duminică, 18 august 2019

Premieră în istoria României: Simona Halep a fost desemnată campioana mondială a anului 2018

Premieră în istoria României: Simona Halep a fost desemnată campioana mondială a anului 2018

Simona Halep a mai scris o pagină de istorie pentru tenisul românesc, chiar în anul în care a obținut cele mai bune rezultate.

Liderii mondiali Simona Halep și Novak Djokovic au fost desemnați campioni mondiali de Federația Internațională de Tenis (ITF). Pare o alegere firească, însă de-a lungul timpului au fost multe cazuri în cre liderii WTA sau ATP nu au fost și cei desemnați campionii mondiali de către ITF. Așa s-a întâmplat anul trecut când, deși tot Simona a terminat ca lider WTA, campioană mondială a fost desemnată de ITF Garbine Muguruza. Dacă pentru Halep e primul titlu de acest gen, Djokovic deja s-a obișnuit cu asta. El a primit pentru a șasea oară oară titlul de campion mondial.

“Este o mare onoare să fiu desemnată campioană mondială ITF pentru prima dată. Am avut un an incredibil, câștigând primul meu Grand Slam la Roland Garros și terminând sezonul ca numărul 1 mondial. Să fiu recunoscută în acest fel este special cu adevărat și îmi oferă o motivație suplimentară să continui să muncesc în sezonul viitor”, a declarat Halep, care va începe săptămâna 59 în fruntea topului WTA.

Atât Simona Halep cât și Novak Djokovic își vor primi premiile în cadrul unei gale, denumite Cina Campionilor Mondiali, care va avea loc la 4 iunie 2019. Evenimentul va avea loc la Paris, în timpul turneului de la Roland Garros. ITF acordă aceste titluri pe baza un sistem care ține cont de rezultatele de-a lungul anului, dar în care o pondere specială o au turneele de Grand Slam și cele două competiții pe echipe, Cupa Davis și Fed Cup.

Comenteaza aceasta stire