miercuri, 31 iulie 2019

CONSTANȚA. Violeta are nevoie de ajutorul nostru pentru a trăi: 'Sunt pregătită să lupt și îmi doresc foarte mult să mă vindec'

CONSTANȚA. Violeta are nevoie de ajutorul nostru pentru a trăi: 'Sunt pregătită să lupt și îmi doresc foarte mult să mă vindec'

O mică durere în corp a dus la descoperirea unei boli care amenință viața. I s-a întâmplat Violetei Stanciu, o mamă din Adamclisi, care a aflat, mergând la medic, că viața ei este în mare pericol dacă nu urmează urgent un tratament dificil.

 În luna martie a acestui an, prezența unui nodul dureros a determinat-o Violeta Stanciu (46 de ani) să meargă la medic. Peste câteva săptămâni avea să primească și diagnosticul – cancer mamar în stadiul trei. Medicii i-au spus că boala este agresivă, se poate agrava rapid (mai ales că deja există leziuni și la nivelul ficatului) și i-au recomandat să meargă la un centru oncologic privat din București, pentru a începe imediat tratamentul. A continuat investigațiile, iar la sfârșitul lunii mai a început chimioterapia.

De atunci viața ei a devenit o înlănțuire de drumuri între spitale. Prietenii ei au creat o pagină de Facebook, O ajutăm pe Violeta să învingă cancerul, pe care au povestit cele întâmplate Violetei. De dragul copilului ei și văzând că nu e singură, Violeta Stanciu și-a spus că vrea și că trebuie să lupte încă de la prima confruntare cu diagnosticul. Însă neajunsurile au copleșit-o după primele două ședințe de tratament pentru distrugerea celulelor canceroase. La fiecare internare, Violeta plătește 850 de lei, la care se adaugă costurile de deplasare. Prea mult pentru venitul ei de doar 1.500 de lei lunar, adică indemnizația de concediu medical.

Medicii i-au prescris opt ședințe de chimioterapie, programate la interval de două săptămâni. Zilele acestea se află în spital, la București, pentru a treia oară, pentru administrarea tratamentului pentru distrugerea celulelor canceroase. După această etapă, urmează ca medicii să intervină chirurgical.

Investigațiile au indicat alte două leziuni (metastaze) în zona ficatului, așa cum rezultă din documentele medicale, ceea ce înseamnă că va fi nevoie de două intervenții chirurgicale. Deocamdată, Violeta nu știe care vor fi costurile acestora, dar are nevoie urgentă de bani pentru a continua ședințele de chimioterapie.

Ea locuiește alături de fiul în vârstă de 15 ani și de bunica ei în comuna Adamclisi, la 60 de kilometri de Constanța, ceea ce face ca situația să fie și mai complicată, pentru că fiecare deplasare la București aduce noi și noi costuri. A învățat să tolereze starea de rău pe care i-o dă tratamentul, din dorința de a învinge boala, chiar dacă are zile când e cu psihicul la pământ. N-ar fi îndrăznit niciodată să ceară ajutorul semenilor dacă oamenii din jurul ei n-ar fi încurajat-o să o facă. E nevoie de curaj pentru lupta asta, iar ea îl găsește de fiecare dată când își privește copilul în ochi.

Zilele trecute, fiul ei a susținut testarea națională și a obținut o medie foarte bună. Urmează înscrierea la liceu, iar mama lui își dorește, poate mai mult ca niciodată, să-i fie alături și să învingă boala.

„Sunt pregătită să lupt și îmi doresc foarte mult să mă vindec. Medicii mi-au spus că este o formă agresivă și tocmai de aceea toate tratamentele trebuie făcute rapid“, spune Violeta.

Așadar, o puteți ajuta să învingă această boală făcând o donație. Nicio sumă nu este prea mică și poate face minuni, pentru că oferă unei mame șansa la viață!

Puteți face donații în cele două conturi, deschise la BRD, pe numele Stanciu Violeta: RO78BRDE140SV77024991400 – în lei RO77BRDE140SV77025011400 – în euro

„Vă mulțumim din suflet pentru ajutorul acordat pentru a ajuta o mamă să învingă cancerul!“, transmit prietenii Violetei Stanciu.

Comenteaza aceasta stire

Seară specială la Ateneul Român! Nicolae Voiculeț a cântat la 'Naiul de Aur al României', în finalul președinției române la Consiliul UE!
De Neptun TV 14 iulie 2019

'Naiul de aur al României' va putea fi văzut și auzit la concerte itinerante organizate de către Asociația Culturală Nicolae Voiculeț pe tot parcursul anului 2019 - 2020, iar la final va fi donat pentru expunere la Muzeul Național de Istorie a României, ca simbol al strălucirii, evoluției și declinului industriei aurifere din România.

CONSTANȚA. A murit tatăl unei fete care a sfârșit în incendiul de la Beirut: 'A făcut șoc la aflarea veștii că dosarul se rejudecă'
De Neptun TV 11 iulie 2019

Tătăl uneia dintre fetele moarte în incendiul de la Beirut a încetat din viață. A făcut șoc la aflarea veștii că dosarul se rejudecă.

CONSTANȚA. Proiecții de film în aer liber, pe faleza Cazinoului!
De Neptun TV 11 iulie 2019

Proiecțiile de la malul mării reprezintă o avanpremieră a Festivalului Cinemascop, organizat de Centrul Ceh București, ce va avea loc în stațiunea Eforie Sud în luna august. Intrarea la toate cele trei proiecții de pe faleză este gratuită.

Nicolae Voiculeț, la Neversea. Discuție cu JessieJ, ce i-a mărturisit cântăreața
De Neptun TV 9 iulie 2019

Nicolae Voiculeț a prezentat ca și atracție turistică din România, cele două festivaluri Untold & Neversea (Potențiale branduri de țară) în videoclipul de promovare a turismului românesc pe care l-a lansat acum câteva luni împreună cu Ilie Năstase la invitația Ministerului Turismului.

CONSTANȚA. Cu Mercedesul în pragul bisericii, noaptea - tineri filmați în timp ce urinau pe florile plantate de copii în grădină
De Neptun TV 6 iulie 2019

Câțiva tineri au intrat cu mașina pe platoul din fața unei biserici, iar la un moment dat au urinat pe florile plantate de copii, zilele trecute, în grădina bisericii.

CONSTANȚA. Peste 400 de persoane au avut nevoie de ajutor medical în cea de-a doua zi de NEVERSEA
De Neptun TV 6 iulie 2019

Cele mai multe cazuri înregistrate la punctele de prim-ajutor ale celor de la ISU au fost de escoriații și cefalee.

Trageri reale, în Poligonul Capu Midia
De Neptun TV 5 iulie 2019

Activitățile vor avea loc atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, iar tragerile vor fi executate pe ținte terestre și aeriene radio dirijate.

A început cel mai mare festival de pe plajă din Europa – Neversea
De Neptun TV 4 iulie 2019

Accesul pe plaja NEVERSEA se face prin Portul Tomis. Odată ajunși în zona festivalului, primul și cel mai important lucru pe care trebuie să-l facă fanii festivalului este să schimbe biletul într-o brățară de festival la unul din punctele de check-in. Posesorul biletului trebuie doar să se prezinte la cortul de check-In, în intervalul 14:00 – 06:00, cu un bilet cu cod de bare valid și o carte de identitate, pentru a intra în posesia brățării de festival. Tinerii sub 18 ani vor avea nevoie, pe lângă bilet și actul de identitate, și de documentul care atestă acordul părinților. Accesul minorilor sub 14 ani este permis doar pe baza unui bilet valid și însoțit de un părinte.

NEVERSEA 2019. Restricții de circulație în zona peninsulară a Constanței
De Neptun TV 2 iulie 2019

Primăria Constanța anunță instituirea unor restricții de circulație valabile de joi, 4 iulie, până luni, 8 iulie. În acest interval se va desfășura Festivalul Neversea.

Destin frânt la doar 19 ani - Mădălina a fost găsită înecată în zona plajei 'La Baldachine' din Vama Veche!
De Neptun TV 1 iulie 2019

Pe 27 iunie, Mădălina a împlinit 19 ani, iar ziua de naștere și-a petrecut-o în Vama Veche, acolo unde lucra.

CONSTANȚA. Totul despre NEVERSEA - cel mai mare festival pe plajă din Europa începe joi! Noutățile ediției 2019
De Neptun TV 1 iulie 2019

Cel mai mare festival pe plajă din Europa, NEVERSEA, va începe la Constanța joi, 4 iulie