sîmbătă, 9 septembrie 2017

SPECTACOL ÎN MIJLOCUL STRĂZII! 'Amare Street Fest' - Festival Internațional de Teatru de Stradă, în Constanța!

SPECTACOL ÎN MIJLOCUL STRĂZII! 'Amare Street Fest' - Festival Internațional de Teatru de Stradă, în Constanța!

Asociația Eurocult reia tradiția marilor celebrări, într-o reinterpretare modernă și o nouă structură, intitulată AMARE STREET FEST – Festivalul Internațional de Teatru de Stradă Constanța!

„Amare” înseamnă „a iubi”, căci aceasta este menirea lumii, spune poetul Ovidius, iar acest Festival Internațional de Teatru de Stradă se desfășoară sub semnul artei iubirii. Marile Dionisii de la Tomis redevin, astfel, centrul de interes al Cetății, așa cum era în vechime,sub o nouă denumire și sub forma unui spectaculos alai de dansatori, aruncători de steaguri, satiri și nimfe, arlechini, toboșari, animale fantastice și multe alte surprize!

AMARE STREET FEST va pleca din fața Sălii Sporturilor,sâmbătă, 9 septembrie 2017, de la ora 19.30, și va poposi, alături de toți locuitorii Tomisului, în piața ce poartă numele marelui poet, unde vor avea loc mai multe spectacole.

Recomandare: Vara nu s-a încheiat! Vezi ce evenimente au loc pe litoral și în Delta Dunării în luna septembrie - DETALII

Duminică, toți constănțenii și turiștii sunt așteptați, începând cu ora 16.00, în Piața Ovidiu, pentru un sfârșit de săptămână spectaculos. Programul va lua sfârșit în jurul orei 22.00.

'Invităm toți locuitorii Cetății, tomitani, invitați sau doar în trecere, să însoțească cea mai spectaculoasă manifestare a istoriei și culturii, teatrul de stradă, și să-și bucure sufletele și mințile alături de incredibilele performanțe ale trupelor și artiștilor internaționali invitați: Sbandieratori dei Rioni di Cori (Italia), Saurus (Olanda), Mirror Familly (Slovacia), Roo’d (Marea Britanie), Firewinds (România), Harlequins (Slovacia), Blade Strings (România), Fish Drummers (Slovacia), Violoncellisimo (România) și mulți alții', transmit organizatorii.

„Veniți să vedeți ce n-ați mai văzut NICIODATĂ!“ – este promisiunea organizatorilor, care promit, astfel, Cetății o revitalizare a tradiției și, de ce nu, o continuare a ei, căci dacă Marile Dionisii sunt prezente pe parcursul întregii istorii a vechii Elade, AMARE STREET FEST poatedeveni o marcă definitorie a istoriei prezentului!

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

CONSTANȚA. Restricții de circulație pe mai multe bulevarde, în acest weekend, din cauza evenimentului AMARE Street Fest
De Neptun TV 8 septembrie 2017

Primăria municipiului Constanța aduce la cunoștința opiniei publice faptul că în perioada 9 - 10 septembrie 2017, când în municipiul Constanța va avea loc evenimentul cultural-artistic AMARE STREET FEST – Festivalul Internațional de Teatru de Stradă, vor fi impuse restricții de circulație.

SPECTACOL ÎN MIJLOCUL STRĂZII! 'Amare Street Fest' - Festival Internațional de Teatru de Stradă, în Constanța!
De Neptun TV 6 septembrie 2017

Asociația Eurocult reia tradiția marilor celebrări, într-o reinterpretare modernă și o nouă structură, intitulată AMARE STREET FEST – Festivalul Internațional de Teatru de Stradă Constanța!

Spectacol special: 'Complet alb', în această seară pe scena Teatrului Național de Operă și Balet Oleg Danovski
De Neptun TV 6 septembrie 2017

Orașul Constanța a devenit, în luna septembrie, o adevărată Mecca artistică și culturală. Pentru al doilea an la rând, Festivalul Internațional de Teatru Independent de la Constanța, ediția a II-a sau, mai simplu, FITIC 2.0, a adunat zeci de artiști tineri și consacrați ai teatrului independent, în concurs și în off, umplând până la refuz sălile Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”.

'I love democracy': democrația, la judecata spectatorilor!
De Andreea Filip 5 septembrie 2017

Democrația prost înțeleasă poate transforma un criminal într-un erou național luat ca model, iar un om nevinovat ajunge captiv în menghina “sistemului”. Este mesajul profund al piesei I love democracy care s-a jucat aseară, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru Independent de la Constanța. Piesa este scrisă de dramaturgul Sorin-Lucian Ionescu, directorul general al televiziunii Neptun și este o dramatizare după romanul Fetița și țigara al francezului Benoit Duteurtre, în regia lui Andrei Roșu.

COSTINEȘTI. A început Gala HOP a Tânărului Actor, eveniment-concurs destinat absolvenților de Teatru din România
De Neptun TV 5 septembrie 2017

Cea de a XX-a ediție a Galei HOP a Tânărului Actor se desfășoară în perioada 4-7 septembrie și are ca temă "Singurătate - Suportabila singurătate a ființei la Anton P. Cehov".

FITIC 2.0: zeci de spectacole de teatru și premiere de strategie culturală - PROGRAMUL COMPLET al evenimentului
De Neptun TV 4 septembrie 2017

Gustul publicului este suveran, dincolo de argumente cu iz tehnic și detalii subtile de mecanica artei. Dacă place, place și dacă nu, publicului nu-i este teamă să arate asta. Nu toți actorii sunt, însă, pregătiți să accepte o atare abordare. De aceea s-a inventat Festivalul Internațional de Teatru Independent de la Constanța (FITIC).