duminică, 16 iulie 2017

Fostul președinte al CJC, Nicușor Constantinescu, a solicitat revizuirea dosarului Centrului Militar Zonal: 'Nu s-a ținut cont de decizia CCR!' - VIDEO

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa le-a cerut judecătorilor reviziurea dosarului Centrului Militar Zonal. Apărătorul său a spus că nu s-a ţinut cont de decizia CCR, prin care abuzul în serviciu a fost parţial dezincriminat, deşi Nicuşor Constantinescu a fost unul dintre cei care au sesizat Curtea Constituţională a României. Înainte ca decizia CCR să fie motivată şi publicată în Monitorul Oficial, Constantinescu a fost condamnat la la 5 ani de închisoare pentru abuz în serviciu, în dosarul în care a fost acuzat că ar fi subfinanţat Centrul Militar. Asta deşi a demonstrat în instanţă că în acest dosar nu a existat niciun prejudiciu şi nicio dovadă că ar fi comis o infracţiune de natură penală.

loading...

"Motivele pentru care  am cerut revizuirea acestui dosar, se referă la considerentele deciziei Curții Constituționale, pronunțată în iunie anul trecut, cunoscut fiind faptul că Nicușor Constantinescu este una dintre persoanele care a invocat această excepție de neconsitituționalitate, chiar în cadrul acestui dosar, această decizie clarifică în mod clar, în mod cert, care ar trebui să fie atribuțiile de serviciu și care ar trebui să fie actul cae să reglementeze abuzul în serviciu astfel încât respectarea și nerespectarea acestora să conducă la concluzia că s-a săvârșit fapta de infracțiune de abuz în serviciu", a declarat Marius Mocanu, avocatul lui Nicușor Constantinescu.

Cererea de revizuire a dosarului Centrului Militar Zonal a fost depusă la Tribunalul Constanța. Apărătorul lui Nicușor Constantinescu le-a cerut magistraților să fie de acord cu rejudecarea acestui proces în care fostul președinte al CJ Constanța a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare cu executare, pentru o presupusă subfinanțare a CMZ.

Sentința a fost dată, spune apărătorul, fără să se țină cont de decizia CCR prin care abuzul în serviciu fusese parțial dezincriminat. Ba chiar judecătorii, a declarat apărătorul, s-au grăbit să se pronunțe deși li se ceruse o amânare, tocmai pentru ca hotărârea Curții Constituționale să fie publicată în Monitorul Oficial și motivată.

"Pe de o parte instanța și-a fundamentat, în mod eronat, decizia pe soluția pronunțată de CCR în condiția în care aceasta nu avea nicio influență la momentul respectiv întrucât nu fusese publicată în Monitorul Oficial a României, iar faptul acest lucru este o greșeală are rezultă din aceea că acceste considerente ale CCR nu sunt similare cu cele ale soluției pronunțate de Curtea de Apel Constanța în sensul că  decizia Curții de Apel Constanța contrazice decizia CCR, vin să aducă în discuție problema instanța de apel nu a considerat să amâne pronunțarea unei soluții până la publicarea în Monitorul Oficial", a mai declarat avocatul lui Nicușor Constantinescu.

Deocamdată judecătorii nu au decis dacă vor admite cererea de revizuire. Dosarul Centrului Militar Zonal a făcut și obiectul recurs în casație, judecat de Curtea Supremă. Apărătorul său a invocat, la acea dată, în fața judecătorilor că faptele pentru care Nicușor Constantinescu a fost trimis în judecată de DNA nu sunt de natură penală, ci contravențională. Drept dovadă, avocatul a prezentat o hotărâre definitivă a Judecătoriei Constanța care pentru aceeași faptă a decis neînceperea urmăririi penale. Cu toate acestea judecătorii au decis să respingă recursul.

loading...

Comenteaza aceasta stire