miercuri, 11 iulie 2018

PRIMA mașină PLUTITOARE a fost inventată! VIDEO

PRIMA mașină PLUTITOARE a fost inventată! VIDEO

Multe inovații se nasc în urma unor tragedii. Așa a apărut și mașina plutitoare, creată de un japonez în urma dezastrului provocat de valurile unui tsunami.

Mai multe companii, precum Trinex Assets Co. și Yamada Denki Co. s-au arătat interesate să colaborareze acum cu el și să producă sau să comercializeze vehiculul plutitor. 

Pe 11 martie 2011, în timp ce valurile unui tsunami măturau coasta nord-estică a Japoniei, Hideo Tsurumaki asista neputincios la spectacolul tragic al oamenilor care încercau să se salveze în mașinile care se scufundau.

După ce a văzut suferința oamenilor, și la gândul că și mama lui, care locuia lângă ocean, ar fi putut trece prin asemenea situație, lui Tsurumaki i-a venit ideea de a concepe un vehicul care să poată fi folosit atât pe uscat, dar care să și plutească în caz de inundații.

Doi ani mai târziu, japonezul a înființat Fomm Corp, cu un capital de doar 1,800 de dolari. Primul prototip - un vehicul electric mic, etanș la apă, care poate pluti în timpul inundațiilor sau chiar în croazieră la viteze reduse, l-a construit manual în garsoniera în care locuia.

Vehiculul electric proiectat de Tsurumaki are dimensiunea unui cărucior de golf, dispune de un corp ușor și de baterii sub fiecare dintre cele patru locuri. Se accelerează trăgând o pârghie de pe volan, pentru a se economisi spațiul.

Bateriile sunt înlocuibile, astfel încât utilizatorii nu va trebui să aștepte cele șase ore cât durează o încărcare completă. Mașina va călători la fel de mult ca 160 de kilometri la o singură încărcare, cu o viteză maximă de 80 kilometri pe oră. Totuși, aceasta nu va face față undelor prea puternice ale curenților sau ai mareei.

Tsurumaki a lucrat timp de trei ani împreună cu cercetătorii de la Universitatea din Tokyo, pentru a găsi modalități de a conduce mașina în apă cu toate anvelopele scufundate. În cele din urmă, a decis să utilizeze roți în formă de turbină care trag apa în timp ce se rotesc, iar în față a montat o componentă care eliberează apa și realizează propulsia, permițând în același timp vehiculului să se rotească cu ajutorul volanului.

 Sursa video: youtube

Comenteaza aceasta stire