duminică, 31 martie 2019

În pofida detractorilor, la jumătatea mandatului Președinția României la Consiliul UE este un succes!

În pofida detractorilor, la jumătatea mandatului Președinția României la Consiliul UE este un succes!

După nici trei luni de mandat la Președinția Consiliului UE, România a reușit finalizarea negocierilor pentru 82 de dosare legislative cu impact major asupra vieții cetățenilor europeni.

Reprezentanța Permanentă a României la UE din subordinea Ministerului Afacerilor Externe a reușit încheierea negocierilor pentru 82 de dosare legislative, în diferite domenii, de la siguranța transporturilor și drepturile lucrătorilor, la drepturile de autor în epoca digitală și echilibrul dintre viața profesională și cea privată. România a obținut acordul pentru instituirea unei Autorități Europene a Muncii, pentru o mai bună funcționare a pieței muncii la nivelul Uniunii. De asemenea, Președinția română a Consiliului a finalizat și negocierile inter-instituționale privind reducerea riscurilor în sectorul bancar, sporirea investițiilor în inteligența artificială, consolidarea protecției frontierelor externe ale Uniunii și combaterea migrației ilegale, îmbunătățirea siguranței alimentare și sprijinirea dezvoltării rurale, operabilitatea sistemelor informatice la nivelul UE în vederea îmbunătățirii securității interne, precum și măsurile pentru reducerea riscului terorist și a criminalității transfrontaliere, asigurarea corectitudinii procesului electoral european în fața riscului dezinformării și a amenințărilor cibernetice.

"Este un succes concret și incontestabil al diplomației române și Președinției exercitate de România. Dar și mai interesant este că, în rândul detractorilor rezultatelor concrete obținute se numără chiar reprezentanți ai României la Comisia Europeană, aflați deja în campanie electorală pentru alegerile europalamentare." a declarat deputatul PSD de Constanța, George Vișan. Lucru evidențiat azi și de către ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, la prezentarea la București a rezultatelor semestrului european. El a acuzat că raportul de țară al Comisiei Europene „oferă previziuni pesimiste care îi descurajează pe investitori”. „Este foarte important dialogul, nu să luați în seamă doar informații care apar în media. Cred ca s-au luat în calcul la raportul de țară si astfel de declarații din media, uneori iresponsabile”, cu referire directă la comisarul european Corina Crețu, propulsat in aceasta poziție de PSD, dar aflată deja în campanie electorală pentru europarlamentare alaturi de un alt partid politic, dar și la absența cel putin ciudată a șefului reprezentanței Comisiei la București.

"Deși România nu îndeplinește un singur criteriu dintre cele din tabloul de bord, Comisia Europeana s-a grabit sa introduca țara noastră pe lista celor 13 țări cu dezechilibre. Consider ca aceasta dovedește înca o dată că de multe ori, la nivelul Comisiei se mimează dialogul și respectul față de cetățenii considerați de mâna a doua ai Uniunii și se aplică un dublu standard, fără ca cifrele să fie comparate cu cele din alte țări. Tot ce cerem este un tratament corect între state", a mai declarat deputatul PSD George Visan.

Comenteaza aceasta stire

Senatorul constănțean Ștefan Mihu, interpelare către premierul Viorica Dăncilă în legătură cu fenomenul mamelor minore din România
De Neptun TV 26 martie 2019

Obiectul interpelării îl reprezintă dimensiunile alarmante ale fenomenului mamelor minore din România.

În pofida detractorilor, la jumătatea mandatului Președinția României la Consiliul UE este un succes!
De Neptun TV 22 martie 2019

După nici trei luni de mandat la Președinția Consiliului UE, România a reușit finalizarea negocierilor pentru 82 de dosare legislative cu impact major asupra vieții cetățenilor europeni.

Senatorul Ștefan Mihu cere măsuri concrete pentru stoparea fenomenului 'zombie'!
De Neptun TV 11 martie 2019

În ședința Senatului din 11.03 senatorul Ștefan Mihu a adresat o întrebare doamnelor Carmen Dan, Ministrul Afacerilor Interne, Sorina Pintea, Ministrul Sănătății și Ecaterina Andronescu, Ministrul Educației Naționale.

Autografe cu handbaliștii de la HCD Sud Constanța
De Neptun TV 11 martie 2019

Handbalul și sănătatea fac echipă la Catena! Farmacia inimii îi invită pe constănțeni la o sesiune de autografe cu jucătorii echipei de handbal masculuin HCD Sud Constanța.

Senatorul Ștefan Mihu, interpelare despre perspectivele agriculturii ecologice în țara noastră!
De Neptun TV 4 martie 2019

În ședința Senatului din data de 27.02.2019, senatorul Ștefan Mihu a prezentat o declarație politică având ca temă agricultura românească.Recent, acesta a adresat o interpelare referitoare la perspectivele agriculturii ecologice în țara noastră.