miercuri, 24 iulie 2019

CONSTANȚA. Licean premiat de NASA - Theodor a ajuns și în finala Olimpiadei Geniilor!

CONSTANȚA. Licean premiat de NASA - Theodor a ajuns și în finala Olimpiadei Geniilor!

Un elev din Medgidia a fost premiat de NASA pentru eseul său despre organizarea unei stații orbitale în Cosmos. Theodor Florentin Furtună este elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu din Medgidia și a participat și la Olimpiada Geniilor, unde s-a calificat în finală cu un proiect despre salvarea parcurilor naționale din România.

Theodor Florentin Furtună, elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu din Medgidia, a obținut la concursul NASA Ames Space Settlement premiul al II-lea la categoria Eseu Literar. În lucrarea sa originală „Nova Civitas Solis“, el a prezentat un proiect de organizare statală a unei stații orbitale. Theodor este liceanul care a participat și la Olimpiada Geniilor (Genius Olympiad), organizată de Oswego State University of New York. Aici el s-a calificat în finala Categoriei Business Plan, unde sunt 30 candidați selectați din întreaga lume.

Adolescentul din Medgidia a realizat un plan de afaceri „Stay Wild“, care propune derularea unei mici afaceri prin care să se salveze parcurile naționale din România. Datorită acestor rezultate, Theodor Florentin Furtună este invitat la două evenimente importante: International Space Development Conference, organizată de NASA și National Space Society între 6 și 9 iunie în Arlington, Virginia, precum și la finala Olimpiadei Geniilor între 17 și 23 iunie, în Oswego, New York. Toți finaliștii din acest an ai competiției vor face o vizită de studiu la marile universități americane: Harvard, MIT, Yale, Brown, Columbia and Princeton, în perioada 21-27 iunie.

Comenteaza aceasta stire

CONSTANȚA. Daniel Ababei, elev de nota 10 la bacalaureat: 'În sistemul de învățământ românesc se pune accentul pe cantitatea informației, nu pe calitate'
De Neptun TV 11 iulie 2019

Daniel Ababei a obținut nota maximă la examenul de Bacalaureat. Din toamnă, va urma cursurile universității „Imperial College London“, la Secția de securitate cibernetică.

CONSTANȚA. Calendarul probelor scrise la Bacalaureat 2019. Când se vor afișa primele rezultate
De Neptun TV 1 iulie 2019

Luni, 1 iulie, se desfășoară proba scrisă la Limba și Literatura Română. Timpul destinat elaborării lucrării este de trei ore.