miercuri, 19 iulie 2017

Nicușor Constantinescu a depus plângere penală împotriva procurorilor DNA Constanța în care îi acuză de TORTURĂ și CERCETARE ABUZIVĂ - DOCUMENTE

Procurorii DNA Andrei Bodean şi Sorin Constantinescu, precum şi judecătorii Iulia Cezara Suciu, Dan Iulian Năstase şi Andreea Ianca, fac obiectul unei noi plângeri penale a lui Nicuşor Constantinescu. Cei cinci magistraţi sunt acuzaţi de cercetare abuzivă, supunere la rele tratamente, tortură şi abuz în serviciu. Constantinescu solicită procurorului general începrea urmăririi penale împotriva celor cinci şi chiar confruntarea cu aceştia pentru a demonstra toate acuzaţiile pe care le aduce.

Nicușor Constantinescu continuă din penitenciar lupta cu magistrații care l-au condamnat la 5 ani de închisoare cu executare pentru neplata unei facturi de la imobilul unde funcționează Centrul Militar Zonal.

Chiar dacă fapta pentru a fost condamnat este, de fapt, o contravenție pedepsită cu amendă, Constantinescu spune că procurorii DNA au făcut tot posibilul pentru a o transforma în una penală.

“Faptele sunt realizate în mod direct de cei doi procurori prin producerea de probe nereale împotriva mea. (…) Toate aceste acte făcute de procurori erau dispuse pe stări de fapt definite ca fapte contravenționale și nu fapte care intră sub incidența codului penal. Acest lucru probează intenția procurorilor de a aplica măsuri represive împotriva mea, motiv pentru care solicit să fie cercetați…”, scrie Constantinescu în plângerea penală. 

Fostul președinte al CJC mai spune că toate aceste fapte ale procurorilor s-au suprapus peste starea gravă de sănătate demonstrată cu documente.

“Rezultatul imediat produs prin faptele și actele procurorilor menționați au constat în supunerea la tratamente inumane, degradante, atât în perioada de reținere, și urmate în perioada de detenție”, scrie Constantinescu.

Acesta consideră că cei doi procurori DNA, Andrei Bodean și Sorin Constantinescu trebuie cercetați pentru infracțiunile de represiune nedreaptă în sensul că au trimis în judecată o persoană pe care o știau nevinovată. Constantinescu acuză și că a fost supus la rele tratamente, prin atitudinea inumană a procurorilor în momentele în care se afla internat pentru grave probleme medicale.

Procurorii sunt acuzați și de tortură, în sensul în care faptele acestora au afectat grav și iremediabil starea de sănătate fizică și mai ales cea psihică a lui Nicușor Constantinescu. Plângerea penală este îndreptată și împotriva judecătorilor care au dispus sentințele în dosarul CMZ. Fostul președinte CJC solicită procurorului general al României cercetarea celor trei magistrați pentru aceleași cinci infracțiuni, represiune nedreaptă, cercetare abuzivă, supunere la rele tratamente, tortură și abuz în serviciu.

Constantinescu solicită procurorului general al României audierea personal a fiecărui procuror și judecător din dosarul CMZ, audierea tuturor martorilor, admiterea expertizei contabile, respinsă atât de procurori cât și de judecători, dar și confruntarea cu cei cinci magistrați pentru a demonstra atitudinea represivă, deformată, intenționată a acestora de a produce probe nereale împotriva sa. În finalul plângerii penale, fostul președinte CJC solicită daune materiale reprezentând veniturile neîncasate ca președinte al CJC.

Daune materiale, reprezentând contravaloarea investigațiilor medicale, a tratamentelor , serviciilor de transport pentru investigațiile medicale. Daune morale în valoare de 100 de milione de euro, reprezentând o reparație echitabilă pentru acoperirea traumelor fizice și mai ales psihice suferite de Constantinescu pe durata întregului proces.

Plângerea penală - DOCUMENT!

RECOMANDARE- Scrisoarea deschisă a lui Nicușor Constantinescu din Penitenciarul Poarta Albă: 'Condamnat, fără să fiu acuzat că aș fi furat vreun leu' - DOCUMENTE

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire