luni, 5 august 2019

SUBIECTE SIMULARE EVALUARE NATIONALA 2019 EDU.RO! Ce a picat la Limba Română

SUBIECTE SIMULARE EVALUARE NATIONALA 2019 EDU.RO! Ce a picat la Limba Română

Simularea la Evaluarea Națională 2019 a început azi cu proba la Limba și Literatura Română, pentru elevii de clasa a VII-a și a VIII-a. 

La subiectul I, elevii de clasa a VIII-a au avut mai multe cerinte pe baza poeziei "Stai si-asculti sub ramuri..." de St. O. Iosif.

 La subiectul al II-lea, elevii au primit un text scris de Andrei Visan, numit "Cum s-a infiintat Gradina Botanica din Bucuresti", pe baza caruia au avut de rezolvat mai multe cerinte. De asemenea, ei au avut de realizat un eseu despre o intamplare la muzeu.

La simularea de la clasa a VII-a, elevii au avut de realizat un rezumat dintr-un basm popular, iar la subiectul al II-lea elevii au avut de realizat o compunere despre o activitate extrascolara.

Aproximativ 350.000 de elevi din clasele a VII-a si a VIII-a sunt asteptati sa participe la simularea Evaluarii Nationale care a inceput, astazi, cu proba scrisa la Limba si Literatura romana.

Potrivit MEN, la ora 9.00 au fost distribuite subiectele. Accesul elevilor in sali este permis pana la ora 8.30, timpul destinat elaborarii unei lucrari scrise fiind de doua ore de cand s-a incheiat distribuirea subiectelor fiecarui elev.

"Subiectele sunt elaborate de catre specialistii Centrului National de Evaluare si Examinare si sunt proiectate astfel incat tratarea lor sa valorifice capacitatea elevilor de a se exprima pe temele din programa de examen parcurse pana la aceasta data. Corectarea lucrarilor va fi realizata in baza unor bareme care asigura unitatea si obiectivitatea evaluarii si notarii la nivel national, de catre doi profesori, de regula, din unitatile de invatamant in care elevii sustin simularea", explica MEN.

Rezultatele, trecute in catalog la cerere

Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecarei unitati de invatamant prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedinte cu parintii, precum si la nivelul Consiliului profesoral in vederea adoptarii unor masuri adecvate pentru imbunatatirea performantelor scolare.

La solicitarea scrisa a elevului sau a parintelui/tutorelui, notele obtinute la simularile nationale pot fi trecute in catalog.

Obiectivele acestei simulari sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care il vor sustine la finalul ciclului gimnazial, stabilirea nivelului real de pregatire atins in aceasta etapa, precum si optimizarea pregatirii in vederea obtinerii unor rezultate satisfacatoare la probele din luna iunie.

Ministerul Educației a revenit asupra deciziei de a modifica structura subiectelor Evaluarea Națioanlă, renunțând la testele grilă și retrăgându-le, la scurt timp, de pe site-ul oficial Edu.ro. Subiectele la Evaluarea Națională 2019 au fost refăcute și regândite! Iată ce modele de subiecte sunt acum aprobate pentru examenul de Evaluare Națională 2019. În perioada 11-13 martie, elevii claselor VII-a și a VIII-a susțin Simularea pentru Evaluarea Națională 2019.

 

Calendar Simulare 2019 Evaluarea Naționala

În perioada11-13 martie 2019 elevii de clasa a VII-a și a VIII-a vor susțin simulările la Evaluarea Națională după următorul program:

11 martie 2019-Limbă și literatură română – probă scrisă

12 martie 2019-Matematică – probă scrisă

13 martie 2019-Limbă și literatură maternă – probă scrisă

22 martie 2019-Afișarea rezultatelor

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

CONSTANȚA. Daniel Ababei, elev de nota 10 la bacalaureat: 'În sistemul de învățământ românesc se pune accentul pe cantitatea informației, nu pe calitate'
De Neptun TV 11 iulie 2019

Daniel Ababei a obținut nota maximă la examenul de Bacalaureat. Din toamnă, va urma cursurile universității „Imperial College London“, la Secția de securitate cibernetică.