joi, 20 iulie 2017

Nicușor Constantinescu, mutat la Penitenciarul Slobozia în regim închis, deși nu a primit încă tratament pentru cancerul de care suferă!

Plimbat între instanţe, acum între închisori. Nicuşor Constantinescu a fost mutat la Penitenciarul Slobozia. Decizia vine în contextul în care fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa nu a fost evaluat corespunzător pentru bolile de care suferă şi încă are dosare la instanţele constănţene. Constantinescu a fost transferat la scurt timp după ce dimineaţă a fost dus cu duba la DNA în dosarul referitor la cadastrul drumurilor judeţene.

Nicușor Constantinescu a fost transferat de la Poarta Albă la Penitenciarul Slobozia după prânz, potrivit avocaților.

Fostul președinte al Consiliului Județean a fost mutat într-o închisoare cu regim închis, așa cum prevede condamnarea definitivă primită în dosarul Centrului Militar Zonal. Înainte cu puțin timp fusese dus cu duba la sediul DNA Constanța. Era în cârje și a acuzat că starea de sănătate îi este neglijată de autorități.

Transferul are loc în condițiile în care până acum, Constantinescu nu a fost evaluat medical corespunzător pentru bolile de care suferă. În plus, avocatul său spune că nu știe dacă la Slobozia există condiții de reținere și tratament pentru pacienți care suferă de cancer. Marius Mocanu a declarat la „After News” de la Neptun tv că a atacat decizia transferului (VEZI DOCUMENT!), dar aceasta este executorie până se va analiza contestația.

Transferul a avut loc în aceeași zi în care la sediul DNA, procurorii i-au adus la cunoștință lui Constantinescu faptul că au început urmărirea penală în cel de-al șaptelea dosar care îl vizează. Este vorba despre cel referitor la cadastrul drumurilor județene. Și în acest caz, Constantinescu este acuzat de abuz în serviciu, aceeași infracțiune din toate dosarele pe care i le-a deschis DNA.

O acuzație controversată și care, vă reamintim că a fost dezincriminată parțial de CCR. În ciuda acestui lucru, procurorii DNA deschid pe bandă rulantă dosare cu exact aceeași acuzație.

În septembrie, Constantinescu a explicat că lucrările de cadastru pentru drumurile județene erau necesare pentru ca autoritățile locale să poată accesa fonduri europene pentru diverse proiecte pentru infrastructura rutieră.

În plus, avocatul său a precizat atunci că procedurile de atribuire a lucrărilor de cadastrare și plata acestora s-au făcut legal.

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire