miercuri, 19 iulie 2017

Celeritate zero. Recursul în casație al lui Nicușor Constantinescu, trimis la Curtea Supremă abia după 3 luni

Celeritate zero. Recursul în casaţie din dosarul Centrului Militar Zonal, trimis spre judecare după aproape trei luni. Deşi judecătorii Curţii de Apel Constanţa s-au grăbit să-l condamne la 5 ani de închisoare pe Nicuşor Constantinescu în acest dosar, nu acelaşi lucru l-au făcut cu recursul în casaţie. Unde este echitatea, se întreabă avocaţii fostului şef al Consiliului Judeţean Constanţa. Totul se întâmplă în condiţiile în care, recent, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău a fost condamnat, atenţie, cu suspendare, pentru trafic de influenţă, deşi a fost prins în flagrant delict când primea 50 de mii de euro mită.

Condamnat încă din iunie la 5 ani de închisoare în dosarul Centrului Militar Zonal, Nicușor Constantinescu a apelat la mai multe căi de atac împotriva sentinței.

Una dintre ele, recursul în casație, a fost înaintată pe 22 august Curții de Apel Constanța. Abia astăzi, după 3 luni, recursul a fost trimis Curții Supreme pentru a fi judecat. Avocații acuză că celeritatea lipsește cu desăvârșire și că totul vine în contradicție cu graba cu care magistrații l-au condamnat în vară pe fostul șef al CJ Constanța.

Din august și până acum, Constantinescu și avocații săi au cerut de mai multe ori Curții de Apel un răspuns în privința recursului în casație. Nu l-au primit. În schimb, judecătorii au răspuns solicitării unui cotidian local în care precizează că nu au încălcat cu nimic procedurile și nici drepturile lui Constantinescu. 

Luna trecută, Nicușor Constantinescu i-a trimis o scrisoare deschisă președintelui Curții de Apel Constanța: 'Din data de 22 august 2016, când s-a depus recursul în casație împotriva deciziei penale din dosarul 821/36/2015 conform articolului 439, Cpp calculând și termenul de 10 zile pentru ca părțile și procurorul să depună concluzii scrise, au trecut 53(cincizeci și trei) de zile de tergiversare a trimiterii acestui Recurs în Casație de la Curtea de Apel,  la Înalta Curte de Casație și Justiției !!! încălcându-mi-se ABUZIV, ILEGAL dreptul la căile extraordinare de atac, care ar fi putut casa decizia de condamnare și m-ar fi pus in libertate'.

Unde este echitatea, se întreabă retoric avocații fostului președinte al Consiliului Județean Constanța.

Și dacă tot vorbim despre echitate, recent Tribunalul Călărași l-a condamnat pe fostul președinte al Consiliului Județean Buzău, Cristinel Bîgiu, la doi ani cu suspendare, pentru trafic de influență. Asta deși a fost prins în flagrant delict când primea mită 50 de mii de euro.

Constantinescu a fost condamnat în dosarul Centrului Militar Zonal la 5 ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu deoarece Consiliul Județean nu a plătit utilitățile pentru CMZ și pentru că a vrut să mute acolo documentele Arhivelor Naționale.

În plus, vă reamintim că infracțiunea de abuz în serviciu a fost parțial dezincriminată de Curtea Constituțională.

Comenteaza aceasta stire