marţi, 2 iulie 2019

OSCAR 2019. 'Green Book' a primit premiul pentru cel mai bun film! Lista completă a câștigătorilor

De Mediafax 10:10, 25 februarie 2019 89 vizite Cultura
OSCAR 2019. 'Green Book' a primit premiul pentru cel mai bun film! Lista completă a câștigătorilor

"Green Book" a primit premiul Oscar pentru cel mai bun lungmetraj, la cea de-a 91-a ediție a galei Academiei de film americane, care are loc duminică noapte, la Dolby Theatre din Los Angeles. Rami Malek a primit premiul pentru cel mai bun actor, pentru partitura din "Bohemian Rhapsody", iar Olivia Colman a primit premiul Oscar pentru cea mai bună actriță în rol principal, cel din "The Favourite". Premiul pentru cel mai bun regizor i-a revenit lui Alfonso Cuaron, pentru lungmetrajul "Roma".

Prezentăm mai jos lista completă a câștigătorilor celei de-a 91-a ediții a premiilor Oscar, care a avut loc duminică noapte, la Dolby Theatre din Los Angeles.

Nominalizat în cinci categorii, "Bohemian Rhapsody", de Bryan Singer și Dexter Fletcher, a primit cele mai multe trofee la gala Oscar 2019, patru, printre care și cel pentru cel mai bun actor în rol principal, Rami Malek. "Bohemian Rhapsody" a devenit, în decembrie 2018, filmul biografic muzical cu cele mai mari încasări din istorie, după ce a depășit pragul de 600 de milioane de dolari, la mai puțin de două luni de la lansare. Producția care urmărește cariera trupei britanice Queen a fost lansată pe 18 octombrie 2018, având parte de cronici amestecate, dar a fost lăudată interpretarea lui Rami Malek în rolul lui Freddie Mercury. De altfel, în ianuarie, filmul a primit premiul Globul de Aur pentru cea mai bună dramă, dar și pe cel pentru cel mai bun rol principal masculin.

"Green Book", de Peter Farrelly, cu cinci nominalizări, "Black Panther", de Ryan Coogler, cu șapte nominalizări, și "Roma", de Alfonso Cuaron, cu zece nominalizări, au primit fiecare câte trei trofee Oscar.

Astfel, Alfonso Cuaron a primit premiul pentru cel mai bun regizor pentru lungmetrajul "Roma", prima producție a platformei Netflix nominalizată la categoria "cel mai bun film". Totodată, drama în alb și negru cu tentă autobiografică a lui Alfonso Cuaron a primit premiul Oscar pentru cel mai bun film străin.

"Green Book" a primit premiul Oscar pentru cel mai bun lungmetraj, duminică noapte. "Green Book", de Peter Farrelly, a devenit un favorit în cursa pentru premiul Oscar pentru cel mai bun film după ce a câștigat și Globul de Aur pentru cea mai bună comedie, dar și trofeul Sindicatului producătorilor americani.

Un film "road trip" a cărui acțiune are loc în anii 1960, într-o Americă segregată, "Green Book", cu cinci nominalizări, a mai primit, duminică noapte, premiile Oscar pentru cel mai bun actor într-un rol secundar (Mahershala Ali) și cel mai bun scenariu original, semnat de Nick Vallelonga, Brian Currie și Peter Farrelly.

După un Oscar primit în 2017, pentru rolul din "Moonlight", de Barry Jenkins, Ali a devenit anul acesta al doilea actor premiat cel mai repede cu un al doilea trofeu al Academiei americane, după Tom Hanks (în 1993, pentru "Forest Gump", și în 1994, pentru "Philadelphia").

Anul acesta au mai fost nominalizate la premiul Oscar pentru cel mai bun film "Black Panther", "BlacKkKlansman", "Bohemian Rhapsody","The Favourite", "Roma", "A Star Is Born" și "Vice".

Lungmetrajul de epocă "The Favourite", de Yorgos Lanthimos, care, ca și "Roma", conducea, cu zece selecții, în topul nominalizărilor, a primit un singur premiu Oscar, cel pentru cel mai bun rol principal feminin, atribuit Oliviei Colman. O câștigătoare surpriză, pentru unii specialiști, de vreme ce favorita în această cursă era Glenn Close, nominalizată pentru rolul din "The Wife".

Anul acesta, pentru prima dată, Spike Lee a fost nominalizat atât la premiul pentru cel mai bun regizor, cât și la cel pentru cel mai bun film, în calitate de producător, fiind doar al șaselea cineast de culoare care se poate lăuda cu această performanță, după Jordan Peele, John Singleton, Lee Daniels, Steve McQueen și Barry Jenkins. El a concurat la Oscaruri cu filmul "BlacKkKlansman", care a primit șase nominalizări, dar a câștigat un singur trofeu, cel pentru cel mai bun scenariu adaptat.

Hannah Beachler a devenit prima femeie de culoare premiată cu Oscar pentru scenografie, cea a lungmetrajului "Black Panther", care a mai primit și trofeele pentru cea mai bună coloană sonoră și cele mai bune costume.

Cea de-a 91-a gală a premiilor Oscar a avut loc duminică noapte, la Dolby Theatre din Los Angeles.

Ediția de anul acesta a galei Oscar a avut loc fără o gazdă oficială, iar momentele din timpul ceremoniei au fost prezentate de mai multe vedete, fiind pentru prima dată când se întâmplă acest lucru în ultimii 30 de ani.

Anul trecut, lungmetrajul "The Shape of Water", de Guillermo del Toro, a fost, cu patru trofee Oscar, marele câștigător, fiind desemnat și cel mai bun film.

Lista câștigătorilor premiilor Oscar 2019:

Cel mai bun film: "Green Book"

Cel mai bun regizor: Alfonso Cuaron ("Roma")

Cel mai bun actor în rol principal: Rami Malek ("Bohemian Rhapsody")

Cea mai bună actriță în rol principal: Olivia Colman ("The Favourite")

Cel mai bun actor în rol secundar: Mahershala Ali ("Green Book")

Cea mai bună actriță în rol secundar: Regina King - "If Beale Street Could Talk"

Cel mai bun film străin: Mexic - "Roma"

Cel mai bun lungmetraj de animație: "Spider-Man: Into the Spiderverse

Cea mai bună scenografie: Hannah Beachler, Jay Hart - "Black Panther"

Cel mai bun scenariu adaptat: Charlie Wachtel, David Rabinowitz, Kevin Willmott, Spike Lee - "BlacKkKlansman"

Cel mai bun scenariu original: Nick Vallelonga, Brian Currie, Peter Farrelly - "Green Book"

Cea mai bună imagine: Alfonso Cuaron - "Roma"

Cel mai bun montaj: John Ottman - "Bohemian Rhapsody"

Cea mai bună coloană sonoră: Ludwig Goransson - "Black Panther"

Cel mai bun cântec: "Shallow" din "A Star Is Born" - muzică și versuri de Lady Gaga, Mark Ronson, Anthony Rossomando și Andrew Wyatt

Cel mai bun montaj de sunet: John Warhurst și Nina Hartstone - "Bohemian Rhapsody"

Cel mai bun mixaj de sunet: Paul Massey, Tim Cavagin și John Casali - "Bohemian Rhapsody"

Cele mai bune efecte speciale: Paul Lambert, Ian Hunter, Tristan Myles și J.D. Schwalm - "First Man"

Cele mai bune costume: Ruth Carter - "Black Panther"

Cel mai bun machiaj: Greg Cannom, Kate Biscoe și Patricia Dehaney - "Vice"

Cel mai bun scurtmetraj animat: "Bao"

Cel mai bun scurtmetraj de ficțiune: "Skin"

Cel mai bun lungmetraj documentar: "Free Solo"

Cel mai bun scurtmetraj documentar: "Period. End of Sentence"

Comenteaza aceasta stire