miercuri, 19 iulie 2017

Denunțătorul lui Nicușor Constantinescu, protejat de DNA? Acuzat de foștii asociați că i-a țepuit cu milioane de euro, Marian Turbatu încă face afaceri - DOCUMENTE

Denunțătorul lui Nicușor Constantinescu, protejat de DNA? Acuzat de foștii asociați că i-a țepuit cu milioane de euro, Marian Turbatu încă face afaceri - DOCUMENTE

Vineri începe judecata apelului în dosarul eolienelor în care Nicușor Constantinescu a fost denunțat de afaceristul Marian Turbatu.

Dosarul a ajuns deja în această fază în condițiile în care procurorii nu s-au atins de Turbatu, deși acesta are plângeri penale înregistrate de ani buni. Afaceristul pare că beneficiază de același tratament pe care îl au majoritatea denunțătorilor. Acuzat că și-a țepuit asociații cu milioane de euro, Turbatu este în libertate, în timp ce judecătorii l-au condamnat pe Constantinescu la 6 ani de închisoare.

Dosarul în care Nicușor Constantinescu a fost denunțat de afaceristul Marian Turbatu respectă rețeta preferată în ultimii ani de procurorii DNA. În baza unui simplu denunț, Direcția Națională Anticorupție l-a trimis în judecată pe fostul președinte al Consiliului Județean Constanța.

RECHIZITORIU - DOCUMENT!

La prima instanță, Constantinescu a fost condamnat la 6 ani de închisoare pentru că a refuzat să emită certificatele de urbanism pentru o investiție a firmei lui Turbatu. Acesta l-a denunțat pe Constantinescu în 2014, în același an în care un fost asociat al lui Turbatu i-a făcut plângere penală acestuia pentru înșelăciune. Ștefan Simon, cetățean german, i-a reclamat pe frații Marian și Richard Turbatu pentru că l-au țepuit cu multe milioane de euro.

PLÂNGERE PENALĂ - DOCUMENT!

În documentul de 22 de pagini, Simon îi acuză pe frații Turbatu și de fals în înscrisuri. Și totuși, procurorii nu s-au atins de Marian Turbatu. Mai mult decât atât, anul acesta, lichidatorul firmei fraților Turbatu, care între timp a intrat în faliment, a cerut ca cei doi să plătească pentru prejudiciul cauzat companiei. În acest sens lichidatorul a depus o cerere de răspundere patrimonială. În concluzie, este curios că imediat ce Turbatu a fost reclamat în urmă cu 2 ani de foștii asociați și era vizat de un dosar penal, afaceristul l-a denunțat la DNA pe Nicușor Constantinescu.

CERERE ANTRENARE RĂSPUNDERE - DOCUMENT!

Acum beneficiază de același tratament ca majoritatea denunțătorilor care par că sunt protejați de procurori dacă reclamă pe cine trebuie. Și în timp ce Turbatu e liber și încă face afaceri, Constantinescu a fost condamnat la prima instanță la 6 ani de închisoare în acest dosar la prima instanță pentru refuzul de a emite certificatele de urbanism pentru firma lui Turbatu.

Asta deși avocații lui Constantinescu au arătat în instanță că acest lucru nu era posibil pentru că terenul pe care urma să se construiască parcul eolian era disputat de comunele Cogealac și Fântânele. Iar legea interzice orice construcție pe terenurile aflate în litigiu. Ca acuzațiile să fie mai multe și mai grave, Turbatu a trecut în denunț și că Nicușor Constantinescu i-ar fi cerut mită pentru a emite documentele.

“Deși, initial, atât DNA, cât și Marian Turbatu, au susținut că motivul real al acestor refuzuri l-a reprezentat refuzul de achita sume de bani în schimb, în realitate chiar DNA, respectiv același procuror de caz, a dispus ulterior clasarea acuzației de luare de mită, întrucât nu existau probe. Se pune întrebarea firească, de ce nu se intampla nimic în dosarul penal al lui Turbatu din 2014, în timp de plângerea acestuia înregistrata în acelasi an, se află deja în apel la instanță”, a transmis Marius Mocanu, avocatul lui Nicușor Constantinescu.

Vineri, pe 30 septembrie, Curtea de Apel București a programat al doilea termen al apelului din acest dosar, după ce primul a fost amânat.

Comenteaza aceasta stire