miercuri, 21 august 2019

Nicolae Voiculeț, moment unic la Festivalul Literar Mihai Eminescu

Nicolae Voiculeț, moment unic la Festivalul Literar Mihai Eminescu

Nicolae Voiculeț va aduce vibrația iubirii, a codrului, a apelor și a tot ceea ce l-a inspirat pe Mihai Eminescu, într-un moment artistic unic ce va avea loc în cadrul festivalului literar care poartă numele marelui poet. Naiul va suna românește, sâmbătă, la Dumbrăveni, unde personalități marcante din mediul academic și cultural au participat la o serie de evenimente de o importanță deosebită.

Nicolae Voiculeț va crea un moment cu totul special la ediția din acest an a Festivalului Literar „Mihai Eminescu", care va avea loc sâmbătă, la Dumbrăveni.

"Unul dintre modurile autentice de a-l respecta pe Eminescu nu este acela de a-i citi poeziile, ci este acela de a afla adevārul despre el. Există un citat al marelui poet care vorbește despre România tuturor timpurilor, de atunci și de acum, despre noi și soarta noastră 'ELEMENTE STRĂINE, ÎMBĂTRÂNITE și STERPE, s-au amestecat în poporul nostru și JOACĂ COMEDIA PATRIOTISMULUI și a naționalismului. Neavând tradiții, patrie hotărâtă ori naționalitate hotărâtă, au pus, totuși, mâna pe statul român. Conștiința că ele sunt deosebite de neamul românesc nu le-a dispărut încă – ele se privesc ca o oaste biruitoare într-o țară vrăjmașe'. Este o onoare să aduc sunetul naiului, ce a doinit dintotdeauna pe pământul ăsta, la Festivalul Literar Mihai Eminescu", spune Nicolae Voiculeț.

Comenteaza aceasta stire