duminică, 16 iulie 2017

Curtea de Apel Constanța, răspuns la scrisoarea deschisă a lui Nicușor Constantinescu. Avocații transmit că judecătorii îi încalcă drepturile fundamentale!

loading...
Curtea de Apel Constanța, răspuns la scrisoarea deschisă a lui Nicușor Constantinescu. Avocații transmit că judecătorii îi încalcă drepturile fundamentale!

În urmă cu câteva zile, Nicușor Constantinescu a transmis o scrisoare deschisă în care reclama modul abuziv în care judecătorii din dosarul Centrului Militar Zonal îi întârzie recursul în casație.

Fostul președinte al CJ Constanța acuza că judecătorul Dan Iulian Năstare de la Curtea de Apel Constanța îi încalcă dreptul fundamental la apărare.

"Domnule Președinte al Curții de Apel Constanța, Subsemnatul Constantinescu Nicușor Daniel, deținut în Penitenciarul Poarta Albă din 20 mai 2016, condamnat prin Decizia Penală nr.786/29 iunie 2016, pronunțată de judecătorii Năstase Dan și Ianca Andreea, ilegal, neconstituțional, pe nedrept, eludând inclusiv decizia Curții Constituționale a României nr.154/15 iunie 2016, a căror excepții ridicate de mine, ca autor mi-au fost ''ADMISE'' de această Instanță Națională în prezentul Dosar Penal nr 821/36/2015, eludând Autoritatea de Lucru Judecat, prin care Judecatoria Municipiului Constanța a stabilit definitiv și irevocabil că președintele Consililui Județean Constanța Costantin Nicușor Daniel, ''NU A ÎNCĂLCAT NICI O LEGE PENALĂ!''.

RECOMANDARE - Scrisoarea deschisă a lui Nicușor Constantinescu pentru președintele Curții de Apel Constanța: 'Cine îi dă dreptul acestui om-judecător să îmi calce în picioare drepturile?'

Curtea de Apel Constanța a trimis un răspuns la scrisoarea lui Constantinescu. Documentul a fost publicat de un cotidian local.

"Apreciem că nu se poate reține existența vreunei situații care să conducă la incălcarea drepturilor de care dumneavoastră vă bucurați potrivit Iegii procesuale penale, cu privire la înaintarea cererii de recurs in casație pe care ați formulat-o, lipsa investirii Înaltei Curți de Casație și Justiție cu judecarea căii extraordinare de atac datorându-se, pe de o parte, modalității în care s-a introdus această cerere atât prin posta electronică cât și prin serviciile poștale și, apoi, prin depunerea motivelor direct Ia inalta Curte ceea ce a impus o triplă procedură de comunicare a motivelor dvs. și, pe de altă parte, pentru că, la data de 20 iulie 2016, (deci cu o mai bine de o Iună inainte de înregistrarea recursului in casație la data cle 23.08.2016) ați formulat o contestație în anulare împotriva aceleiași decizii penale nr.768/29.06.2016 a Curții de Apel Constanța, pentru a cărei soluționare este necesar dosarul nr. 821/3612016 IL (...) Având in vedere cele expuse mai sus, aspectele referitoare la soluționarea cererii de preschimbare a termenului de judecată de către domnii judecători Năstase Dan Iulian și Ianca Andreea, invocate in cuprinsul scrisorii ce ne-a fost adresată, nu se confirmă sub nicio formă. Față de cele arătate, singura concluzie care se impune referitor la nelegalitățile reclamante de dvs., este aceea că niciunul dintre aspectele care v-au provocat nemulțumire nu se confirmă ori nu se datorează modalității in care judecătorii Curții de Apel Constanța și-au indeplinit atribuțiile stabilite de legi și regulamente".

După publicarea răspunsului Curții de Apel Constanța, avocații lui Constantinescu au transmis că judecătorii nu au respectat legea și că practica din acest dosar i-a încălcat fostului șef al CJ Constanța dreptul la un proces echitabil.

"Este cel putin bizara modalitatea de aducere la cunostinta a raspunsului referitor la nenumaratele cereri si memorii depuse de domnul Nicușor Constantinescu si aparatorii sai, in sensul de a transmite dosarul cauzei catre ICCJ in vederea solutionarii cai de atac formulate, respectiv  a recursului in casatie. De altfel, inclusiv ICCJ a interpelat Curtea de Apel Constanta, in scopul de a transmite dosarul de fond. In realitate, aceasta modalitate de gestionare administrativa a transmiterii dosarului reprezinta o incalcare a dreptului la un proces echitabil si contrasteaza evident cu celeritatea de care s-a dat dovada in scopul de a pronunta o hotarare pana la solutia CCR pe speta abuzului in serviciu, fiind de notorietate faptul ca instanta de apel fixa cate 3 termene pe saptamana, unul inclusiv la sanatoriul de la Techirghiol in sala de mese. Evident ca toate aceste incalcari ale unor drepturi fundamentale vor face obiectul unor sesizari la CEDO, in urma carora tot contribuabilii romani vor suporta plata reparatiilor ce vor fi acordate", au transmis avocații lui Constantinescu.

În dosarul CMZ, acesta a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare. Fostul președinte al CJ Constanța a formulat și o contestația în anulare care se va judeca la Curtea de Apel Constanța pe 27 octombrie.

loading...

Comenteaza aceasta stire