miercuri, 11 iulie 2018

Erminio Sinni & Tiziana Camelin, Xandra și Vyros au câștigat semifinala Eurovision

Erminio Sinni & Tiziana Camelin, Xandra și Vyros au câștigat semifinala Eurovision

Erminio Sinni & Tiziana Camelin, Xandra și Vyros au câștigat semifinala Eurovision 2018 care a avut loc duminică seară, la Teatrul Național "Marin Sorescu" din Craiova, informează Televiziunea Română. 

Al treilea show al selecției naționale a avut loc pe scena Teatrului Național "Marin Sorescu" din Craiova, unde cei 12 semifinaliști - Erminio Sinni & Tiziana Camelin ("All The Love Away"), Zavera ("Come Back To Me"), Mareș Pană ("Daydreamer"), Aurel Dincă ("Fire In The Sky"), Tavi Clonda ("King"), VYROS ("La La La"), Diana Brătan ("Paint It Rainbow"), Carolina Gorun ("Reach Out For The Stars"), Elena Hasna ("Revival"), Eliza Chifu ("So Good Without You"), Ayona ("The Story Goes On") și Xandra ("Try") - au oferit un spectacol de calitate.

Clasamentul semifinalei de la Craiova este următorul:

Erminio Sinni & Tiziana Camelin ("All The Love Away") 52 de puncte

Xandra ("Try") 52 de puncte
VYROS ("La La La") 37 de puncte
Tavi Clonda ("King") 29 de puncte
Elena Hasna ("Revival") 25 de puncte
Zavera ("Come Back To Me") 25 de puncte
Aurel Dincă ("Fire In The Sky") 19 puncte
Carolina Gorun ("Reach Out For The Stars") 17 puncte
Eliza Chifu ("So Good Without You") 13 puncte
Ayona ("The Story Goes On") 8 puncte
Mareș Pană ("Daydreamer") 7 puncte
Diana Brătan ("Paint It Rainbow") 6 puncte

Toate melodiile calificate în semifinalele Eurovision România pot fi ascultate pe site-ul dedicat, eurovision.tvr.ro.

Alături de câștigătorii serii - Erminio Sinni & Tiziana Camelin, Xandra și Vyros -, în marea finală Eurovision România vor mai concura Alexia & Matei, Echoes, Eduard Santha, Jukebox feat Bella Santiago, Rafael & Friends, Mihai și următorii șase finaliști care se vor califica din semifinalele Eurovision România de la Salina Turda, pe 11 februarie, și Sighișoara, pe 18 februarie. Show-urile vor fi transmise în direct la TVR 1, TVR HD, TVR Internațional și TVR Moldova precum și pe TVR+, de la ora 21.00.

Marian Ionescu, Ilinca Băcilă, Nicu Patoi, Liliana Ștefan și Viorel Gavrilă sunt jurații care decid finaliștii selecției naționale 2018. Pe parcursul celor cinci semifinale, ei aleg cele 15 piese care vor intra în finala Eurovision România.

În Anul Centenarului, selecția națională se desfășoară sub sloganul "Eurovision unește România!“. Seria celor cinci semifinale - o premieră în istoria concursului - a debutat pe 21 ianuarie, la Focșani.

Marea finală va avea loc la București, la Sala Polivalentă, pe 25 februarie. În ultimul act al selecției naționale, publicul este singurul care va alege reprezentantul României pentru scena din Lisabona, dintre cele 15 piese rămase în concurs.

Sub sloganul "All aboard", Eurovision Song Contest 2018 va aduce, pe scena din Lisabona, reprezentanții celor 42 de țări înscrise în competiție: Albania, Armenia, Australia, Austria, Azerbaidjan, Belarus, Belgia, Bulgaria, Croația, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Georgia, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Moldova, Muntenegru, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Rusia, San Marino, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția, Ucraina, Marea Britanie. Concursul va avea loc la Lisabona, cu semifinalele pe 8 și 10 mai și finala pe 12 mai.

Eurovision este o competiție muzicală internațională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociație a televiziunilor publice din Europa. Prima ediție a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveția. Difuzat fără întrerupere, timp de 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive și mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiștii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecției Naționale și participă la competiția europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanțe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminița Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling și Ovi - Oslo, 2010) și o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obținut în finala Eurovision (172 de puncte) este Tornero, interpretată de Mihai Trăistariu.

Eurovision Song Contest 2017 a avut loc la Kiev, cu semifinalele pe 9 și 11 mai și finala pe 13 mai. Reprezentanții României, Ilinca și Alex Florea, au obținut poziția a șaptea, cu un total de 282 de puncte, cea mai bună clasare a României în concurs, de la succesul obținut de Paula Seling și Ovi la ediția din 2010 și a patra în istoria participării României la Eurovision.

 

 

Comenteaza aceasta stire