joi, 6 iulie 2017

IVANKA OUT. Mai multe lanțuri de magazine din SUA au decis să retragă de la vânzare produsele fiicei președintelui Trump

loading...
IVANKA OUT. Mai multe lanțuri de magazine din SUA au decis să retragă de la vânzare produsele fiicei președintelui Trump

Președintele american, Donald Trump, a atacat miercuri lanțul de magazine Nordstrom Inc pentru faptul că a renunțat la linia de îmbrăcăminte și de bijuterii a fiicei sale Ivanka, atrăgându-și critici care-l acuză că se folosește în mod inadecvat de funcție în beneficiul imperiului de afaceri al familiei, relatează Reuters.

După decizia foarte neobișnuită a lui Trump de a folosi o platformă de comunicare a Casei Albe pentru a interveni în chestiuni comerciale în care era implicată fiica lui, Nordstrom a reiterat că renunțarea la linia Ivankăi Trump are la bază scăderea vânzărilor produselor care poartă acest brand. Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer, a caracterizat însă decizia lanțului comercial drept un "atac direct" asupra politicilor președintelui.

"Fiica mea Ivanka a fost tratată atât de nedrept de @Nordstrom. Este o persoană minunată — care întotdeauna mă determină să fac ceea ce trebuie! Îngrozitor!", a scris Trump atât pe contul său personal de Twitter, cât și pe cel al biroului prezidențial. 

"Asta este o folosire inadecvată a funcției publice pentru beneficii private", a apreciat într-un email pentru Reuters fostul consilier pentru etică al președintelui George W. Bush. "Și este abuz de putere pentru că mesajul oficial este clar — Nordstrom este persona non grata pentru noua administrație", a adăugat el.

Dezvoltatorul imobiliar din New York care a devenit președinte al SUA la 20 ianuarie a refuzat să-și vândă afacerile în ciuda solicitărilor criticilor de a proceda în acest mod pentru a evita spinoasele conflicte de interese.

La 11 ianuarie Trump a anunțat că va rămâne proprietarul imperiului său global de afaceri dar că va ceda controlul asupra acestuia celor mai în vârstă fii ai săi în timpul mandatului de președinte. Experții în etică au spus că acest aranjament face prea puțin pentru a răspunde eventualelor conflicte de interese, pentru că Trump știe în continuare ce proprietăți deține, de la hoteluri și terenuri de golf, iar familia sa continuă să profite de pe urma lor.

În timpul unui briefing de presă de la Casa Albă, Sean Spicer a prezentat acțiunea Nordstrom ca pe un atac la adresa fiicei președintelui. "Faptul că cineva se răzbună pentru preocupările legate de politicile lui pe un membru al familiei pur și simplu nu este acceptabil. Iar președintele are tot dreptul, ca tată, să ia poziție", a spus Spicer.

O purtătoare de cuvânt a brandului Ivanka Trump a refuzat să comenteze situația creată.

Marți, prima doamnă, Melania Trump, a dat în judecată tabloidul britanic Daily Mail și a solicitat daune de 150 de dolari după ce ziarul a scris că a lucrat ca escortă, afectându-i reputația. În plângerea înaintată tribunalului se menționează că articolul a distrus "o ocazie unică, care apare o dată în viață" pentru prima doamnă, dar avocatul ei a afirmat că ea "nu are intenția de a se folosi de poziția ei pentru profit".

Democrații l-au criticat dur pe Trump pentru postarea sa pe Twitter.

"Cred că este inadecvat, dar el este un președinte total inadecvat, așa că a acționat în conformitate deplină cu personalitatea lui", a declarat Nancy Pelosi, lidera democraților din Camera Reprezentanților, în timp ce senatorul democrat Bob Casey a indicat și el într-o postare pe Twitter că această chestiune este de competența Biroului federal pentru etică guvernamentală, care ar trebui să fie sesizat.

"În ultimul an, și în special în ultima jumătate a lui 2016, vânzările brandului au scăzut constant până în punctul în care nu mai avea sens din punct de vedere al profitabilității să continuăm cu această linie pentru moment", a menționat retailerul pentru Reuters.

Acțiunile Nordstrom au scăzut inițial după criticile președintelui, dar în cele din urmă au terminat ziua cu 4% în plus la închiderea bursei din New York. 

Galerie foto

loading...

Comenteaza aceasta stire

Doliu în lumea muzicii! Rapper-ul american Prodigy a murit la 42 de ani în timpul unui turneu
De Alin Tarnovschi 20 iunie 2017

Una dintre cele mai bune voci ale rapp-ului actual, Prodigy, a murit astăzi! Pe numele său real Albert Johnson, acesta a murit la vârsta de 42 de ani, scrie The Independent.

Fotografia fierbinte cu care o artistă din Constanța a strâns mii de like-uri în numai câteva ore!
De Neptun TV 9 iunie 2017

Alexandra Stan le-a făcut o bucurie fanilor săi de pe Instagram. Artista a postat o fotografie incendiară, în ton cu temperaturile ridicate din ultimele zile.