luni, 2 octombrie 2017

Școala de Vară 'Tinerii de Azi - Adulții de Mâine'

Școala de Vară 'Tinerii de Azi - Adulții de Mâine'

Asociația Generației de Azi a finalizat cu succes a IV-a ediție a proiectului consacrat Școala de Vară Tinerii de Azi - Adulții de Mâine, desfășurat în perioada 22-28 august, în Eforie Nord, județul Constanța.

Evenimentul de mare amploare ce propune dezvoltarea personală a adolescenților într-un cadru non-formal s-a concretizat prin participarea a peste 60 de tineri din 20 de județe ale țării. Proiectul Școala de Vară "Tinerii de Azi - Adulții de Mâine", adresat participanților cu vârste cuprinse între 14 și 25 de ani, intenționează să implementeze într-un context propice progresului o nouă noțiune asupra învățării, propulsând tinerii să evolueze într-un mediu novator, diferit de cel oferit de instituțiile clasice de învățământ.

Asociația Generației de Azi preia inițiativa de a integra adolescenții din România în societate, atât pe plan profesional, cât și social, oferind sprijin în orientarea acestora. Abordând latura non-formală a procesului de învățare, Școala de Vară "Tinerii de Azi - Adulții de Mâine" dezvoltă din punct de vedere personal și interpersonal abilitățile de viitor ale tinerilor, conferind training-uri practice și ateliere artistice. Ca în fiecare an, proiectul a îmbinat partea academică și cea de agrement, participanții profitând, pe lângă training-urile specifice, de sesiuni zilnice de team-building pe plajă și seri tematice în cadrul cărora s-au desfășurat jocuri și activități de intercunoaștere.

Training-urile următoare au fost susținute de: Mara Perța (trainer, profesor de limba și literatura română) - Teamwork și inteligența socială, Elena Solonaru (trainer, profesor de limba franceză) - Stima de sine și productivitatea personală, Petru Mustățeanu (trainer, mediator) - Inteligența emoțională și inteligențele multiple, Daniel Octavian Niță (trainer, consultant în elaborarea de proiecte cu finanțare europeană)- Curs de dezvoltare a abilităților de Comunicare Interpersonală, Anca Donisan (instructor de pantomimă) - Pantomimă, Ștefan Iancu (student al Facultății de Teatru și Televiziune, UBB Cluj) - Teatru, Adrian Lepădatu (actor cu diverse roluri în teatru, filme și seriale TV) - Teatru, Radu Posoi (instructor de dans la Salsa Dynamyk Craiova) - Dans și Daniel Dobre (solist și compozitor, fost participant X Factor) - Muzică.

Școala de Vară Tinerii de Azi - Adulții de Mâine reprezintă proiectul de suflet al asociației, prin care putem observa clar evoluția tinerilor de la o ediție la cealaltă, reușind să profite de informații pe care sistemul actual de învățământ nu le poate oferi și stabilind relații de prietenie la nivel național. Școala de Vară este mai mult decât o săptămână la mare, aceasta reprezintă o istorie completă, pentru care doresc să le mulțumesc tuturor celor care au contribuit cu succes la îndeplinirea acesteia. Chiar dacă acest capitol s-a terminat, în încheiere nu se află un ".", ci un ";", întrucât povestea continuă, regăsindu-ne și mai dornici de o schimbare”, a declarat Cristian Tănase, Președintele Asociației Generației de Azi.

Acest proiect s-a desfășurat cu susținerea partenerilor media: Neptun TV, Radio Sky, DC News, Generatia lui John, Adevarul, Mangalia TV, Radio Dobrogea, BogdanDinu.com, Constanta News, Constanteanul, Constanta 100%, Tomis News, Info Sud-Est, Mesager de Constanta, Suceava News, Tele Buzz.

Mulțumiri speciale Livrez Dragoste - Atelierul de scrisori. Asociația Generației de Azi este o organizație non-guvernamentală, care are ca obiective majore promovarea tinerilor în mediul social, economic și educațional, precum și responsabilizarea acestora cu privire la viața lor și rolul pe care îl au în familie, școală și societate.

Comenteaza aceasta stire

FURTUNĂ PE LITORAL. Plaja din Eforie Sud, înghițită de valuri! VIDEO
De Neptun TV 28 septembrie 2017

În ultimile zile, județul Constanța s-a aflat sub cod galben de vânt puternic, cu rafale ce au depășit 55 de kilometri/ oră, conform Administrației Naționale de Meteorologie.

SPECTACOL MARIN. Cu zmeele în aer și plăcile sub picioare, pasionații de kitesurfing înfruntă vântul și valurile
De Ioana Paidos 27 septembrie 2017

Dacă vântul puternic dă tuturor bătăi de cap, sunt și persoane care îl așteaptă cu sufletul la gură. Ne referim la pasionații de kitesurf, care vin din toate colțurile țării la Mamaia pentru a înfrunta valurile. Cu zmeul în aer și placa sub picioare, reușesc să se ridice metri întregi deasupra apei și să prindă viteze amețitoare.

Hotelurile ar putea administra suprafețe de plajă, în funcție de numărul locurilor de cazare
De Neptun TV 25 septembrie 2017

Hotelurile de pe litoral ar putea administra suprafețe de plajă în funcție de numărul locurilor de cazare, a declarat astăzi, la Constanța, ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, precizând însă că acest lucru se poate întâmpla de anul viitor, transmite agenția Mediafax.

CONSTANȚA. Spectacol impresionant pe Plaja Modern - actori celebri, spectacole pirotehnice, cai și o corabie!
De Antonia Maer 8 septembrie 2017

Organizatorii spun că e departe de a fi doar o piesă de teatru, ci mai degrabă o lecție de istorie pe viu, reconstituirea unei file din viața poetului exilat să-și sfârșească zilele în Cetatea Tomis.

Vara nu s-a încheiat! Vezi ce evenimente au loc pe litoral și în Delta Dunării în luna septembrie - DETALII
De Neptun TV 6 septembrie 2017

Vara nu s-a încheiat pe litoral și în Delta Dunării, evenimentele continuă să se desfășoare și să ofere turiștilor momente unice în vacanța de vară.

Școala de Vară 'Tinerii de Azi - Adulții de Mâine'
De Neptun TV 4 septembrie 2017

Asociația Generației de Azi a finalizat cu succes a IV-a ediție a proiectului consacrat Școala de Vară Tinerii de Azi - Adulții de Mâine, desfășurat în perioada 22-28 august, în Eforie Nord, județul Constanța.

Goran Bregovic, concert de senzație la încheierea sezonului estival, în stațiunea Mamaia!
De Antonia Maer 3 septembrie 2017

Petrecere de zile mari pe ritmurile artistului Goran Bregovic, pe o plajă exclusivistă din stațiunea Mamaia. Aseară, sute de oameni, printre care și numeroase vedete, au fredonat versurile starului internațional și au dansat pe nisip, în acordurile orchestrei sale. Spectacolul a fost încununat de un senzațional foc de artificii.

FOTO/VIDEO. Ambulanța SMURD la terasa chef-ului Cătălin Scărlătescu din stațiunea Mamaia
De Neptun TV 2 septembrie 2017

O ambulanță SMURD a fost solicitată să intervină pentru preluarea unui pacient de pe terasa chef-ului Cătălin Scărlătescu din stațiunea Mamaia.