vineri, 9 august 2019

MARȚI 13 - zi nefastă sau doar o invenție a oamenilor?! SUPERSTIȚII. Ce e bine sau nu să faci astăzi

MARȚI 13 - zi nefastă sau doar o invenție a oamenilor?! SUPERSTIȚII. Ce e bine sau nu să faci astăzi

Marți 13, două semne rele care, alăturate, ne dau fiori de cele mai multe ori, parcă ajungând să ne gândim din ce în ce mai intens la lucrurile nefaste care se pot întâmpla într-o zi ca de de astăzi. Însă, această alăturare aduce ghinion cu adevărat sau este doar o superstiție?

Ziua de marți are trei ceasuri rele după o regulă din astrologia orară. În astrologie, orele nu au 60 de minute și fiecare zi începe cu altă oră, ceasul folosind planetele și nu cifrele. Astfel, marțea trei ore sunt patronate de planeta Marte, planetă considerată malefică, iar cele trei ore sunt considerate și ele rele. În restul săptămânii, sunt doar două ore guvernate de Marte.

 

Cu toate că numărul 13, de sine stătător, este considerat de greci unul aducător de noroc, combinația marți și data de 13 este considerată fatidică. Totul a plecat de la faptul că într-o  zi de marți, Constantinopolul a căzut în mâna otomanilor.

Cifra 13 este atribuită în anumite culturi tradiționale divinității însăși. În calendarul mayaș, anul avea 13 luni și 13 zodii. În lucrările de numerologie această cifră apare investită cu următoarele semnificații simbolice: are proprietăți purificatoare, reprezintă încercarea, suferința și moartea – în sensul că distruge un înveliș material pentru a face trecerea la un nivel superior de existență. În Caballa numărul 13 este asociat Șarpelui, Dragonului, Satanei și Criminalului, dar totodată în creștinism este atribuit Fecioarei Maria, a cărei menire este să zdrobească țeasta Satanei. 

Superstiții legate de marți 13

1. Dacă un copil să naște într-o zi de marți 13, nu va avea noroc niciodată.

2. Un om născut într-o zi de marți 13 va muri tânăr.

3. Un copil născut într-o zi de marți 13 va avea mereu ghinion, dar o parte din această nefericire va fi înlăturată dacă ziua nașterii lui va fi tăinuită.

4.  Se spune, de asemenea, că dacă numele persoanei conține, în total, 13 litere, persoana nu este dintre cele mai norocoase.

5. Un copil născut într-o zi de marți 13 va trebui să poarte cu el un picior de iepure de la un iepure ucis la miezul nopții de un fermier sașiu. Dacă copilul va pierde piciorul de iepure, va muri.

6. Dacă o femeie își serbează ziua într-o zi de marți13, în mai puțin de un an se va căsători și va avea un copil.

7. Este de rău augur să te căsătorești într-o zi de marți 13.

 

Comenteaza aceasta stire