luni, 5 august 2019

Rezultate Titularizare 2018. S-au afișat notele obținute de profesori la examen!

Rezultate Titularizare 2018. S-au afișat notele obținute de profesori la examen!

Rezultatele examenului de titularizare au fost afișate, azi, la sediile inspectoratelor școlare și pe site-ul titularizare.edu.ro. Contestațiile se depun la sediile inspectoratelor școlare județene pe 17 iulie și 18 iulie, rezultatele finale urmând a fi publicate pe 24 iulie.

Cei peste 31.000 de candidați înscriși la concursului național de ocupare a posturilor didactice vacante în învățământul preuniversitar au aflat rezultatele marți. Acestea au fost afișate la sediile inspectoratelor școlare județene, dar și pe site-ul titularizare.edu.ro.

De asemenea, tot marți se depun contestațiile la sediile inspectoratelor școlare județene, după afișarea rezultatelor, până la ora 21:00, dar pot fi depuse și miercuri, până la ora 15:00.

Rezultatele finale vor fi făcute publice pe 24 iulie.

În 2017, rata de promovare a examenului de titularizare a fost de 47,63%.

Peste 31.000 de candidați au susținut, săptămâna trecută, proba scrisă din cadrul concursului național de ocupare a posturilor didactice vacante în învățământul preuniversitar.

La nivel național sunt disponibile peste 4.500 de posturi pentru angajare pe perioadă nedeterminată. Dintre acestea, 3.354 de posturi didactice/catedre vacante sunt în mediul urban și 1.148 în mediul rural.

“Cele mai multe posturi vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată vizează următoarele discipline/specializări: educatori/profesori pentru învățământ preșcolar în limba română (1.094), învățători/profesori pentru învățământ primar în limba română (882), muzică instrumentală (274) și educație fizică și sport (287)”, arată Ministerul Educației Naționale.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidații trebuie să obțină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția specială în profilul postului.

Repartizarea candidaților pentru angajare pe perioadă nedeteminată se realizează în ședințe publice organizate de inspectoratele școlare în data de 26 iulie.

Comenteaza aceasta stire

CONSTANȚA. Daniel Ababei, elev de nota 10 la bacalaureat: 'În sistemul de învățământ românesc se pune accentul pe cantitatea informației, nu pe calitate'
De Neptun TV 11 iulie 2019

Daniel Ababei a obținut nota maximă la examenul de Bacalaureat. Din toamnă, va urma cursurile universității „Imperial College London“, la Secția de securitate cibernetică.