miercuri, 19 iulie 2017

ÎCCJ a respins cererea lui Nicușor Constantinescu de suspendare a executării pedepsei - UPDATE

De Mediafax 13:08, 11 ianuarie 2017 140 vizite DOCUMENTE
ÎCCJ a respins cererea lui Nicușor Constantinescu de suspendare a executării pedepsei - UPDATE

Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) au rămas în pronunțare, astăzi, pe solicitarea fostului președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, de suspendare a executării pedepsei din dosarul Centrului Militar Zonal, pe motiv de boală.

Ieri, la ÎCCJ a avut loc termenul de judecată în care trebuia să fie discutat, pe fond, recursul formulat de Nicușor Constantinescu prin care cere casarea deciziei de condamnare la cinci ani de închisoare primită în dosarul Centrului Militar Zonal. Dezbaterile pe această solicitare nu au mai avut loc după ce fostul șef al CJ Constanța a forumlat cerere de amânare pe motiv că nu poate să fie adus de la penitenciarul Poarta Albă din cauza condițiilor meteo.

Judecătorii au luat însă în discuție solicitarea de suspendare a executării pedepsei până la o decizie privind casarea condamnării. Avocatul lui Nicușor Constantinescu a susținut în fața judecătorilor că se impune această suspendare în condițiile în care fostul șef de Consiliu Județean este grav bolnav.

"Vă cerem suspendarea executării pe durata judecării recursului în casație(...) Considerăm că se află în această stare de detenție datorită unei nelegalități.(...) Domnul Constantinescu este un om bolnav de cancer, să dea Dumnezeu să ajungă în viață la judecarea acestui recurs. Este un om grav bolnav.(...) Vă solicităm suspendarea executării pedepsei și lăsarea în libertate", a spus avocatul Laura Vicol în sala de judecată.

În replică, procurorul DNA prezent în sală a cerut respingerea cererii de suspendare a executării pedepsei.

"Motivele medicale apreciem că nu sunt suficiente pentru a determina suspendarea executării pedepsei, nu s-a dovedit că nu poate fi tratat în sistemul penitenciar", a spus procurorul de ședință.

Completul de judecători ai instanței supreme au rămas în pronunțare pentru suspendarea executării pedepsei.

UPDATE 19.45. Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis, în această seară, să respingă solicitarea fostului președinte al CJ Constanța. Termenul recursului în casație a fost stabilit pentru data de 8 februarie 2017.

Comenteaza aceasta stire