duminică, 11 august 2019

CONSTANȚA. Încă o persoană a murit răpusă de gripă - femeia era vaccinată anti-gripal!

CONSTANȚA. Încă o persoană a murit răpusă de gripă - femeia era vaccinată anti-gripal!

Alte două femei, una din Prahova și cealaltă din Constanța, au murit, miercuri, din cauza gripei, anunță Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT). Ca urmare, numărul total al deceselor cauzate de gripă în acest sezon a ajuns la 120.

Reprezentanții CNSCBT anunță că miercuri au murit doi pacienți cu gripă, fiind vorba despre două femei. Concret, au murit o femeie în vârstă de 60 de ani, din județul Prahova, confirmată cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, având condiții medicale preexistente, dar nevaccinată anti-gripal, și una de 43 de ani, din județul Constanta, confirmată cu virus gripal tip A, subtip H3, având condiții medicale preexistente și vaccinată anti-gripal. Astfel, numărul total al deceselor cauzate de gripă în acest sezon se ridică la 120.  

În 3 ianuarie a fost confirmat primul deces provocat de gripă, la un pacient din Galați care a murit chiar în prima zi a anului 2019.   

În 30 ianuarie, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat oficial că în România este epidemie de gripă, la acel moment fiind înregistrate 54 de decese. 

Comenteaza aceasta stire