duminică, 31 martie 2019

CONSTANȚA. Exerciții militare în Marea Neagră. 'Poseidon 19' reunește peste 1.100 de marinari, din patru țări NATO

CONSTANȚA. Exerciții militare în Marea Neagră. 'Poseidon 19' reunește peste 1.100 de marinari, din patru țări NATO

Exercițiul militar se va desfășura în perioada 1-8 martie și va fi coordonat de către Forțele Navale Române. La el vor participa militari din patru țări NATO.

Peste 1.100 de militari vor participa la primul exercițiu multinațional organizat de Forțele Navale Române în anul 2019, intitulat „Poseidon 19”, ce se va desfășura în perioada 1-8 martie, în raioane din apele teritoriale românești și în apele internaționale din partea vestică a Mării Negre.

„Obiectivele principale ale exercițiului vizează consolidarea interoperabilității dintre navele și echipajele participante în context multinațional întrunit, precum și certificarea capabilităților Forțelor Navale Române puse la dispoziția NATO în perioada următoare. Navele vor pleca luni, 4 martie, din portul Constanța, pentru a executa secvențele planificate pe mare”, transmit Forțele Navale Române.

Comandamentul Flotei este structura care a planificat și va conduce acest exercițiu, la care vor participa 10 nave militare românești, patru nave militare străine din Bulgaria, Germania, Spania și Turcia, precum și două ambarcațiuni rapide pentru scafandri. Secvențele aeriene ale exercițiului vor fi asigurate de un elicopter Puma Naval, două avioane MiG 21 LanceR și două avioane F-16 ale Forțelor Aeriene Române.

„Anexarea ilegală a Peninsulei Crimeea de către Federația Rusă, din anul 2014, conflictele înghețate din Transnistria și Georgia, situația tensionată din estul Ucrainei și din zona Mării Azov sunt factori generatori de instabilitate în proximitatea estică a Uniunii Europene și a NATO. Una dintre măsurile de asigurare a securității pentru aliații din regiunea Mării Negre este aceea de întărire a prezenței militare navale în bazinul maritim”, adaugă reprezentanții Flotei. Pe aceeași temă:

Comenteaza aceasta stire

Cum devii din ofițer de marină pilot de elicopter!
De Neptun TV 6 martie 2019

Ofițerii de marină pot deveni piloți de elicopter, printr-un program de instruire derulat de două instituții renumite pentru formarea specialiștilor: Academia Navală Mircea cel Bătrân Constanța și Școala de la Boboc - Buzău.