luni, 5 august 2019

Primele IMAGINI din interiorul Catedralei Notre-Dame după incendiul devastator: Altarul și crucea, neatinse de flăcări

De Mediafax 10:32, 16 aprilie 2019 208 vizite Externe
Primele IMAGINI din interiorul Catedralei Notre-Dame după incendiul devastator: Altarul și crucea, neatinse de flăcări

O serie de fotografii făcute în interiorul Catedralei Notre-Dame din Paris arată gradul de distrugere de pe urma incendiului puternic izbucnit luni seara, imaginile oferind, de asemenea, o mică speranță că edificiul va putea fi restaurat, transmite sfgate.com.

 

Edificiul este distrus aproape în întregime, dar primele imagini din interiorul clădirii arată că altarul și crucea sa au rămas neatinse de flăcări. La nivelul boltei, există o gaură uriașă, în dreptul locului unde se afla turla, aceasta prăbușindu-se în timpul incendiului. 

Un oficial francez și șeful departamentului de pompieri din Paris susțin că turnurile dreptunghiulare, puncte de referință ale Catedralei Notre-Dame, au fost salvate de flăcările puternice. Cu toate acestea, valoarea totală a pagubelor nu este cunoscută încă.

Șeful departamentului de pompieri de la Paris, Jean-Claude Gallet, a spus că datorită eforturilor neîncetate a sutelor de pompieri, flăcările nu s-au putut răspândi până la clopotnița nordică.

De asemenea, Gallet spune că două treimi din acoperișul edificiului „a fost distrus". Pompierii au anunțat marți dimineața că incendiul este „sub control”. Ministrul de Interne Laurent Nunez declară că autoritățile sunt „prudente", dar sunt într-adevăr mult mai optimiste decât la începutul operațiunii.

Președintele Emmanuel Macron promite că va reconstrui monumentul istoric și anunță că va solicita ajutor international pentru restaurarea Catedralei Notre-Dame din Paris. O campanie națională de strângere de fonduri pentru reconstruirea edificiului va fi lansată marți, președintele francez apelând la ajutor din partea „celor mai mari talente” ale lumii.

Liderul popurului francez a lăudat „curajul” și „profesionalismul” pompierilor, aceștia reușind să salveze fațada edificiului și două turnuri importante.

 

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

Furtună devastatoare în Grecia! Doi români, o mamă și fiul ei de 8 ani, au murit!
De Neptun TV 11 iulie 2019

Peste 100 de persoane au fost rănite din cauza vântului puternic, ploilor și furtunilor care au afectat nordul Greciei, au anunțat autoriățile din Grecia. Autoritățile din Grecia au decretat stare de urgență în zona Halkidiki. Cel puțin 140 de pompieri acționează în zonă

CUTREMUR de 7,1 grade magnitudine, în California: mai mulți răniți, scurgeri de gaze și incendii! E cel mai puternic seism din ultimii 20 de ani!
De Mediafax 6 iulie 2019

Un cutremur de suprafață cu magnitudinea preliminară de 7,1 grade s-a produs, vineri seară, în statul american California, la doar o zi după un alt cutremur puternic în zonă, anunță Institutul de Geofizică din SUA (USGS).