului Județean Constanța a fost încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă încă din luna mai. A depus contestație în anulare și un recurs în casație împotriva sentinței date de Curtea de Apel Constanța.