marţi, 26 martie 2019

Promisiunea lui Iohannis: Aflarea adevărului și pedepsirea celor vinovați pentru crimele comise la Revoluție

Promisiunea lui Iohannis: Aflarea adevărului și pedepsirea celor vinovați pentru crimele comise la Revoluție

Klaus Iohannis a declarat că, la 29 ani de la Revoluție, va continua să militeze pentru aflarea adevărului și pedepsirea celor vinovați pentru crimele comise și că "onorăm memoria victimelor Revoluției doar opunându-ne ferm oricăror atacuri împotriva justiției și a instituțiilor democratice".

 

„În Decembrie 1989, sătui de abuzuri și neajunsuri, românii au ales să lupte în stradă pentru idealurile lor. Semenii noștri și-au dat viața pentru ca noi să trăim astăzi în libertate și democrație. Voi milita, în continuare, pentru aflarea adevărului și pedepsirea celor vinovați pentru crimele comise atunci”, a scris Klaus Iohannis, vineri, pe Facebook.

De asemenea, șeful statului a subliniat că românii nu vor mai tolera o guvernare autocratică, bazată pe abuzul de putere, pe corupție.

„Istoria ne arată că niciun regim care își umilește și disprețuiește propriii cetățeni nu poate rezista. Românii nu vor mai tolera o guvernare autocratică, bazată pe abuzul de putere, pe corupție, incompetență și pe disprețul profund față de cetățean. Onorăm memoria victimelor Revoluției doar opunându-ne ferm oricăror atacuri împotriva justiției și a instituțiilor democratice”, a conchis Iohannis.

De altfel, președintele Klaus Iohannis a depus, vineri dimineață, o coroană de flori în memoria victimelor Revoluției la troița din Piața Universității.

În urmă cu 28 de ani, în București izbucnea Revoluția care a dus la căderea regimului comunist. După o noapte de foc, Nicolae Ceușeascu fugea, puterea rămânând scurtă vreme în mâinile poporului din stradă. Manifestațiile începute la Timișoara, în 15 decembrie 1989, ca răspuns la încercarea guvernului de a-l evacua pe pastorul reformat Laszlo Tokes, însoțite de o reprimare sângeroasă, dar și de declararea orașului liber de comunism, în 20 decembrie 1989, și-au găsit ecoul la București în 21 decembrie.

 

Comenteaza aceasta stire

Premierul Dăncilă a anunțat mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim
De Neptun TV 24 martie 2019

Șeful Executivului spune că memorandumul va fi discutat cu toate instituțiile, inclusiv președinția, dar numai după ce se ajunge la forma finală.

Iohannis cere consultări cu societatea civilă cu privire la organizarea unui REFERENDUM
De Mediafax 22 martie 2019

Președintele Klaus Iohannis a declarat săptămâna aceasta că este ”aproape hotărât” să organizeze un referendum pe data de 26 mai, când vor avea loc alegerile europarlamentare, și alături de echipa de la Cotroceni lucrează foarte intens la acest lucru.