joi, 12 iulie 2018

În această seară este ECHINOCȚIUL DE TOAMNĂ: ziua, egală cu noaptea pe tot Pământul

În această seară este ECHINOCȚIUL DE TOAMNĂ: ziua, egală cu noaptea pe tot Pământul

Echinocțiul de toamnă 2017 are loc în această seară, la ora 23.02. Echinocțiul (numit și echinox) este momentul când ziua și noaptea sunt egale în orice loc de pe Pământ, datorită faptului că Soarele, în mișcarea sa aparentă pe cer, se află exact pe ecuatorul ceresc.

Echinocțiul are loc de două ori pe an. Prima dată este momentul când Soarele traversează ecuatorul ceresc trecând din emisfera cerească sudică în cea nordică, în jurul datei de 21 martie, reprezentând echinocțiul de primăvară în emisfera nordică și echinocțiul de toamnă în cea sudică. Acest punct de intersecție a eclipticii cu ecuatorul ceresc se numește punctul vernal.

Al doilea echinocțiu al anului - echinocțiul de toamnă, care are loc în această seară, este momentul când Soarele traversează ecuatorul ceresc trecând din emisfera cerească nordică în cea sudică, reprezentând echinocțiul de primăvară în emisfera sudică și echinocțiul de toamnă în emisfera nordică. Punctul de intersecție din acest moment al eclipticii cu ecuatorul ceresc se numește punctul autumnal.

Comenteaza aceasta stire