duminică, 10 septembrie 2017

CONSTANȚA. Restricții de circulație pe mai multe bulevarde, în acest weekend, din cauza evenimentului AMARE Street Fest

CONSTANȚA. Restricții de circulație pe mai multe bulevarde, în acest weekend, din cauza evenimentului AMARE Street Fest

Primăria municipiului Constanța aduce la cunoștința opiniei publice faptul că în perioada 9 - 10 septembrie 2017, când în municipiul Constanța va avea loc  evenimentul cultural-artistic AMARE STREET FEST – Festivalul Internațional de  Teatru de Stradă, vor fi impuse restricții de circulație.

Astfel,

• sâmbătă - 9 septembrie 2017, în intervalul orar 19:30 – 23:00:

- începând cu ora 19:30 va avea loc o paradă a unor personaje gigantice alături de trupele și actorii participanți la acest festival internațional de teatru stradal, Sbandieratori dei Rioni di Cori (Italia), Saurus (Olanda), Mirror Familly (Slovacia), Roo’d (Marea Britanie), Firewinds (România), Harlequins (Slovacia), Blade Strings (România), Fish Drummers (Slovacia), Violoncellissimo (România) ș.a. - pe următorul traseu: plecare din parcarea Sălii Sporturilor – bd. Tomis -  dincolo de zona Lupoaică, până în dreptul Terasei Zebrano, apoi pe str. Sulmona - dreapta pe str. Mircea cel Bătrân - Piața Ovidiu, unde vor continua reprezentațiile până la ora 23.00 și retur pe str. Mircea cel Bătrân – str. Sulmona – bd. Tomis - dreapta pe bd. Ferdinand - stânga pe str. Mircea cel Bătrân - stânga pe str. Ștefan cel Mare și dreapta pe aleea paralelă cu Colegiul „Mircea cel Bătrân"/Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski". Mai multe informații despre eveniment aici: SPECTACOL ÎN MIJLOCUL STRĂZII! 'Amare Street Fest' - Festival Internațional de Teatru de Stradă, în Constanța!

Pentru ca această paradă să se desfășoare în condiții de siguranță s-au instituit următoarele restricții:

- în intervalul orar 06:00-24:00 se închide parcarea din zona Sălii Sporturilor atât dinspre bd. Tomis cât și dinspre str. Mircea cel Bătrân (cu excepția autovehiculelor cu circulație prioritară tip ambulanță, poliție, jandarmerie ș.a.), precum și parcarea aflată pe bd Tomis, tronsonul cuprins între Sala Sporturilor și până la intersecția cu str. Traian (restricție impusă inclusiv mașinilor de aprovizionare cu marfă a magazinelor/restaurantelor din zonă);

-  va fi interzisă circulația pe străzile perpendiculare pe bd. Tomis pe tronsonul unde aceasta va fi restricționată;

- în intervalul orar 19:00-23:00, se restricționează circulația pe bd. Tomis, tronsonul cuprins între bd. Ferdinand și str. Traian (zona Lupoaică)

• duminică - 10 septembrie 2017, în intervalul orar 16:00 – 22:00 :

- 9 trupe de teatru vor prezenta spectacole în zona veche a orașului Constanța, în diferite locuri, respectiv: zona Lupoaică, Piața Ovidiu, faleza Cazinoului, Portul Turistic Tomis - zona teraselor;

- deplasarea actorilor se va face pietonal pe zonele destinate circulației pietonale;

- se restricționează circulația în intervalul orar 06.00-23.00 pe str. Marcus Aurelius, tronsonul delimitat de str. Dimitrie Cantemir și str. Revoluției din 22 decembrie 1989. 

Pe aleea paralelă cu clădirea Colegiului Național „Mircea cel Bătrân" spre Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski" se va restricționa circulația autovehiculelor în ambele zile de desfășurare  a acestui festival.

Pentru siguranța participanților la acest eveniment se vor lua măsuri specifice în sensul asigurării unui climat de siguranță de către forțele de ordine și în colaborare cu organizatorii.

În perioada 09-10 septembrie 2017, reprezentanții poliției rutiere vor stabili oportunitatea restricționării traficului rutier din zonă în funcție de valorile de trafic.

De asemenea, ASOCIAȚIEI EUROCULT Constanța, în calitate de organizator, îi revine întreaga responsabilitate pentru  eventualele pagube (distrugere de bunuri aparținând domeniului public/privat, persoanelor fizice/juridice ș.a.) ocazionate de desfășurarea acestei adunări publice.

Comenteaza aceasta stire

CONSTANȚA. Restricții de circulație pe mai multe bulevarde, în acest weekend, din cauza evenimentului AMARE Street Fest
De Neptun TV 8 septembrie 2017

Primăria municipiului Constanța aduce la cunoștința opiniei publice faptul că în perioada 9 - 10 septembrie 2017, când în municipiul Constanța va avea loc evenimentul cultural-artistic AMARE STREET FEST – Festivalul Internațional de Teatru de Stradă, vor fi impuse restricții de circulație.

SPECTACOL ÎN MIJLOCUL STRĂZII! 'Amare Street Fest' - Festival Internațional de Teatru de Stradă, în Constanța!
De Neptun TV 6 septembrie 2017

Asociația Eurocult reia tradiția marilor celebrări, într-o reinterpretare modernă și o nouă structură, intitulată AMARE STREET FEST – Festivalul Internațional de Teatru de Stradă Constanța!

Spectacol special: 'Complet alb', în această seară pe scena Teatrului Național de Operă și Balet Oleg Danovski
De Neptun TV 6 septembrie 2017

Orașul Constanța a devenit, în luna septembrie, o adevărată Mecca artistică și culturală. Pentru al doilea an la rând, Festivalul Internațional de Teatru Independent de la Constanța, ediția a II-a sau, mai simplu, FITIC 2.0, a adunat zeci de artiști tineri și consacrați ai teatrului independent, în concurs și în off, umplând până la refuz sălile Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”.

'I love democracy': democrația, la judecata spectatorilor!
De Andreea Filip 5 septembrie 2017

Democrația prost înțeleasă poate transforma un criminal într-un erou național luat ca model, iar un om nevinovat ajunge captiv în menghina “sistemului”. Este mesajul profund al piesei I love democracy care s-a jucat aseară, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru Independent de la Constanța. Piesa este scrisă de dramaturgul Sorin-Lucian Ionescu, directorul general al televiziunii Neptun și este o dramatizare după romanul Fetița și țigara al francezului Benoit Duteurtre, în regia lui Andrei Roșu.

COSTINEȘTI. A început Gala HOP a Tânărului Actor, eveniment-concurs destinat absolvenților de Teatru din România
De Neptun TV 5 septembrie 2017

Cea de a XX-a ediție a Galei HOP a Tânărului Actor se desfășoară în perioada 4-7 septembrie și are ca temă "Singurătate - Suportabila singurătate a ființei la Anton P. Cehov".

FITIC 2.0: zeci de spectacole de teatru și premiere de strategie culturală - PROGRAMUL COMPLET al evenimentului
De Neptun TV 4 septembrie 2017

Gustul publicului este suveran, dincolo de argumente cu iz tehnic și detalii subtile de mecanica artei. Dacă place, place și dacă nu, publicului nu-i este teamă să arate asta. Nu toți actorii sunt, însă, pregătiți să accepte o atare abordare. De aceea s-a inventat Festivalul Internațional de Teatru Independent de la Constanța (FITIC).