sîmbătă, 9 iunie 2018

DIE WELT: NATO pregătește consolidarea capacităților de reacție rapidă, pentru contracararea Rusiei!

DIE WELT: NATO pregătește consolidarea capacităților de reacție rapidă, pentru contracararea Rusiei!

Alianța Nord-Atlantică intenționează să consolideze capacitățile de reacție rapidă, pentru contracararea Rusiei, pregătind o nouă structură de intervenție de 30.000 de militari, afirmă surse din cadrul Alianței Nord-Atlantice citate de publicația germană Welt am Sonntag.

Diplomați NATO au declarat pentru publicația germană Welt am Sonntag că Alianța Nord-Atlantică pregătește consolidarea forței de reacție rapidă prin crearea unei structuri militare de 30.000 de militari care să poată fi mobilizați în cel mult 30 de zile în situații de criză. Conform planului, structura, care va include capacități terestre, maritime și aeriene, va fi dotată cu sute de avioane și nave militare.

Noua structură va face parte din Forța NATO de reacție rapidă, care are în prezent 20.000 de militari.

Planul urmează să fie discutat de miniștrii Apărării din cadrul NATO în cursul reuniunii programate la Bruxelles pe 7-8 iunie. Planul ar urma să fie adoptat de liderii statelor NATO cu ocazia summitului anual, programat în iulie.

Potrivit unor oficiali de rang înalt din cadrul Alianței Nord-Atlantice, Germania va juca "un rol important" în coordonarea noii structuri de reacție rapidă. Inițiativa consolidării Forței NATO de reacție rapidă aparține Washingtonului.

"Trebuie să avem capacități operaționale mai rapide, să putem desfășura urgent pe teren un număr mare de militari și echipamente, în misiuni pentru disuasiune și apărare", a declarat un diplomat NATO citat de publicația Welt am Sonntag.

Comenteaza aceasta stire

Peste 18.000 de militari participă la exercițiul NATO Saber Strike 18! Desfășurare de forțe impresionantă
De Neptun TV 3 iunie 2018

Washingtonul a mai precizat că manevrele "vor demonstra determinarea și capabilitatea alianței de a acționa unitar în replică la orice agresiune".

DIE WELT: NATO pregătește consolidarea capacităților de reacție rapidă, pentru contracararea Rusiei!
De Neptun TV 2 iunie 2018

Alianța Nord-Atlantică intenționează să consolideze capacitățile de reacție rapidă, pentru contracararea Rusiei, pregătind o nouă structură de intervenție de 30.000 de militari