sîmbătă, 27 aprilie 2019

ZIUA MONDIALĂ A EDUCAȚIEI. Școlile din Capitală și din câteva județe, închise astăzi!

ZIUA MONDIALĂ A EDUCAȚIEI. Școlile din Capitală și din câteva județe, închise astăzi!

 

Școlile din Capitală, dar și unitățile din câteva județe ale țării vor fi închise, vineri, de Ziua Mondială a Educației, ziua nelucrătoare fiind prevăzută în contractul colectiv pe ramură, semnat de princiipalele confederații sindicale. De asemenea, în București, unele unități de învățământ în care vor funcționa secții de votare pentru referendumul din 6 și 7 octombrie ar putea avea program modificat în cursul zilei de luni.

Școlile din Capitală vor fi închise în cursul zilei de vineri, 5 octombrie, când se sărbătorește Ziua Mondială a Educației.

Ziua nelucrătoare este prevăzută în contractul colectiv de muncă semnat de Ministerul Educației Naționale cu reprezentanții confederațiilor sindicale reprezentative la nivel național.

Din același motiv vor fi închise și unitățile de învățământ din mai multe județe ale țării, precum Suceava, Brăila și Buzău. În județul Galați, vor fi închise școlile unde sindicaliștii au semnat contractul colectiv de muncă, în timp ce în celelalte unități se vor desfățura ”activități specifice”.

Aceleași activități, programate de către dascăli, vor avea loc și în restul școlilor din țară, în majoritatea județelor fiind zi lucrătoare.

Ziua Mondială a Educației este sărbătorită la 5 octombrie, începând cu anul 1994, fiind desemnată astfel de către UNESCO.

De asemenea, în municipiul București, unele unități de învățământ în care vor funcționa secții de votare pentru referendumul din 6 și 7 octombrie ar putea avea program modificat în cursul zilei de luni.

Comenteaza aceasta stire

Admiterea la școlile de poliție nu se organizează anul acesta. Motivul invocat de autorități
De Neptun TV 3 aprilie 2019

În anul calendaristic curent nu va exista posibilitatea tehnică pentru a mai putea fi organizată o nouă sesiune de admitere, anunță MAI.

Începe a doua etapă de înscriere în învățământul primar pentru anul școlar 2019 - 2020
De Neptun TV 2 aprilie 2019

În prima etapă de înscriere în învățământul primar au fost depuse la nivel național 150.084 de cereri.

Dezastru național la simularea de la Bacalaureat! Rata de promovare de 36,88%!
De Neptun TV 30 martie 2019

Rezultatele de la simularea de la Bacalaureat, organizată de Ministerul Educației Naționale în perioada 11-13 martie, arată o rată cumulată de promovare, la clasele XI-XII, de 36,88%, în creștere cu 0,36% față de anul trecut, când a fost de 36,52%.

REZULTATE SIMULARE BAC 2019, anunțate astăzi. Notele obținute la simularea examenului de Bacalaureat nu se contestă
De Mediafax 29 martie 2019

Notele obținute nu se contestă și pot fi trecute în catalog în baza unei cereri scrise, depusă de elevi sau de părinții acestora.