miercuri, 11 iulie 2018

Topul celor mai frumoase orașe de pe pământ și topul celor mai ocolite de turiști

V-ați întrebat care este cel mai căutat oraș de pe pâmânt? Dacă nu, vă spunem noi. În topul preferinţelor este Melbourne, urmat la mică de distanţă de Viena şi de Vancouver. La polul opus se află capitala Siriei, Damasc, dar şi Capitala Ucrainei, Kiev.

Conflictele armate, amenințările teroriste și sărăcia îi alungă pe oamenii din marile orașe ale lumii. Acest truism a fost încă o dată subliniat într-un sondaj de opinie realizat la nivel global aparținând The Economist Intelligence Unit.

Raportul a fost realizat în funcție de mai multe criterii, printre care stabilitatea, sistemele de sănătate, educație și cultură, dar și infrastructura din marile orașe ale lumii. Potrivit rezultatelor, două din primele trei poziții ale clasamentului sunt ocupate de orașe din zone diametral opuse, Melbourne din Australia ocupă prima poziție, fiind cel mai bine văzut oraș al lumii, în timp ce Vancouver din Canada este pe locul 3.

Vorbim despre orașe aflate la mii de kilometri de principalele arii de conflinct și în afara tensiunilor diplomatice. Între acestea, pe locul 2 în top 10 se află Viena.

Surprizător, este faptul că din acest clasament au ieșit orașe precum Londra sau New York, pe fondul amenințărilor teroriste din ultima perioadă. Tot din același motiv nici Franța sau Suedia nu se mai numără printre cele mai căutate destinații. La polul opus, în raportul realizat de The Economist Intelligence Unit, prima poziție între orașele de care oamenii se feresc cel mai mult este ocupată de Capitala Siriei, Damasc, măcinată de conflictele armate dintre regimul sirian, gruparea Stat Islamic și opozanții președintelui Bashar al Asaad. Este urmată îndeaproape de Lagos și Tripoli, din Nigeria, respectiv Libia.

Cea mai neobișnuită prezență în acest clasament este cea a capitalei Ucrainei, Kiev, care figurează pe poziția a zecea a orașelor care trebuie evitate.

Comenteaza aceasta stire